Hår:

- Burde jeg «go grey»?

Gwyneth stilte spørsmålet til fansen, og påpekte at George Clooney har gått foran henne i løypa.

HÅR: Gwyneth Paltrow og etterveksten hennes - som nå ligger i fansen sine hender. Foto: NTB
HÅR: Gwyneth Paltrow og etterveksten hennes - som nå ligger i fansen sine hender. Foto: NTB Vis mer
Publisert

KK har tidligere skrevet om hvordan opptil flere skuespillere i Hollywood driter en lang en i den uskrevne regelen om å klippe håret så snart man har passert midtstreken i livet.

Og om hvordan en stjerneskuespiller som Helen Mirren både har latt håret vokse seg langt og bli grått.

Nylig måtte også den amerikanske skuespilleren Gwyneth Paltrow (50) forholde seg til spørsmålet mange kvinner får om hår, melder People.

Det var mens hun lagde en «story» på Instagram, som var en Q&A i anledning en film hun har spilte i, The Avengers: Endgame, en av fansen spurte henne om noe helt annet, rett som skuespilleren satt der, avslappet i sitt eget hjem og - for den som ennå ikke er avhengig av av progressive briller: Med synlig grå ettervekst.

«Lar du ditt naturlige grå hår vokse ut nå? Som er vakkert btw.»

Dårlige valg

Før vi avslører noe som helst - her er en rask oppdatering om Gwyneth Paltrow som du ikke ante at du trengte, men har ikke du også glemt at hun hadde sitt store gjennombrudd som skuespiller med filmen Emma i 1996, etter boken med samme navn, skrevet av Jane Austen?

EMMA: Paltrow i filmen Emma, som er basert på romanen av samme navn, skrevet av Jane Austen i 1815. Om å ha altfor god selvtillit som Kirsten Giftekniv, og dertilhørende forviklinger. Foto: NTB
EMMA: Paltrow i filmen Emma, som er basert på romanen av samme navn, skrevet av Jane Austen i 1815. Om å ha altfor god selvtillit som Kirsten Giftekniv, og dertilhørende forviklinger. Foto: NTB Vis mer

Eller at hun siden hadde hovedrollen i kassasuksesser som Great Expectations, Sliding Doors og Shakespeare in Love - som hun også mottok Oscar for, i 2004?

Det var etter denne karrieretoppen Paltrow skal ha uttalt at hun ikke taklet presset med å skulle fortsette suksessen, og at hun nærmest så Oscarstatuetten som en forbannelse.

Kanskje som et forsvar for flere dårlige valg hun etterhvert skulle ta i skuespillerkarrieren, vi kan jo bare nevne rollen i «komedien» Shallow Hal sånn i forbifarten.

Vaginalt dampbad

Samtidig hadde Paltrow også mer enn nok med å være mamma for sine to barn Apple og Moses, eller Eple og Mose som det fort ville ha blitt på norsk, som hun fikk sammen med sin daværende ektemann, Coldplay-vokalist Chris Martin. (Eller Kaldspill som kanskje noen kaller supergruppa for her hjemme. Hva vet vi om hva som rører seg i folkedypet.)

SUPERPAR: Paltrow var gift med Chris Martin i over 10 år før paret i 2014 annonserte at holdt på med "consciously uncoupling", eller skilsmisse som det også kan kalles. Foto: NTB
SUPERPAR: Paltrow var gift med Chris Martin i over 10 år før paret i 2014 annonserte at holdt på med "consciously uncoupling", eller skilsmisse som det også kan kalles. Foto: NTB Vis mer

Etter en rekke mindre filmroller, annonserte Paltrow i 2017 at hun ville ta en pause fra film, og heller fokusere på bisnissen hun hadde startet i 2008: Goop – et livsstilsmagasin med fokus på å nære de indre behov, for å si det pent.

For apropos dårlige valg - Goop har fått mye negativ oppmerksomhet for å markedsføre en rekke produkter som ikke akkurat kan skilte med tungt vitenskapelig belegg, så som Body Vibes - en slags kroppsklistremerker som rebalanserer energien», for ikke å snakke om Vaginal Steaming - et slags vaginalt dampbad som også involverer urter, og skal hele en skakkkjørt vagina etter fødsel.

«Go grey» eller «stay blonde»?

Til Gwyneth Paltrows forsvar kan det nevnes at hun ikke er uten selvironi.

Talkshowverten Stephen Colbert er blant dem som har vitset mye om de ymse Goop-produktene - men her deltok Paltrow selv i en av sketsjene.

«Er ikke dette i overkant mye informasjon om en avleggs skuespiller» tenker du kanskje nå, og «hva skjedde egentlig med den grå etterveksten?»

«Jeg vet ikke» svarte skuespilleren på spørsmålet, mens hun stakk hodebunnen litt nærmere kamera, og innrømmet at hun rett og slett bare hadde vært litt lat i sommerferien.

Hun lot imidlertid ikke spørsmålet skli ut i sanden.

«Skal jeg?» spurte hun følgerne, og hostet raskt opp en avstemming der de som fulgte med på storyen kunne velge mellom om hun skulle «go grey» eller «stay blonde».

Oppsiktsvekkende fornuftig

I et intervju med Vogue har Paltrow allerede gitt uttrykk for sitt avslappede forhold til alder.

- Som kvinner, så ønsker vi å være sunne. Vi ønsker å aldres. Denne idéen om at det forventes at vi skal være fryst i tid er så merkelig.

I intervjuet snakket hun også oppsiktsvekkende fornuftig om hvordan grått hår heller burde være noe vi omfavner, heller enn å gjemme det vekk, og nevnte en skuespillerkollega som et eksempel.

- Jeg elsker når jeg hører noen som Andie MacDowell, med hennes vakre grå krøller, snakke om å omfavne aldringen.

SØLVREV: Andie MacDowell er en av mange eldre kvinner som lar håret både vokse langt og i sin naturlige farge. Foto: NTB
SØLVREV: Andie MacDowell er en av mange eldre kvinner som lar håret både vokse langt og i sin naturlige farge. Foto: NTB Vis mer

I intervjuet påpekte hun også hvordan en mannlig skuespiller som George Clooney bare oppfattes som kjekk med sitt grå hår - mens det for kvinner ofte følger med flere spørsmål, som «Hva skal du gjøre med rynkene og huden din som ladres?»

- Det er absolutt en dobbel standard, faslo hun.

Hva avstemmmingen endte i, vites ikke.

Men på et bilde hun nylig la ut på Instagram, der hun gratulerte skuespillerkollega og venn Cameron Diaz med dagen, var den grå etterveksten fortsatt befriende tydelig.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer