Shania Twain

Byttet ektemann med bestevenninnen

De fleste kjenner Shania Twain som en av verdens mestselgende artister. Mindre kjent er det at hun og mannen tok et uvanlig valg.

ÅPNER OPP: Shania Twain har levd et liv med mange opp- og nedturer. FOTO: NTB
ÅPNER OPP: Shania Twain har levd et liv med mange opp- og nedturer. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Hun var en av 90-tallets største artister. Med låter som «That Don't Impress Me Much» (1997) og «Man! I Feel Like A Woman» (1997) revolusjonerte Shania Twain (56) den da mannsdominerte countrysjangeren. Hun viste verden hva en sterk kvinnelig stemme hadde å gjøre innen countrypop.

I en dokumentarfilm hos Netflix, åpner 56-åringen seg opp om oppveksten med en voldelig far, sangkarrieren, livet med den nevrologiske sykdommen Lyme borreliose og eksmannens utroskap.

Med nærmere hundre millioner solgte album har hun blitt historiens mestselgende kvinnelige countrypop-artist i tillegg til å være en av de mestselgende artistene gjennom tidene.

Hun trakk seg tilbake fra rampelyset i 2003 da hun fikk påvist borreliose og «stemmen var aldri den samme igjen», forteller hun i dokumentaren.

Gikk bak ryggen hennes

Gjennom årene hadde Shania blitt nær venn med Marie-Anne Thiébaud som var ansatt som sekretær for å ha kontroll over hennes og ektemannens sveitsiske landsted.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.