Shania Twain

Byttet ektemann med bestevenninnen

De fleste kjenner Shania Twain som en av verdens mestselgende artister. Mindre kjent er det at hun og mannen tok et uvanlig valg.

ÅPNER OPP: Shania Twain har levd et liv med mange opp- og nedturer. Nå forteller hun om det i en ny dokumentarfilm. FOTO: NTB
ÅPNER OPP: Shania Twain har levd et liv med mange opp- og nedturer. Nå forteller hun om det i en ny dokumentarfilm. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Hun var en av 90-tallets største artister. Med låter som «That Don't Impress Me Much» (1997) og «Man! I Feel Like A Woman» (1997) revolusjonerte Shania Twain (56) den da mannsdominerte countrysjangeren. Hun viste verden hva en sterk kvinnelig stemme hadde å gjøre innen countrypop.

I en dokumentarfilm hos Netflix, åpner 56-åringen seg opp om oppveksten med en voldelig far, sangkarrieren, livet med den nevrologiske sykdommen Lyme borreliose og eksmannens utroskap.

Med nærmere hundre millioner solgte album har hun blitt historiens mestselgende kvinnelige countrypop-artist i tillegg til å være en av de mestselgende artistene gjennom tidene.

Hun trakk seg tilbake fra rampelyset i 2003 da hun fikk påvist borreliose og «stemmen var aldri den samme igjen», forteller hun i dokumentaren.

Gikk bak ryggen hennes

Gjennom årene hadde Shania blitt nær venn med Marie-Anne Thiébaud som var ansatt som sekretær for å ha kontroll over hennes og ektemannens sveitsiske landsted.

Marie-Anne og hennes mann Frédéric Thiébaud ble nære venner av ekteparet, og Shania beskriver Marie-Anne som en hun stolte på og betrodde seg til. Hun har ofte blitt referert til som Shanias bestevenninne.

I 2008 skulle Shania oppleve nok en tøff periode i livet da ektemannen Robert John Lange forlot henne. De hadde vært gift siden 1993, et halvt år etter at de først møtte hverandre.

Det var ikke før dagen etter bruddet at hun fikk vite grunnen. Ektemannen til Marie-Anne fortalte henne hva som hadde skjedd bak ryggene deres. Robert og Marie-Anne hadde hatt en affære, og nå sto Frédéric og Shania igjen alene.

Sammen i sorgen skal de to ha utviklet et romantisk forhold. Shania og Robert ble separert i 2009, og i 2011 giftet hun seg med Frédéric, som hun er gift med den dag i dag.

«Etter at vi begge ble kastet utfor samme klippe, tok vi på en måte tak i hverandre halvveis i fallet og unngikk fallet», har hun fortalt i et Oprah-intervju.

FANT HVERANDRE I FELLES SORG: Shania Twain og Frédéric Thiébaud i Los Angeles i 2011 da hun ble tildelt en stjerne på Hollywood Walk of Fame. FOTO: NTB
FANT HVERANDRE I FELLES SORG: Shania Twain og Frédéric Thiébaud i Los Angeles i 2011 da hun ble tildelt en stjerne på Hollywood Walk of Fame. FOTO: NTB Vis mer

«Dronningen av country»

I dag lever 56-åringen et relativt tilbaketrukket liv i. Hun skal ha bodd mange år i Corseaux, like ved Genèvesjøen i Sveits, hvor hennes og Roberts felles sønn Eja (21) hovedsakelig er oppvokst.

Til tross for det, har vi sett countrylegenden på den røde løperen gjentatte ganger i 2023, og hun omtales som et ikon for en ny generasjon. KK skrev nylig om at hun er i ferd med å bli moteverdens nye yndling.

SPENSTIG ANTREKK: Shania Twain holdt ikke tilbake på mønster, farger og paljetter under Grammy tidligere i februar. FOTO: NTB
SPENSTIG ANTREKK: Shania Twain holdt ikke tilbake på mønster, farger og paljetter under Grammy tidligere i februar. FOTO: NTB Vis mer

Hun har de siste årene tilbrakt mye tid på et landsted utenfor Las Vegas, og har hatt noen gjesteopptredener og vært gjestedommer i den amerikanske versjonen av Skal vi danse og Lip Sync Battle, samt holdt noen konserter. Ekteparet skal visstnok også tilbringe mye tid i et feriehus på Bahamas.

Kanadieren er blant annet kjent for å bane vei for kvinner innen countrysjangeren, men også å blande sjangre – særlig country og pop. Den enorme suksessen har ført til at hun blir beskrevet som Dronningen av countrymusikk.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer