Carina Olset Hovda

Carina Olset om savnet

«Forræder»-aktuelle Carina letter på sløret om det vanskelige valget.

CARINA OLSET HOVDA: Den tidligere NRK-programlederen er aktuell i programmet Forræder. FOTO: Mona Nordøy
CARINA OLSET HOVDA: Den tidligere NRK-programlederen er aktuell i programmet Forræder. FOTO: Mona Nordøy Vis mer
Publisert

Carina Olset var i mange år en elsket profil i NRK-ruta, og den blide nordlendingen fra Burfjord loset leserne trygt gjennom alt fra barne-TV til de store idrettsmesterskapene. Overraskelsen var derfor stor da hun i 2022 meldte overgang til kommunikasjonsbransjen og forsvant fra ruta.

I 2023 er Olset imidlertid tilbake på skjermen, denne gang som deltaker i realityprogrammet Forræder. Til KK forteller en oppglødd Carina at hun var blitt spurt om å delta tidligere, men at hun grunnet regler i NRK ikke kunne figurere i konkurrerende kanaler:

– Men da denne sesongen skulle spilles inn jobbet jeg ikke lenger i NRK, så da sendte jeg en melding til redaksjonen og ba dem spørre meg igjen! sier Carina Olset Hovden på telefon til KK.

– Kan være forræderen

Nå er hun en av 22 deltakere i det populære programmet, som utspiller seg i Anders Jahres fasjonable villa i Sandefjord.

– Det blir veldig gøy å se hvordan dette blir, sier Carina og ler hemmelighetsfullt.

På spørsmål om hun har plukket opp noe fra tidligere sesonger og lagt en bestemt strategi før innspillingen, svarer hun:

– Ikke egentlig. Det er åpenbart flere veier til rom. Ha ha. Jeg bestemte meg for å spille spill og gå all in og klarte holde meg til det. For alt seerne vet kan jeg ryke ut i først eller jeg kan være forræderen. Det er utrolig gøy, og min eneste taktikk har vært å være med.

Savner vennene

Når hun gyver løs i TV2-programmet, blir det et hyggelig gjensyn med et TV-ansikt som i 16 år nærmest var NRK-sportens ansikt utad. Hvordan har overgangen vært, til å jobbe med kommunikasjon og PR-strategier? Carina forteller om en bratt læringskurve:

– Første halve året var det mye nytt. Og det er fortsatt mye nytt, men ikke så overveldende. Det går smoothere nå.

– Savner du gamle kollegaer i NRK?

– Ja, det er klart. Jeg flyttet jo til Oslo for å begynne i NRK, og de fleste i omgangskretsen min jobbet i NRK. Vi møttes hver dag i kantina. Nå må jeg legge inn en mye større «effort» for å få til å møtes.

Hun utdyper at sosiale medier kommer godt med for å holde kontakten med gamle venner:

– Men å møtes ansikt til ansikt er absolutt å foretrekke. He he. Men det skal jo godt gjøres at det passer for alle. Vi tuller med at først når vi kommer på gamlehjem, passer det kanskje for alle!

Da Carina forlot statskanalen innrømmet hun at det var med «skrekkblandet fryd» hun gikk over til PR-bransjen. Til KK understreker hun at hun i den nye jobben i Corporate Communications har fått mange nye venner, og gode kollegaer som har tatt godt imot henne:

– Det er en veldig fin og inkluderende gjeng, og jeg har kommet inn i et kjempefint miljø. Jeg er veldig glad for valget jeg tok.

– Lettelse

Carina møtte tidligere fotballproff Tor Øyvind Hovda på Tinder i 2018, og paret har siden fått døtrene Pernille og Anna. Da KK intervjuet en gravid Carina i 2019, fortalte hun at hun hadde hatt lyst på barn siden hun var 16 år, men vært urolig for at hun ikke kunne få det, grunnet den autoimmune sykdommen ulcerøs kolitt. Fire år senere er de en familie på fire og Carina har føyd til navnet Hovda etter Olset.

I KK-intervjuet fra 2019 fortalte Carina om kjærligheten til hjembygda Burfjord, men også om at hun etter at hun fant kjærligheten med Tor Øyvind slo rot sørpå på en helt annen måte:

– Etter at jeg møtte Tor Øyvind, har jeg sluttet å savne Burfjord. Jeg vet at det er å banne i kirka, men jeg har ikke vært der oppe så mye etter at vi møttes. Det lengste jeg ikke har vært hjemme nå, er sju måneder, og noe sånt er aldri skjedd før.

Den 8. september 2023 braker det altså løs for sesong 3 av Forræder og på spørsmål om hun er glad for at hun ble med, svarer Carina:

– Jeg skulle gjerne gjort det igjen! Det var så gøy å være sammen med masse andre folk som alle var der for å leke.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer