Fyrstinne Charlene av Monaco

Charlene alene i Sør-Afrika

Sist hun var i hjemlandet ble hun der i seks måneder.

FYRSTINNE CHARLENE AV MONACO: I september 2023 reiser fyrstinne Charlene av Monaco tilbake til hjemlandet Sør-Afrika. Her fra en reise til Frankrike i starten av september 2023. FOTO: REUTERS/Peter Cziborra/NTB
FYRSTINNE CHARLENE AV MONACO: I september 2023 reiser fyrstinne Charlene av Monaco tilbake til hjemlandet Sør-Afrika. Her fra en reise til Frankrike i starten av september 2023. FOTO: REUTERS/Peter Cziborra/NTB Vis mer
Publisert

D a fyrstinne Charlene av Monaco var i hjemlandet Sør-Afrika i 2021, mens mann og barn var hjemme i Monaco, begynte ryktene å versere om fyrsteparet. Folk spekulert i Charlenes helse, og også i om hvorvidt det gikk mot skilsmisse. Monegaskerne spurte seg på hvorfor deres kjære fyrstinne ikke kom hjem, og i uttalelser opplyste slottet av hun slet med en infeksjon som hindret henne i å kunne fly hjem.

SAVNET MAMMA: Jaques og Gabriella viste med tegninger hvor mye de savnet mamma da hun i 2021 var borte hjemmefra i et halvt år grunnet sykdom. FOTO: Splash News and Pictures/NTB
SAVNET MAMMA: Jaques og Gabriella viste med tegninger hvor mye de savnet mamma da hun i 2021 var borte hjemmefra i et halvt år grunnet sykdom. FOTO: Splash News and Pictures/NTB Vis mer

Modell og svømmer

Prins Albert av Monaco ble fyrste da hans far døde i 2005. Lenge holdt tilhengere av det lille fyrstedømmet pusten, for Albert var ungkar og kjent for å være glad i både fest og damer. Hva ville skje om han ikke fikk en arving?

Det skulle senere komme frem at Albert allerede hadde fått barn, men barn født utenfor ekteskap kunne etter loven ikke arve tronen i Monaco.

Lettelsen var stor da han i 2011 giftet seg med den Sørafrikanske olympiske svømmeren Charlene Wittstock, i en seremoni der fyrsten blunket flørtende til sin brud i kirken.

FESTDAG: Monegaskerne var i lykkerus da fyrst Albert giftet seg med Charlene i 2011. FOTO: David Silpa/UPI/Shutterstock/NTB
FESTDAG: Monegaskerne var i lykkerus da fyrst Albert giftet seg med Charlene i 2011. FOTO: David Silpa/UPI/Shutterstock/NTB Vis mer

Paret fikk i 2014 tvillingene Gabriella og Jaques. KK har tidligere skrevet om sønnens åpenbare likhet med sin bestefar, som var gift med Hollywoodskuespiller Grace Kelly. Gabriella vakte også munterhet da hun tok saksen i egne hender og klippet seg lugg, noe moren også delte på Instagram.

Heller ikke moren har vært redd for å gå nye veier når det kommer til frisyrer. Mange hevet øyebrynet da fyrstinne Charlene i julen 2021 dukket opp på det årlige julemarkedet i Monaco, med en frisyre man ikke vanligvis forbinder med kongelige. Med en asymmetrisk sveis, der halve håret var barbert bort, delte hun ut julegaver til barna i den lille staten.

Skilsmisserykter

I 2023 begynte ryktene om skilsmisse mellom Albert og Charlene på ny å svirre. Da det tradisjonsrike og høyst fasjonable Roseballet gikk av stabelen i mars 2023, kom nemlig prins Albert uten Charlene. Franske medier begynte å spekulere i hvorvidt det gikk mot skilsmisse, og ryktene fikk ytterlige fart da Charlene ble observert i Milano uten giftering.

Nå rykket fyrstinnens talsperson Chantell Wittstockut. Hun er gift med Charlenes yngste bror Sean, og forklarte at fyrstinnen var på reise under Roseballet.

– Charlene var i Dubai, hvor hun for øyeblikket er i prosessen med å starte opp en ny veldedighet. Hun er veldig til stede i arbeidet sitt, og dette er ikke først gang hun går glipp av Roseballet til fordel for jobb. Hun har Alberts fulle støtte, og spekulasjoner om at de skal separeres er helt falske, sa hun ifølge News24.

Borte fra Instagram

Fyrstinnen delte i lang tid glimt også fra hverdagen med barna på Instagram. Hun har siden sluttet å dele på den mer private kontoen, og gamle innlegg er borte. Hun oppdaterer nå fra sine oppdrag gjennom sin offisielle kanal.

I september 2023 reiste fyrstinne Charlene tilbake til Sør-Afrika, hvor hun to år tidligere altså tilbrakte seks måneder uten familien. Ifølge People var målet for den tre dager lange reisen ikke bare å besøke hjemlandet og familie. Fyrstinne Charlene kastet også glans over en rekke veldedige arrangementer, organisert av hennes egen organisasjon, som jobber for trygghet i vann.

Reisen ble dermed langt mer positiv enn sist Charlene var i hjemlandet, da hun slet med store helseproblemer, og i et halvt år ikke kunne være sammen med mann og barn annet enn på skjerm.

Et av høydepunktene under oppholdet høsten 2023 var da Charlene deltok på en svømmekurs for hundre skolebarn, gjennom Princess Charlene Foundation South Africa i samarbeid med Lifesaving South Africa.

Det gleder mange å se at fyrstinnen nå synes å være ved bedre helse, og har gjenopptatt både sine plikter og sitt sosiale liv. I september 2023 var hun på en reise til Marseilles i Frankrike, der hun overvar en rugbykamp mellom Skottland og hjemlandet Sør-Afrika.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer