Aldring:

Cher (77): - Jeg kommer aldri til å klippe håret kort!

Superstjernen deler hemmeligheten bak sin ungdommelige glød.

ALDRING: I en alder av 77 år, er Cher tydelig på hva hun ikke har tenkt til å slutte med. Foto: NTB/Lisa OConnor
ALDRING: I en alder av 77 år, er Cher tydelig på hva hun ikke har tenkt til å slutte med. Foto: NTB/Lisa OConnor Vis mer
Publisert

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Alder og aldringstegn er mye diskutert, naturlig nok. For mange er det noe som er høyt fryktet – også naturlig nok. Dette gjelder imidlertid ikke superstjernen Cher, som tross alt har en ungdommelig glød uten like. I den nette alderen av 77 år.

Nylig, har hun lettet på sløret om aldring og hemmelighetene hennes til Good Morning Britain. Ifølge Cher, er det enkelte ting hun nekter å gi slipp på – uansett alder.

– Jeg kan bare ikke tro at jeg kommer til å være 80 år en gang, tidligere enn jeg kunne ønske! innrømmer Cher.

Gjør deg yngre

Da superstjernen fylte 77 år i mai, Twitret hun: «Kan noen vennligst fortelle meg når jeg skal begynne å føle meg gammel?».

Jeg husker at venninnen min Paulette og jeg drev og snakket om når vi kom til å måtte klippe håret kort og slutte å bruke jeans for på den tiden virket det som om det bare var det kvinner gjorde. Men det har fortsatt ikke skjedd, sier Cher.

Det er imidlertid ikke mye «gammelt» over verken sinnet eller looken til Cher, enten hun er ikledd skinn fra topp til tå eller ei. Hva er hemmeligheten?

– Nei, jeg vet ikke helt, men genene i familien min er ganske fantastiske, begynner Cher.

– Jeg vet ikke om det å ikke føle seg gammel kanskje gjør deg yngre. Jeg holder tritt med trendene, og jeg har også mange unge venner. Jeg har gamle venner også – jeg prøver ikke å føle meg ung, jeg prøver ikke å «være ung». Jeg er den jeg er – hva nå enn det betyr.

FØLGER TRENDENE: Cher ser alltid fresh ut, og sverger til å holde seg oppdatert på trendene. Foto: NTB/Image Press Agency
FØLGER TRENDENE: Cher ser alltid fresh ut, og sverger til å holde seg oppdatert på trendene. Foto: NTB/Image Press Agency Vis mer

Til tross for å ikke være spesielt opptatt av egen alder og aldring, har Cher noen konkrete punkter på lista også.

– Jeg kommer fortsatt til å ha på meg jeans, og jeg kommer fortsatt til å ha det lange håret mitt. Jeg kommer fortsatt til å drive med de samme tingene jeg alltid har drevet med, slår hun fast.

Blant annet, skal det være viktig for Cher med en balanse mellom fitness, yoga – og iskrem. Eksempelvis med avokadosmak toppet med crispy brødsmuler. Eller bare klassisk sjokolade.

– Jeg har elsket iskrem over hele verden! Det finnes bilder av meg som spiser is over hele verden, ler Cher på det britiske morgenshowet. Naturligvis, har hun startet sitt eget iskremselskap – ved navn Cherlato.

– Mange omfavner det å bli gammel på en annen måte

KKs egne mote- og skjønnhetsekspert, Ida Elise Eide Einarsdottir, påpeker at fenomenet Cher også kan sees på i lys av samtiden.

– De gamle er eldst. Også i motebransjen. Den siste tiden har det vært et uttalt fokus på inkludering og mangfold, også når det gjelder alder. Se bare på supermodellene som nå gjør comeback både på catwalken og på magasinforsidene – eller også castingen av modeller til visninger og kampanjer, forteller hun.

Einarsdottir påpeker hvordan flere og flere velger å la det grå håret gro over nådeløs farging.

– Mange omfavner det å bli gammel på en annen måte en før – ta aldrende kjendisers sminkefrie selfies som eksempel.

ANNERLEDES FOKUS: Ida Elise Eide Einarsdottir påpeker at flere har et annet syn på aldring nå, og at mote- og skjønnhetsbransjen for tiden har et økt fokus på mangfold og inkludering også når det gjelder alder. Foto: Polina Vinogradova
ANNERLEDES FOKUS: Ida Elise Eide Einarsdottir påpeker at flere har et annet syn på aldring nå, og at mote- og skjønnhetsbransjen for tiden har et økt fokus på mangfold og inkludering også når det gjelder alder. Foto: Polina Vinogradova Vis mer

– Når det er sagt, er det fortsatt fokus på ung skjønnhet, og det ville vært en enorm underdrivelse å si at skjønnhetstyranniet ikke eksisterer lenger, for det gjør det selvsagt, understreker hun.

Vi har fortsatt en lang vei å gå når det kommer til aksept av og redusering av stigma rundt kvinners aldring. Einarsdottir mener vi trenger sterke damer som står på kravene – og det hjelper når disse er kjendiser med stor påvirkningskraft. Selv om det også følger med stort ansvar til stor innflytelse.

– Og så må det være lov å bare være den man er, uavhengig av alder. Så får man ha langt eller kort hår, eller et sted i mellom. Og gå med jeans resten av sine dager, sier Einarsdottir.

– Har levd altfor lenge!

Som alltid, har Cher mange jern i ilden. Faktisk, venter mange i spenning på både et julealbum («But it's a Cher Christmas, it's not your mother's Christmas album») og en selvbiografi. Men boken om livet hennes, er en anelse på etterskudd. Faktisk et par deadlines på overtid.

– Problemet mitt er rett og slett at jeg har levd for lenge! Jeg har gjort altfor mange ting, og det å presse dette sammen med hele livserfaringen min er skikkelig vanskelig, innrømmer hun.

Det skal imidlertid ikke være innspilling av en beryktet Mamma Mia 3 som skaper bokforsinkelsene. Det er mange som er ivrige etter å få det bekreftet at en tredje Mamma Mia-film faktisk vil realiseres – og det med Cher på skjermen.

AKTUELL: Cher har massevis av jern i ilden - blant annet selvbiografi og julealbum. Her på Versaces Fall/Winter-visning i mars 2023. Foto: NTB/Image Press Agency
AKTUELL: Cher har massevis av jern i ilden - blant annet selvbiografi og julealbum. Her på Versaces Fall/Winter-visning i mars 2023. Foto: NTB/Image Press Agency Vis mer

– Vel, Judy driver og truer med det, men enn så lenge har jeg ikke sett noe til et manus. Jeg vet ikke – jeg kan ikke si noe heller!

– Vet du hva, jeg vet faktisk aldri nøyaktig hva jeg skal før jeg gjør det, om jeg skal være helt ærlig. Jeg har troen på at det som tilhører deg, vil komme til deg, sier Cher.

Men ville hun takket ja til filmen dersom hun ble spurt?

Oh, maybe, slår Cher fast.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer