«Jomfruhinne»

Chrissy Teigen raser mot stjerne etter sjokkerende «jomfruhinne»-uttalelse

- Trodde definitivt ikke at det å snakke om «jomfruhinne» var noe vi gjorde i dag.

RASER: Modell Chrissy Teigen, som er gift med artist John Legend, har latt seg sjokkere av rapper T.I.s «jomfruhinne»-uttalelser. FOTO: NTB Scanpix
RASER: Modell Chrissy Teigen, som er gift med artist John Legend, har latt seg sjokkere av rapper T.I.s «jomfruhinne»-uttalelser. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I den amerikanske podkasten Ladies Like Us uttalte nylig rapper og skuespiller T.I. - bedre kjent som Clifford Joseph Harris Jr. - at han hvert år drar til gynekologen med sin tenåringsdatter Deyjah Harris for å sjekke at «jomfruhinnen» fremdeles er intakt.

Av podkast-programlederne Nazanin Mandi og Nadia Moham får han spørsmål om han har hatt «praten» med datteren om sex og samliv, og det erkjenner han at han har hatt - og at han også har gått mer drastisk til verks.

- Mange barn, når de ser tilbake, takker alltid foreldrene for at de ikke tillot at de ødela dem selv så mye som de faktisk kunne ha gjort (...) Og ja, ikke bare har jeg hatt samtalen... Vi har årlige turer til gynekologen hvor vi sjekker «jomfruhinnen» hennes. Den var fremdeles intakt da hun rundet 18 år, sier han i podkasten.

FAR OG DATTER: I en podkast fortalte rapper T.I. at han årlig tar med datteren Deyjah Harris til legen for å sjekke om jomfruhinnen hennes fremdeles er intakt. Det har fått flere kjendiskvinner til å se rødt. Dette bildet er fra 2014. FOTO: NTB scanpix
FAR OG DATTER: I en podkast fortalte rapper T.I. at han årlig tar med datteren Deyjah Harris til legen for å sjekke om jomfruhinnen hennes fremdeles er intakt. Det har fått flere kjendiskvinner til å se rødt. Dette bildet er fra 2014. FOTO: NTB scanpix Vis mer

Disse uttalelsene har fått flere kjendisdamer til å se rødt - deriblant modell Chrissy Teigen (33) og rapper Iggy Azalea (29). For det T.I. ikke har fått med seg er at det ikke er noe som heter «jomfruhinne».

«Trodde definitivt ikke at det å snakke om «jomfruhinne» var noe vi gjorde i dag», skriver Chrissy på Twitter.

Iggy Azalea, som på begynnelsen av karrieren hadde T.I. som mentor, langer ut mot 39-åringens uttalelser.

«Dessverre er han helt seriøs. Jeg kunne ønske at kvinnene som intervjuet ham hadde sagt noe til ham Han har seriøse problemer når det kommer til å kontrollere kvinner, i alle aspekter av livet sitt, og trenger terapi», skriver Iggy Azalea på Twitter, ifølge E!News.

T.I.s 18 år gamle datter har foreløpig ikke kommentert farens uttalelser. Men ifølge nettstedet Pinkvilla har hun «liket» flere av Twitter-meldingene som kritiserer faren.

SER RØDT: Rapper Iggy Azalea langer ut mot sin tidligere mentor T.I. De to gikk hvert til sitt i 2015. FOTO: NTB scanpix
SER RØDT: Rapper Iggy Azalea langer ut mot sin tidligere mentor T.I. De to gikk hvert til sitt i 2015. FOTO: NTB scanpix Vis mer

- Det er ingenting som heter «jomfruhinne»

For ifølge Trine Aarvold, lege ved Sex og Samfunn, er det faktisk ingenting som heter «jomfruhinne» - det heter «skjedekransen», og det er ingenting som sprekker i underlivet første gang man har samleie.

- Denne myten er utrolig gammel og det er ingen som vet hvor den kommer fra. Den har eksistert i flere tusen å. Myten om jomfruhinnen har blitt en måte å kontrollere kvinners seksualitet på, har Trine Aarvold, lege ved Sex og Samfunn, tidligere uttalt til KK.

Hva er skjedekransen?

  • Skjedekransen ble tidligere omtalt som jomfruhinnen, fordi man mente at det var en hinne som skulle sprekke under første samleie. Dette er ikke riktig.

  • Skjedekransen er en smal slimhinnefold like innenfor skjedeinngangen. Alle har forskjellig skjedekrans, og noen har en glatt jevn slimhinne, mens andre kan ha slimhinne som er mer buktet.

  • Skjedekransen er svært elastisk, og det vil alltid være en åpning inn til skjeden. Noen få kan ha en skjedekrans som er litt vokst sammen. Noen får en blødning første gang de har samleie.

  • Oftest er det fordi man har vært nervøs og kanskje ikke våt og avslappet nok i skjeden. Da kan sår oppstå og disse kan blø. De som har hatt en skjedekrans med noen sammenvoksninger, kan få sår i selve skjedekransen som kan blø, men det er aldri slik at en hinne sprekker.

  • Det er ingen som kan se om en kvinne har hatt samleie ved å undersøke underlivet hennes. Det er bare kvinnen selv som kan si om hun er jomfru eller ikke.

Kilde: Sex og samfunn

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer