Cynthia Nixon

Cynthia Nixon rammet av kronisk hudsykdom - måtte kutte ned på rødvin og sterk mat

- Det er ikke som at man aldri kan drikke rødvin igjen, men kanskje ikke rett før et viktig arrangement hvor man skal bli fotografert.

ROSACEA: For åtte år siden fant «Sex og singelliv»-stjernen Cynthia Nixon ut at hun lider av den kroniske hudlidelsen rosacea. Hun gir deg sine beste tips for hvordan å leve med sykdommen. Foto: NTB Scanpix
ROSACEA: For åtte år siden fant «Sex og singelliv»-stjernen Cynthia Nixon ut at hun lider av den kroniske hudlidelsen rosacea. Hun gir deg sine beste tips for hvordan å leve med sykdommen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For åtte år siden fant den populære skuespilleren Cynthia Nixon (50) ut at hun lider av den kroniske hudsykdommen rosacea, og har i løpet av disse årene lært seg hvordan hun skal leve med den sjenerende sykdommen som, ifølge Norsk Helseinformatikk, gir rødhet i huden i ansiktet og anfallsvis rødming.

- Da jeg fikk diagnosen forandret livet mitt seg over natten. Jeg trodde problemet var relatert til akne, og brukte derfor skrubber og antibac-rensekremer for å få bukt med det. Men alt det jeg gjorde i den tro at ting skulle bli bedre, gjorde alt bare verre, har Nixon sagt i et tidligere intervju med nettstedet Marie Claire.

LES OGSÅ: Deler godt bevart «Sex- og singelliv»-hemmelighet med fansen

FAVORITTGJENGEN VÅR: Sarah Jessica Parker, Kristin Davis, Kim Catrall og Cynthia Nixon har gjort stor suksess verden over i den populære TV-serien «Sex og singelliv» (som også er blitt to spillefilmer). Foto:  Foto: NTB Scanpix
FAVORITTGJENGEN VÅR: Sarah Jessica Parker, Kristin Davis, Kim Catrall og Cynthia Nixon har gjort stor suksess verden over i den populære TV-serien «Sex og singelliv» (som også er blitt to spillefilmer). Foto: Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Hold deg unna sterk mat

Cynthia Nixon er glad i det gode liv bestående av god mat og smakfulle rødviner, men da diagnosen ble satt fikk hun beskjed om at hun måtte kutte ned på rødvin og annen alkohol ettersom det var en trigger for at rødheten skulle blusse opp.

- Det er ikke som at man aldri kan drikke rødvin igjen, men kanskje ikke rett før et viktig arrangement der du kommer til å bli fotografert, forklarer hun, og legger til at sterk mat heller ikke er et sjakktrekk å få i seg. 

- Akkurat som at det glasset med Merlot som du nyter kan trigge rødblussheten kan også sterk mat gjøre det samme. Så dersom du er på en hot date ville jeg nok ha gått for en tikka masala i stedet for en vindaloo! 

LES OGSÅ: Ble maten for sterk? Slik fikser du det!

RØDBLUSSHET: For åtte år siden fikk Cynthia Nixon påvist rosacea. Før dette var hun blant annet plaget av rødblusshet i huden. Dette bildet er tatt i 2006. Foto:  Foto: NTB Scanpix
RØDBLUSSHET: For åtte år siden fikk Cynthia Nixon påvist rosacea. Før dette var hun blant annet plaget av rødblusshet i huden. Dette bildet er tatt i 2006. Foto: Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Rosacea oppstår typisk i 30-50-årsalderen

KK.no har tidligere skrevet en sak om at mange kvinner opplever rødblusshet i ansikt og på hals og bryst når de drikker alkohol. Ifølge hudlege Kjetil Guldbakke ved Oslo Hudlegesenter er personer som har hudsykdommen rosacea ekstra disponert.

– Alkohol kan gi rødme hos alle mennesker, men enkelte personer er mer disponert. Hos de med lys hudtype er kanskje rosacea den vanligste årsaken til rødmetendensen, bekreftet Guldbakke i saken vi tidligere har publisert på KK.no.

Også Norsk Helseinformatikk bekrefter at både sterk mat, alkohol og sollys er en trigger for hudsykdommen:

Hudforandringene kommer ofte i utbrudd, som kan utløses av kraftig sollys og enkelte ganger av varm mat og drikke, sterkt krydder og alkohol. Mange er bare lett angrepet og trenger ikke behandling, mens andre med mild til moderat alvorlighetsgrad holder sykdommen i sjakk med medisiner. Rosacea oppstår typisk i 30-50-årsalderen. Kvinner rammes noe oftere enn menn. Tre til fem prosent av befolkningen utvikler rosacea.

Sex og singelliv-stjernen Cynthia Nixon har lært seg å leve med sykdommen, og deler sine tips til hvordan å holde den i sjakk:

Cynthia Nixons 10 beste rosacea-tips

1. Sett deg inn i hva det innebærer å ha sykdommen

2. Dropp sterke ansiktsrenser og skrubber

3. Ro ned på rødvin og annen alkohol

4. Unngå sterk mat

5. Drikk masse vann

6. Bruk en god fuktighetskrem til ansiktet

7. Vask ansiktet kun én gang om dagen

8. Less is more på make up-fronten

9. Vit at du ikke er alene om å ha hudsykdommen

10. Ingen grunn til panikk! (Når du har fått påvist sykdommen kan legen din hjelpe deg med å holde den i sjakk)

Kilde: www.marieclaire.co.uk

LES OGSÅ: Slik ser «Sex og singelliv»-kjekkasen ut i dag!

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer