Prinsesse Diana

- Da jeg var fire måneder på vei med William, kastet jeg meg ned trappene

Prinsesse Dianas personlige drama kommer frem i hemmelig lydopptak.

PRINSESSE DIANA: Dette bildet er tatt kort tid før hun fødte sin første sønn, prins William, i 1982. Her med ektemannen prins Charles og svigerforeldrene dronning Elizabeth og prins Philip.
 Foto: NTB Scanpix
PRINSESSE DIANA: Dette bildet er tatt kort tid før hun fødte sin første sønn, prins William, i 1982. Her med ektemannen prins Charles og svigerforeldrene dronning Elizabeth og prins Philip. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At ekteskapet mellom prins Charles (nå 68 år) og Diana Frances Spencer (1961-1997) var stormfullt er ingen hemmelighet. De var gift i perioden 1981 til 1996, og den nå avdøde prinsessen har gitt uttrykk for at hun gjennomgikk en tøff periode da hun var gift med prinsen av Wales. (PSST: Slik var Dianas siste måneder)

I 1991 gikk Diana til det skritt å inngå et samarbeid med den britiske forfatteren Andrew Morton (64). Planen var at han skulle skrive en biografi om henne, og i den forbindelse gjorde han flere opptak med tobarnsmoren. Deler av disse opptakene er blitt holdt hemmelig - frem til nå. 

LES OGSÅ: - Jeg kan med hundre prosent sikkerhet si at Diana ikke var gravid da hun døde

NYE DETALJER: 25 år etter at biografien om prinsesse Diana kom - ført i pennen av forfatter Andrew Morton - kommer en republikasjon med nye detaljer fra private opptak med prinsesse Diana gjort i 1991. Foto: Faksimile
NYE DETALJER: 25 år etter at biografien om prinsesse Diana kom - ført i pennen av forfatter Andrew Morton - kommer en republikasjon med nye detaljer fra private opptak med prinsesse Diana gjort i 1991. Foto: Faksimile Vis mer

Ifølge Daily Mail skal nå biografien, «Diana: Her True Story - In Her Own Words», republiseres med detaljer fra de hittil ukjente lydopptakene. Diana snakket blant annet åpent til forfatter Andrew Morton om at da hun var fire måneder på vei med prins William (i dag 34 år) ble hun så desperat etter å få ektemannens oppmerksomhet at hun kastet seg ned trappene da paret gjestet dronningens residens Sandringham House i januar 1982.

- Da jeg var fire måneder på vei med William, kastet jeg meg ned trappene, i et forsøkt på å få min ektemanns oppmerksomhet. Få ham til å høre på meg. Jeg hadde fortalt Charles at jeg følte meg desperat og at jeg gråt hele tiden. Han påsto at det var krokodilletårer. «Jeg kommer ikke til å høre på deg», sa han. «Du gjør alltid dette mot meg. Jeg stikker og rir nå». Så jeg kastet meg ned trappene. Dronningen kom ut, og var skrekkslagen. Hun skalv og var tydelig redd.

- Jeg visste at jeg ikke kom til å miste babyen, selv om jeg fikk masse blåmerker rundt mageområdet. Da han kom tilbake var han totalt avvisende. Han gikk bare rolig ut døren, sier hun i de nå 26 år gamle opptakene.

LES OGSÅ: Trevor Rees-Jones var den eneste som overlevde dødsulykken i Paris hvor prinsesse Diana omkom

- Jeg er ikke bortskjemt, men jeg trengte å få lov til å tilpasse meg min nye rolle

For prinsessen ble forholdet med svigerforeldrene dronning Elizabeth (i dag 91 år) og prins Philip (i dag 96 år) svært vanskelig. Hun mente at de var på sønnens side. 

- Jeg vet at det var galt av meg, men ingen rundt meg forsto meg. Jeg trengte ro, at noen passet på meg i trygge omgivelser, og at folk forsto lidelsen og angsten som forgikk i hodet mitt. Det var et desperat rop etter hjelp. Jeg er ikke bortskjemt, men jeg trengte å få lov til å tilpasse meg min nye rolle. 

- Jeg vet ikke hva min ektemann fôret dronningen med. Han fortalte henne definitivt om min kamp mot bulimien. Og hun fortalte alle at dette var grunnen til at ekteskapet vårt ble oppløst - «på grunn av Dianas spisevaner, og hvor vanskelig det må være for Charles», sier hun videre i opptaket.

DEN GANG DA: Prins Charles og prinsesse Diana fotografert i 1991. De to inngikk ekteskap i 1981. Skilsmissen var et faktum i 1996. Foto: NTB Scanpix
DEN GANG DA: Prins Charles og prinsesse Diana fotografert i 1991. De to inngikk ekteskap i 1981. Skilsmissen var et faktum i 1996. Foto: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: 9 ganger hertuginne Kate så skremmende lik ut prinsesse Diana

Videre fortalte Diana at hun tok kritikken fra ektemannen og den øvrige kongefamilien til seg. 

- Jeg tok kritikken til meg, fordi jeg prøvde så hardt å vise kongefamilien at jeg ikke kom til å skuffe dem. Men tydeligvis var de ikke av samme oppfattelse. Vi hadde et par episoder der jeg prøvde å kutte meg, kaste ting ut av vinduet, knuste glass. Jeg satte en støkk i dem alle, har hun uttalt ifølge Daily Mail, som også hevder at hun én gang kastet seg mot en glassdør på Kensington Palace. 

Prins William kalte moren selvopptatt

Det toppet seg for prinsessen da hennes egen sønn, prins William, i en alder av tre år kalte henne selvopptatt.

HENGIVEN MOR: Prinsesse Diana med sine to sønner, prins William (da 6 år) og prins Harry (da 3 år) fotografert på Palma de Mallorca 9. august 1987. I bakgrunnen pappa prins Charles. Foto: NTB Scanpix
HENGIVEN MOR: Prinsesse Diana med sine to sønner, prins William (da 6 år) og prins Harry (da 3 år) fotografert på Palma de Mallorca 9. august 1987. I bakgrunnen pappa prins Charles. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Noen år senere da William og jeg var i svømmebassenget på Highgrove ba jeg ham strengt om å gå opp av bassenget, og da snudde han seg mot meg og sa: «Du er den mest selvopptatt kvinnen jeg noen gang har møtt. Det eneste du gjør er å tenke på deg selv». Jeg ble forbløffet, han var bare tre år, og spurte ham hvor han hadde hørt det, og han sa: «Jeg har ofte hørt pappa si det».

Underveis i ekteskapet, som varte fra 29. juli 1981 til de ble separert 9. september 1992, og til skilsmissen ble offisiell den 28. august 1996, hadde både prins Charles og prinsesse Diana affærer på si. Diana med rideinstruktøren sin James Hewitt (i dag 59 år) og prins Charles med sin tidligere flamme Camilla Parker-Bowles (i dag 69 år)

Etter skilsmissen blomstret prinsesse Dianas tilværelse opp, og hun gjorde blant annet en del veldedighetsarbeid for organisasjoner som sto hennes hjerte nærme. Prins Charles giftet seg med Camilla, som etter bryllupet har fått den kongelige tittelen hertuginne, i 2005. 

LES OGSÅ: Dronning Elizabeth nektet lillesøsteren å få sitt livs kjærlighet

- Det gjør meg trist at mamma aldri rakk å bli kjent med Catherine og barna

Prinsesse Diana ble bare 36 år. Hun omkom i den mye omtalte bilulykken i Alma-tunellen i Paris 31. august 1997. Nylig åpnet hennes eldste sønn, prins William, opp om tapet av sin verdensberømte mor - som han kun rakk å kjenne i 15 år.

- Sjokket forlater deg aldri, og er like stort selv 20 år senere, sier han i dokumentaren Mind Over Marathon, ifølge Daily Mail.

SAVNER MAMMA: Prins William var bare 15 år da moren døde i bilulykken i Paris i 1997. I et intervju publisert i mai i år forteller prins William åpent om savnet etter sin verdensberømte mor. Dette bildet er tatt i mars 1994. Foto: NTB Scanpix
SAVNER MAMMA: Prins William var bare 15 år da moren døde i bilulykken i Paris i 1997. I et intervju publisert i mai i år forteller prins William åpent om savnet etter sin verdensberømte mor. Dette bildet er tatt i mars 1994. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Han er nå selv far til to, og i et stort intervju med GQ fortalte han i slutten av mai at han kunne ønske at hans mor hadde fått møtt hans kone, hertuginne Kate (35), og to barn, prins George (3) og prinsesse Charlotte (2).

- Jeg kunne ønske at jeg kunne ha fått mulighet til å få hennes råd. Jeg hadde elsket om hun hadde fått muligheten til å møte Catherine og se barna vokse opp. Det gjør meg trist å tenke på at at hun aldri fikk muligheten, og at de aldri får bli kjent med henne.

LES OGSÅ: Hviler det en forbannelse over fyrstefamilien av Monaco?

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer