Trude Vasstrand:

Da Trude Vasstrand klaget sin nød til Jørgine, fikk hun klar melding tilbake

Dette sa Jørgine for å få moren tilbake på parketten med rak rygg.

TRUDE VASSTRAND: Trude Vasstrand mener aldershets i stor grad kun rammer kvinner, og at også kvinner må ta sin del av ansvaret for å få slutt på det. FOTO: Ida Helene Bergersen
TRUDE VASSTRAND: Trude Vasstrand mener aldershets i stor grad kun rammer kvinner, og at også kvinner må ta sin del av ansvaret for å få slutt på det. FOTO: Ida Helene Bergersen Vis mer
Publisert

Da «Skal vi danse» 2023s første utslagsrunde gikk av stabelen var det mange som var spente. Spesielt blant deltakerne. I første sending havnet Trude Vasstrand (57) ikke bare blant de tre siste etter dommernes og publikums stemmegivning, i tillegg skrev en anmelder at nummeret hennes ga en «litt oldemor på svingkurs-følelse» etterfulgt av et sviende terningkast 1.

Anmelderens dom fikk sterk motbør hos Trudes barn – og hos Instagram-følgerne:

«Du er så langt fra ei gammel oldemor,» mente en følger. «Du så jo ut som en prinsesse fra Frost!»

I sending nummer to var det fare for at Trude kunne ryke ut, men snakk om å «reise kjerringa», for å bruke et upassende uttrykk i denne sammenheng. Snart feide 57-åringen over gulvet til heftige rytmer, med så mange løft og akrobatiske krumspring at det var vanskelig å se opp og det på både henne og partneren Catalin. Og Trude så ut til å nye hvert sekund:

– Det var mye mer skremmende enn jeg hadde trodd det skulle bli, sier Trude når KK ringer henne for å ta pulsen, bokstavelig talt, på dansedeltakelsen.

– Det å skulle gå ut der og prestere igjen etter den tunge starten. Men så gikk det så bra, og det var en enorm lettelse. All den skitten i forkant ga meg så mye boost til å bare fortsette. Jeg lot meg ikke knekke, selv om jeg ble sur og grinete og klagde min nød til noen få.

– Hvem tok du det ut på?

– Det det ble jo venner og barna, sier Trude.

– Men Jørgine sa: «Hold munn og kom deg videre». Og da gjorde jeg det, og da var det ferdig. Jeg er litt sånn opp som en hjort og ned som en lort.

– Var det deilig å vise kritikerne?

– Å ja, kommer det fra Trude.

– Men kanskje aller mest meg selv. Og Catalin, for jeg vil så gjerne at han skal lykkes. Og det var deilig å vise barna og de som heier på meg at de ikke trenger å synes synd på meg. At de skal slippe å tenke: Stakkars. Hun fikk det ikke til.

Bølge av meldinger

KK har tidligere skrevet om da Trude som alenemor forsøkte å få endene til å møtes, og om de harde årene i Italia da barna var små, og siden hjemme i Ålesund. I dag består Funkyfam av datteren Jørgine og Trudes tre sønner, og sammen er de noen av Norges mest populære TV-personligheter.

Trude forteller at hun har fått «utrolig mange hyggelige tilbakemeldinger» etter forrige sending, til og med på appen Jodl.

– Jeg går ikke inn der selv, for det skrives så mye nådeløst, men en jeg kjenner sendte meg screenshot, og det som sto var veldig fint.

Det står respekt av å reise seg etter terningkast 1, og å bli kalt «oldemor» når man tross alt bare er 57. Hva vil hun si til andre som har blitt utsatt for aldersshaming?

– Enten kan man ta det til seg, og innrette seg etter det, eller så kan man rette seg opp i ryggen og leve det livet man ønsker seg. Man har ett liv, og det er ikke over før det er over. Så lenge det ikke går ut over andre, kan man gjøre hva man vil!

Hun fortsetter oppglødd:

– Aldersshaming er så stygt, og det rammer sjelden menn. Se bare på Clint Eastwood, han var sikkert nesten hundre da han spilte den siste cowboyfilmen, og ingen stilte spørsmål ved det. Og Al Pacino også.

Hun utdyper:

– Om vi skal ha slutt på alders-shamingen må vi kvinner gjøre noe selv, og slutte å bruke kvinnefiendtlige skjellsord om andre kvinner, sånn som «kjerring» eller «oldemor». Vi må bli mer som afrikanske søstre, og løfte hverandre. Jeg har jobbet på flyktningmottak, og den måten jeg ble tatt inn i det søsterskapet var fantastisk.

– Ta Catalin og bruk ham!

Sist KK intervjuet Trude var hun singel og sa hun aldri kunne hatt en mann som drakk seg full hjemme. Hvordan har det vært etter «Skal vi danse» så langt, har hun fått noen beilere?

– Jeg har fått mange hyggelige meldinger, så mange at jeg ikke har rukket å lese alle, sier Trude hemmelighetsfullt.

– Ingen har vært slibrige. Og ingen har bedt meg ut på date.

I «Skal vi danse» har hun hele familien i ryggen, og Jørgine, som to ganger har kommet på 2. plass i programmet, ga moren noen hemmelige tips for hvordan komme lengst mulig.

– Da KK intervjuet deg sist, håpet du å klare deg til sending sju, mens Jørgine mente du kom til program fem. Etter lørdagens suksess, har dere endret spådom?

– Jeg lever fra lørdag til lørdag og tar ingenting for gitt, sier Trude med ettertrykk.

– Jeg jobber på, og så fort jeg prøver å få medlidenhet fra Catalin, sier han: Kom igjen. Stå på, jeg vet hva du tåler. Jeg synes han er helt fantastisk. Jeg dilter etter ham som en lykkelig valp og gjør alt han ber om.

Trude legger til, som eksempel på søsterskapet hun akkurat har snakket om:

– Kjæresten hans Iselin (Guttormsen, red.anm.) er så støttende og sender meg masse meldinger. Helt fra starten sa hun til meg: «Ta Catalin. Bruk ham. Han er din!».

Akkurat hva hun skal danse på lørdag kan hun ikke si, men Trude røper at det går fort, med mye fotarbeid:

– Jeg er deilig mørbanket, med gnagsår og muskelstrekk. Haha. Jeg trodde jo at jeg kunne vrikke på rumpa, men har måttet lære det helt på nytt!

– Vi ønsker deg lykke til med lørdagens dans.

– Takk!

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer