Friends

Dagen etter spontanaborten måtte «Friends»-stjernen spille inn denne scenen

- Det var helt grusomt å skulle være morsom, minnes Courteney Cox.

FRIENDS: I denne episoden, fra våren 2002, blir Rachel Green (Jennifer Aniston) mor for første gang. FOTO: Warner Bros. Television
FRIENDS: I denne episoden, fra våren 2002, blir Rachel Green (Jennifer Aniston) mor for første gang. FOTO: Warner Bros. Television Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Våren 2002 kunne endelig Friends-fansen juble; av-og-på-paret Rachel Green (Jennifer Aniston) og Ross Gellar (David Schwimmer) ble foreldre for første gang til en liten jente!

I den todelte episoden, som fikk tittelen «The One Where Rachel Has a Baby», var alt bare fryd og gammen på TV-skjermen, men i kulissene gikk skuespiller Courteney Cox (57) gjennom et privat helvete. Hun spilte karakteren Monica Geller.

BABYFOKUS: Samtidig med at Courteney Cox gikk gjennom spontanabort på privaten, måtte hun spille glad og lykkelig over at Rachel Green-karakteren i Friends-serien hadde blitt mor for første gang. Her med kollegene Jennifer Aniston og Lisa Kudrow i 2002. FOTO: NTB
BABYFOKUS: Samtidig med at Courteney Cox gikk gjennom spontanabort på privaten, måtte hun spille glad og lykkelig over at Rachel Green-karakteren i Friends-serien hadde blitt mor for første gang. Her med kollegene Jennifer Aniston og Lisa Kudrow i 2002. FOTO: NTB Vis mer

Cox har tidligere vært åpen om at hun gikk gjennom hele syv spontanaborter før hun ble mor til datteren Coco i 2004.

Én av dem skjedde samtidig med innspillingen av fødselsepisoden med Rachel Green - og det ble spesielt sterkt og vanskelig for Cox.

- Jeg husker at jeg gik gjennom en spontanabort og at Rachel fødte. Det skjedde samtidig. Herregud, det var helt grusomt å skulle være morsom, har Cox tidligere sagt til TV-kanalen NBC, ifølge The Sun.

Courteney Cox er senere blitt diagnostisert med en genmutasjon kalt MTHFR, som kan bidra til å øke risikoen for spontanabort.

Fra en fruktbar familie

I det samme NBC-intervjuet fortalte Friends-stjernen at hun syntes det var vanskelig å forstå at hun ikke klarte å holde på barnet i magen, ettersom hun selv kommer fra en svært fruktbar familie.

- Det var veldig merkelig, for alle i familien har barn. Da mener jeg, de popper ut som bare det. Ingen i familien min har noen gang hatt problemer med det. Så jeg trodde helt ærlig at det ikke kom til å bli et problem for meg heller.

- Å bli gravid var enkelt, men å beholde dem var vanskelig, sa hun ærlig til NBC samme år datteren Coco ble født.

MOR OG DATTER: Courteney Cox og datteren Coco Riley Arquette på et event i London i 2018. FOTO: NTB
MOR OG DATTER: Courteney Cox og datteren Coco Riley Arquette på et event i London i 2018. FOTO: NTB Vis mer

Etter den tøffe tiden har Courteney Cox kjempet for å rette fokus på det tabubelagte temaet som spontanabort dessverre fremdeles er, og i 2019 kom TV-serien Nine Months with Courteney Cox der hun følger vordende mødre på deres svangerskapsreise.

Felles interesse i musikk

Etter to runder med IVF-behandlig, og kort tid før sin egen 40-årsdag, fikk Cox og hennes daværende ektemann David Arquette (49) endelig et svært etterlengtet barn.

Datteren Coco Arquette kom til verden den 13. juni 2004 - og det er ingen ringere enn Jennifer Aniston (52) som er Cocos gudmor.

Mor og datter har et spesielt nært forhold, og har en felles interesse i musikk. Courteney spiller piano, mens datteren Coco synger. Videoer av opptredende legger den stolte moren ut på sosiale medier - til stor jubel fra fansen:

Introdusert for hverandre av Ed Sheeran

Cox og Arquette skilte seg i 2013, og kort tid senere fant hun lykken med den 12 år yngre irske rockeren Johnny McDaid (45). De ble, ifølge Daily Mail, introdusert for hverandre av den britiske artisten Ed Sheeran (30), som er blitt en god venn av Cox.

- Jeg introduserte henne for bestevennen min Johnny, som jeg skrev Shape of You og Bad Habits med. Han er også gudfaren til datteren min Lyra. Det skjedde for rundt ni år siden. Hun inviterte meg til huset sitt, en dag tok jeg med meg Johnny og han kom aldri hjem igjen, sa Sheeran i radioprogrammet The Hits Radio Breakfast Show tidligere i år.

Cox og McDaid forlovet seg sommeren 2014, men forlovelsen er siden blitt lagt på is. Til People fortalte Cox i 2019 om den brutte forlovelsen:

BRØT FORLOVELSEN: Courtneney Cox og kjæresten Johnny McDaid var forlovet, men så brlt de forlovelsen. Nå uttrykker Cox at de har det bedre enn noensinne. Dette er fra 2019. FOTO NTBO
BRØT FORLOVELSEN: Courtneney Cox og kjæresten Johnny McDaid var forlovet, men så brlt de forlovelsen. Nå uttrykker Cox at de har det bedre enn noensinne. Dette er fra 2019. FOTO NTBO Vis mer

- Han er ikke forloveden min. Vi var forlovet og skulle gifte oss, men nå er vi bare sammen. Vi avbrøt forlovelsen og han flyttet til England. Så ble vi sammen igjen, og nå er ting bedre enn det noen gang har vært før!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer