Kate Winslet

Datteren blåste Kate Winslet av banen

Og det var ikke uten grunn at Titanic-skuespilleren hadde henne med seg på den rød løper.

KATE WINSLET: Stilte opp på rød løper med datteren, noe som tilhører sjeldenhetene. FOTO: NTB
KATE WINSLET: Stilte opp på rød løper med datteren, noe som tilhører sjeldenhetene. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Før Kate Winslet (47) skulle ta imot prisen for beste hovedrolle for I Am Ruth under BAFTA Television Awards i Royal Festival Hall i London, stilte hun opp på rød løper med sin eldste datter Mia Threapleton (22).

Winslet har tre barn fra tre ekteskap, og det tilhører sjeldenhetene at Titanic-skuespilleren har dem med seg på offentlige arrangementer. Hun har hatt et ønske om å holde ungene unna rampelyset og rød løper.

Men det var ikke uten grunn at 22-åringen var med mor på rød løper denne gangen.

Spiller mor og datter

De to har et tilsynelatende nært forhold, og grunnen til at mor og datter-duoen stilte sammen på rød løper, baserer seg på at de to spiller mot hverandre i tv-serien I Am Ruth. som Winslet dro med seg den ærefulle prisen for beste hovedrolle.

Kate og Mia spiller mor og datter også i serien, og mor legger ikke skjul på at hun elsket å spille mot datteren. Det skal ha vært «fantastisk å jobbe med henne».

I et nylig intervju med BBC åpner Winslet opp om hvordan det var å jobbe sammen på filmsettet.

«Jeg ble blåst av banen av henne. Hun trengte ikke min hjelp i det hele tatt», sier 47-åringen og innrømmer at hun var imponert over datterens talent.

Dersom Kate prøvde å gi datteren tips på settet, fikk 47-åringen høre at hun ikke trengte morens hjelp, men Mia tok gladelig imot råd om skuespillerteknikk som moren har plukket opp gjennom en lang karriere.

I Am Ruth er deres første prosjekt sammen.

2001: Kate Winslet med datteren Mia på armen. FOTO: NTB
2001: Kate Winslet med datteren Mia på armen. FOTO: NTB Vis mer

Bruker stemmen sin

I serien spiller Winslet Ruth, en bekymret mor, som prøver å hjelpe datteren Freya gjennom presset fra sosiale medier.

Under takketalen skal Winslet ha snakket om hvordan sosiale medier påvirker unge i dagens samfunn.

«Vi vil ha barna våre tilbake», startet hun talen. «For unge mennesker som er avhengig av sosiale medier og dets mørke sider, så trenger ikke det å være livet ditt. Til mennesker som sitter på makten, og mennesker som kan gjøre en forskjell, vær så snill, kriminaliser skadelig innhold» sa hun engasjert.

Nepobaby-fenomenet

Winslet har tidligere uttalt seg om «nepobaby»-fenomenet som har vært en stor snakkis i Hollywood det siste året – altså at barn av kjente foreldre har et fortrinn med nære relasjoner i bransjen, kalt nepotisme.

Med farens etternavn, gikk Mia under radaren som datteren til Kate Winslet da hun i 2020 landet sin første store rolle i Shadows.

«Det er bra for henne at hun har et annet etternavn, så hun gikk under radaren. De som castet henne visste ikke at hun var datteren min, og det var viktig for hennes selvfølelse, selvfølgelig», sa hun den gang om at datteren går i hennes fotspor. Med det slo hun ned på nepobaby-anklagene.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer