James Bond:

De beste James Bond låtene

Nylig ble det kjent at ungjenta Billie Eilish skal lage den nye temalåta til filmen «No time to die». Blir den like bra som de tidligere låtene?

TITTELÅTER: James Bond filmene har rulla over skjermene i 60 år. Vi har plukket ut noen av de beste. FOTO: NTB.
TITTELÅTER: James Bond filmene har rulla over skjermene i 60 år. Vi har plukket ut noen av de beste. FOTO: NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi kjenner henne som tøff, og låta «Bad Guy» er fortsatt på leppene til mange selv flere måneder etter den kom ut. Nå er Billie Eilish (18) klar for nytt territorium.

Stjerna annonserte selv på instagram i januar at hun har fått det ærefulle oppdraget om å lage den nye tittellåta til den kommende James Bond-filmen «No time to die», som vi kan se på kinolerretet i april.

Filmen blir den 25 (!!) i rekken av James Bond filmer, og skuespiller Daniel Craig (51) gjør sin sjette opptreden som den britiske agenten 007.

Med så mange filmer, og én tittellåt for hver av dem, har det naturlig nok vært mange forskjellige artister som har bidratt opp gjennom årene. Av disse kan vi jo kjapt nevne Tina Turner, Madonna og Adele.

Med andre ord har unge Billie Eilish store sko å fylle.

LES OGSÅ: Disse filmene gleder vi oss til i 2020

TALENT: 18 år gamle Billie Eilish har en stemme som har markert seg over hele verden de siste årene. FOTO: NTB Scanpix
TALENT: 18 år gamle Billie Eilish har en stemme som har markert seg over hele verden de siste årene. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Legendariske låter

Låtene fra James Bond filmene bringer frem spesielle minner for mange, og det er liten tvil om at det har vært stor variasjon. Nedenfor har vi listet opp noen av de mest legendariske låtene.

1. James Bond Theme - The John Barry Orchestra
Fra den første filmen: Dr. No (1962)
Dette er kanskje den aller mest gjenkjennelige melodien av dem alle, og man får umiddelbart assosiasjoner til både Dry martini's og utsagn som «Bond. James Bond». I motsetning til de andre låtene, har ikke denne noe vokal.

2. Live and let die - Paul Mccartney & Wings
Fra den sjette filmen: Live and let die (1973)
Med en blanding av både rolig melodi og etterhvert høyere tempo, pluss Mccartney's røffe stemme, føyer denne sangen seg perfekt inn i rekka som en god James-Bond låt.

3. The living daylights - A-ha
Fra den 15. filmen: The living daylights (1987)
Det var den norske gruppa A-ha som lagde denne fengende låta på slutten av 90-tallet (som forøvrig også var Aha's beste periode i karrieren). Filmen ble faktisk lansert som en 25-årsjubileumsfilm, og da er det jo ekstra stas at det var en norsk gruppe som stod for soundtrack! Lytt og nyt.

4. Licence to kill - Gladys Knight
Fra den 16. filmen: Licence to kill (1989)
Den amerikanske sangerinnen Gladys Knight har en rå stemme, som er en av grunnene til at denne sangen er verdt å nevne. Tittelen på denne filmen og sangen forøvrig er veldig beskrivende, da Bond har «rett til å drepe».

6. Skyfall - Adele
Fra den 23. filmen: Skyfall (2012)
Adele gjør en veldig god prestasjon i denne typiske tittellåta fra 2012. I videoen til sangen vises det bilder fra selve filmen med eksplosjoner og hopp i sakte film, noe som hører med i Bond-filmene. Sangen passer veldig godt, og da må den med på lista!

7. Writings on the wall - Sam Smith
Fra den 24. filmen: Spectre (2015)
Sist men ikke minst, kommer vi ikke unna nydelige Sam Smith sin dramatiske og følelsesladede tittellåt. Smith er selv med i den offisielle videoen, ikledd den ikoniske svarte dressen som Bond ikke er foruten. Denne låten er rett og slett en perfekt 007-sang.

Da gjenstår det bare å se om Billie Eilish vil klare å leve opp til forventningene når den neste filmen kommer i april, og hvis det blir halvparten så bra som det har vært, så gleder vi oss!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer