Selena Gomez

De elsker seg selv – og derfor elsker vi dem

Disse kjente kvinnene driter i janteloven.

ELSKER SEG SELV: Rebel Wilson, Selena Gomez og Lena Dunham er blant Hollywoods mest selvsikre kvinner. Foto: Scanpix
ELSKER SEG SELV: Rebel Wilson, Selena Gomez og Lena Dunham er blant Hollywoods mest selvsikre kvinner. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Selv om den har falt litt bort, finnes det fortsatt dem som setter janteloven høyt i Norge.

Dere vet – den gamle regla om at man i bunn og grunn er verdiløs. «Du skal ikke tro at du er noe», «du skal ikke tro at du duger til noe», og så videre.

Som nevnt har janteloven (heldigvis) bleknet her til lands, og det samme gjelder i Hollywood!

I stjernebyen florerer det nemlig av selvsikre kvinner.

Under ser du noen av dem!

LES OGSÅ: Det er mulig å trene seg til bedre selvtillit

– Elsker å være fornøyd med meg selv

I april ble Selena Gomez (23) hetset etter at hun viste seg frem i bikini på badeferie. Den vakre sangfuglen ble kalt «tjukk» og bilder fra ferien ble latterliggjort på nett.

A photo posted by Selena Gomez (@selenagomez) on


Selena lot seg ikke knekke, og svarte på kritikken på best mulig måte. Hun la nemlig ut et nytt bilde av seg selv i bikini, med følgende bildetekst:

«Jeg elsker å være fornøyd med meg selv. Mer å ta i, mer å være glad i».

Også den svenske bloggprofilen Isabella Löwengrip (25), bedre kjent som «Blondinbella», fikk mye oppmerksomhet tidligere i år etter at hun delte flere bikinibilder av seg selv på Facebook.

«Dette er for dere jenter, elsk dere selv», lød bloggerens melding.

Blant stjernene som har kommet med lignende uttalelser er Christina Aguilera (35), Oscar-vinner Lupita Nyong'o (32), Rebel Wilson (35) og «Girls»-skuespiller Lena Dunham (29).

BIKINIKROPP: Her er bildet Blondinbella postet av seg selv på Facebook-siden sin tidligere i år. Foto: Skjermdump
BIKINIKROPP: Her er bildet Blondinbella postet av seg selv på Facebook-siden sin tidligere i år. Foto: Skjermdump Vis mer

LES OGSÅ: Dette gjør sosiale medier selvbildet vårt

Viser stolt frem «skavankene» sine

Blant kvinnene i Hollywood har det blitt en slags trend å vise fansen at man ikke er perfekt.

For eksempel har den norskættede modellen Chrissy Teigen (30) flere ganger delt bilder av strekkmerkene sine på sosiale medier.

Cindy Crawford (49) og artist Jessie J (27) har uttalt at de slett ikke skammer seg over cellulittene sine, og det samme gjelder Kim Kardashian (35).

– Jeg har cellulitter. Hva så? Jeg har aldri påstått at jeg er perfekt. Det er sykt at noen antar at bare fordi man er i rampelyset, så er man perfekt. Jeg er ekte, og elsker det, har realitystjernen sagt til britiske Cosmopolitan.

Ariana Grande (22) på sin side, hyller sine egne «små» pupper.

«Jeg har ingen pupper. Eller, jeg har det og de er fantastiske – jeg er bare petit. Det handler ikk om store eller små pupper, det handler om å elske kroppen din», skrev 22-åringen på Instagram i mai.

LES OGSÅ: Her er Kardashian-hemmelighetene de færreste vet om

A photo posted by Ariana Grande (@arianagrande) on

Fikk tilbake selvtilliten

Demi Lovato (23) ble Disney-stjerne i ung alder og vokste opp i rampelyset.

Med tiden fikk Lovato, som flere andre barnestjerner, en mer og mer utsvevende livsstil. Til slutt endte hun opp på rehab for å få behandling for både narkotika- og alkoholavhengighet.

I ettertid har stjernen vært svært åpen om problemene hun hadde, og hun har fortalt at mye av det bunnet i en alvorlig spiseforsyrrelse og lav selvtillit.

I dag er hun mer selvsikker enn noensinne, og dét er hun ikke redd for å vise verden.

Nylig gjorde Lovato en photoshoot for Vanity Fair – splitter naken. I tillegg nektet hun å bli sminket eller retusjert.

– Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle komme til et punkt i livet mitt hvor jeg hadde følt meg komfortabel med å gjøre noe sånt. Jeg har gått fra å hate hver eneste centimeter av kroppen min, til å elske meg selv, sa hun i intervjuet som fulgte med bildeserien.

STRÅLER: Demi Lovato slet med spiseforstyrrelser i lang tid, men i dag er hun mer selvsikker enn noensinne. Foto: Rex Features
STRÅLER: Demi Lovato slet med spiseforstyrrelser i lang tid, men i dag er hun mer selvsikker enn noensinne. Foto: Rex Features Vis mer

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer