Helene sjekker inn

- De er mye yngre enn meg. De er jo i 40-åra!

Helene Sandvig (52) fikk seg en overraskelse etter koronabesøk på Lovisenberg sykehus i Oslo.

HELENE SJEKKER INN: Denne høsten har Helene Sandvig sjekket inn på Lovisenberg sykehus i Oslo, som huser flere korona-pasienter. FOTO: Anders Leines, NRK
HELENE SJEKKER INN: Denne høsten har Helene Sandvig sjekket inn på Lovisenberg sykehus i Oslo, som huser flere korona-pasienter. FOTO: Anders Leines, NRK Vis mer
Publisert

Siden mars 2020 har Norge vært nedstengt som følge av den pågående koronapandemien, og i lang tid har NRK-profil Helene Sandvig (52), og TV-teamet bak Helene sjekker inn, forsøkt å komme på innsiden av et sykehus med koronapasienter - for å gi et innblikk i hvordan pandemien kan påvirke pasientene.

Denne høsten fikk Helene og teamet endelig klarsignal til å besøke infeksjonsmedisinsk avdeling på Lovisenberg sykehus i Oslo, og her har hun møtt tre pasienter som alle er innlagt som følge av å ha blitt smittet av korona. Se episoden her.

- Han var redd

En av pasientene, en mann ved navn Arzun (45), forteller til Helene at korona ikke er noe å spøke med. Han har problemer med pusten og hoster konstant - klassiske symptomer på korona.

- Jeg tolker det Arzun sa om at man ikke skal spøke med korona, som at han kjente på alvoret av sykdommen i hele kroppen. Pusten strakk ikke til. Han var redd, og ville fortelle at Covid-19 kan gjøre deg så syk at du må få hjelp på sykehus, sier Helene til KK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer