Julia Roberts

De har spilt i noen av verdens største filmer: Men hvor begynte de karrieren?

Noen av verdens mest kjente kvinnelige skuespillere begynte alle i små roller.

STJERNER: Noen av verdens største kvinnelige skuespiller startet alle sin karriere som unge talenter. Hvilken film var deres første hovedrolle? En av dem spilte pizzaservitør, mens en annen hadde hovedrolle som hacker. Se den fullstendige lista i saken!  Foto: NTB scanpix
STJERNER: Noen av verdens største kvinnelige skuespiller startet alle sin karriere som unge talenter. Hvilken film var deres første hovedrolle? En av dem spilte pizzaservitør, mens en annen hadde hovedrolle som hacker. Se den fullstendige lista i saken! Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Vi har vel alle én eller kanskje flere favorittskuespillere. Min er uten tvil Julia Robert. «Pretty Woman» (sjekk hvordan skuespillerne ser ut i dag), «Notting Hill» og «Runaway Bride» har jeg sett så mange ganger at jeg har mistet tellingen. Så i fjor bestemte jeg meg derfor for å finne den aller første filmen Roberts hadde hovedrolle i. Året var 1988, filmen var «Mystic Pizza» og Roberts hadde rollen som Daisy Arujo. Hvor bra film det var er jeg fortsatt usikker på, selv om jeg har sett den to ganger. Men for meg ble dette starten på mitt eventyr inn i Julia Roberts' skuespillerverden.

LES OGSÅ: 11 kjendiser som gjorde ektefelle ut av elskerinnen 

Men det er ikke bare Roberts som startet karrieren i en litt mindre og spesiell film. For alle må begynne et sted og derfor spurte jeg resten av gjengen i KK.no-redaksjonen om hvilke kvinnelige skuespillere de hadde på sin topp tre-liste. Mange av de samme navnene dukket opp og med en liten tur ned memory lane fant vi mange godbiter fra 70-, 80- og 90-tallet.

Her startet noen av verdens største stjerner sin karriere:

Julia Roberts - «Mystic Pizza»

Hun hadde det vakre smilet og det store krøllete håret, men kjærligheten skulle være vanskelig å finne for Daisy i filmen «Mystic Pizza». Den romantiske komedien var Roberts første filmrolle, men raskt etter denne fikk karrieren fart på seg. Bare to år senere så vi henne som den prostituerte skjønnheten i «Pretty Woman», som kanskje er den filmen hun er aller mest kjent for. 

Sandra Bullock - «Demolition Man»

Sandra Bullock er for mange både et kjent navn og ansikt. Hun har spilt i filmer som «The Blind Side», «Miss Undercover» og «Crash», men det var allerede i 1993 hun hadde sine første hovedrolle i filmen «Demolition Man». I den amerikanske sciencefiction og action-filmen spilte hun blant annet med Sylvester Stallone og Wesley Snipes.

Meryl Streep - «The Deer Hunter»

Legenden Meryl Streep har briljert i flere titalls filmer og mange husker kanskje særlig rollen hennes som Margaret Thatcher i «Jernkvinnen». 67-åringen starten sin karriere allerede som 22-åring og har siden den gang vunnet tre Oscar-priser, to for beste kvinnelige hovedrolle og en for beste kvinnelige birolle. Men det var i 1978 det hele startet da hun hadde rolle i filmen «The Deer Hunter». 

LES OGSÅ: Disse kjendisparene har holdt sammen i både 10, 20 og 30 år

Angelina Jolie - «Hackers»

Den Oscar-vinnende skuespillerinnen Angelina Jolie fikk sin første hovedrolle som 21-åring i 1995. I filmen «Hackers» følger vi en gruppe ungdommer som engasjerer seg i hacking og dette før internett var noe alle hadde og visste om. Det tok ikke lang tid før skjønnheten fikk tilbud om en rekke filmer og siden midten av 90-tallet har hun hatt flere store roller, som «Changeling», «Mr. & Mrs. Smith» og «Girl, Interrupted». 

Jennifer Aniston - «She's The One»

Jennifer Aniston er uten tvil best kjent fra TV-serien «Friends» og kanskje for sin signaturfrisyre alle jentene ville ha på 90-tallet. Men hun startet faktisk filmkarrieren sin i den romantiske komedien «She's The One» fra 1996. Etter suksessen med «Friends» har hun vært ofte å se på kinolerretet i filmer som «The Break-up», «Bruce Almighty» og «The Switch». 

LES OGSÅ: Smoothien Jennifer Aniston drikker hver dag

Cameron Diaz - «The Last Supper»

Selv om mange av oss kanskje husker Diaz best fra «Charlie's Angels» eller i «Alle Elsker Mary», begynte hun karrieren sin i tidligere enn dette - blant annet i «The Mask» (1994). I 1996 hadde hun også en av hovedrollene i den mørke komedien «The Last Supper». Sær film? Kanskje, men hun tok seg rast opp og har hatt flere gode hovedroller.

 

Nicole Kidman «Windrider»

Kidman har gjennom sine 49 år vært svært synlig på kinoer verden over. Men selv om hennes første hovedrolle var i filmen «Windrider» fra 1986, blir hun kanskje mest husket for filmer som «Moulin Rouge», «The Others» og «The Invasion». Kidman var også gift med Tom Cruise før de skilte seg i 2011. Nå er hun gift med countrystjerne Keith Urban.

LES OGSÅ: Se de utrolige før- og etter-bildene

Kate Winslet - «Heavenly Creatures»

Det er ingen tvil om at mange av oss heiet på Leonardo Dicaprio og Kate Winslet da de spilte i en av de mest kjente filmene noen gang: «Titanic». Britiske Kate Winslet ble for alvor kjent etter sin rolle som Rose, men fikk sin første hovedrolle tre år før «Titanic». I filmen «Heavenly Creatures» (1994) spilte hun 15 år gamle Juliet Hulme. Filmen er basert på en mordsak i Christchurch, New Zealand i 1954.

Siden suksessen med «Titanic» i 1997 har hun spilt i store filmer som blant annet «Finding Neverland», «Revolutionary Road», «The Reader» og «The Holiday».  

LES OGSÅ: Dette fikk Titanic-passasjerene servert for 104 år siden

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer