Kongelige tatoveringer

De kongeliges uventede tatoveringer

Noen tar kongelige tatoveringer litt vel langt. Hva sies om en gedigen tatovering på rumpa?

KONGELIG TATOVERING: Joda, visst har de kongelige også tatoveringer. FOTO: NTB
KONGELIG TATOVERING: Joda, visst har de kongelige også tatoveringer. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Tatovering har røtter helt tilbake til yngre steinalder, og i svunne tider gned man aske inn i åpne sår eller prikket med nåler for å lage motivene. Det eldste funnet av godt bevart tatovert hud er på Ismannen Ötzi, som levde for over 5000 år siden, og ble funnet i isen i Alpene i 1991.

I moderne tid var tatoveringer lenge forbundet med sjømenn som i hjemlengselens rus lot tatovere et frodig anker med ordet «Mamma» på en kneipe i Rotterdam. I dag er tatoveringer å se hos folk i alle yrker og samfunnslag, med Hollywoodkjendiser som fanebærere for nye motiver.

Fremmedartede skrifttegn fra østen var lenge et yndet motiv blant kjendisene, og mange er anekdotene om tatovører som har stavet feil, og kjendiser som dermed har vandret rundt med utilsiktede budskap risset inn i huden.

Permanent blunder

Som for eksempel Ariana Grande. Artisten ville hylle sin siste hit-singel «7 rings» ved å tatovere inn tittelen med japanske skrifttegn. Glad og fornøyd la hun ut bilde av tatoveringen på sosiale medier, helt til hun ble gjort oppmerksom på at tatovøren hadde skrevet feil. Istedenfor tittelen på låten, sto det å lese noe i nærheten av: «liten grillrestaurant».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer