Ble mobbet:

– De låste meg inn i skap og lo av meg

Kjenner du igjen filmstjernen?

TØFFE ÅR: Denne jenta ble mobbet på skolen. I dag er hun én av verdens mest berømte skuespillerinner. FOTO: Twitter
TØFFE ÅR: Denne jenta ble mobbet på skolen. I dag er hun én av verdens mest berømte skuespillerinner. FOTO: Twitter Vis mer
Publisert

Hun ble født en oktoberdag i byen Reading i England til foreldrene Sally Anne og Roger John. Førstnevnte jobbet som barnevakt og servitrise, mens sistnevnte jaktet de godene roller som skuespiller – med varierende hell. For å få hjulene til å gå rundt, tok han på seg alskens strøjobber.

Hun er én av fire søsken, og har irske og svenske røtter.

Stjernen studerte drama ved Redroofs Theatre School. Gjennombruddet kom som 15-åring i den britiske TV-serien «Dark Season» fra 1991, og deretter fulgte opptredener i filmene «Heavenly Creatures» og «Sense and Sensibility».

Gjennombruddet kom dog i filmen som de fleste av oss fremdeles forbinder henne med i dag, til tross for at det er hele 23 år siden premieren... Nemlig «Titanic».

Den ble raskt den mest innbringende filmen noensinne og beholdt tittelen frem til «Avatar» overtok førsteplassen i 2010. (Fun fact: «Titanic» og «Avatar» ble begge regissert av James Cameron.)

Kos deg med en av favorittscenene våre fra den rørende, opprivende klassikeren her:

Du gjettet kanskje at det er snakk om Kate Winslet (44)? I så fall har du helt rett!

I dag er hun en av verdens mest berømte skuespillere; hverdagen består av prisutdelinger, røde løpere, klirring i champagneglass, svindyre gallakjoler, digre hus (i flertall), luksuriøse ferier... En tilværelse det er lite å utsette på, altså.

Men livet har ikke alltid vært en dans på roser for briten. Langt derifra.

SUPERSTJERNE OVER NATTEN: Kate Winslets karriere skjøt for alvor fart da kjærlighetsdramaet «Titanic» kom ut i 1997. Her under en premiere i 2016. FOTO: NTB Scanpix
SUPERSTJERNE OVER NATTEN: Kate Winslets karriere skjøt for alvor fart da kjærlighetsdramaet «Titanic» kom ut i 1997. Her under en premiere i 2016. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Som barn og i tenårene – rundt tiden da bildene øverst i denne artikkelen ble tatt – ble hun nemlig grovt mobbet. Det har hun pratet om ved flere anledninger, og blant annet under den årlige veldedighetstilstelningen WE Day i 2017.

– De kalte meg «tjukka», de ertet meg for at jeg ville bli skuespiller... De låste meg inn i skap og lo av meg. Jeg ble til og med fortalt jeg at kom til å lykkes med karrieren, så lenge det var greit for meg å alltid spille den feite jenta, fortalte stjernen den gang.

– Jeg følte meg aldri bra nok, fortsatte hun ifølge Allure.

Heldigvis lærte den nå 44 år gamle filmstjernen å la de negativene kommentarene prelle av, og heller bruke dem som motivasjon til å gjøre det enda bedre på scenen og foran kameraet.

Den tankegangen gjorde jaggu susen; i dag kan hun skilte med titalls film- og serietitler på CV-en, millioner på konto og utallige gjeve priser på hylla.

Avslutningsvis kom Winslet med noen velvalgte ord til WE Day-publikummerne:

– Jeg begynte å omfavne mine uperfekte sider. Jeg unnskylder ikke den jeg er lenger. Jeg nektet å godta det når de sa at kroppen min ikke passet inn. Dette er den jeg er. Den ekte meg; Kate fra Reading!

Ga det mersmak? Her kan du ta en titt på deler av den inspirerende talen:

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer