Kongelig

- De ser jo ut som søstre!

Nytt bilde av prinsesse Estelle (11) viser tydelig slektskapet til det norske kongehuset.

KONGELIG: Den skjønne 11-åringen prinsesse Estelle er slående lik sin slektning prinsesse Ingrid Alexandra. Bildet av bursdagsbarnet er tatt nylig, mens bildet av Ingrid Alexandra ble tatt i 2019, da hun var konfirmant. FOTO: Linda Broström / Kungl. Hovstaterna og Julia Naglestad / Det kongelige hoff
KONGELIG: Den skjønne 11-åringen prinsesse Estelle er slående lik sin slektning prinsesse Ingrid Alexandra. Bildet av bursdagsbarnet er tatt nylig, mens bildet av Ingrid Alexandra ble tatt i 2019, da hun var konfirmant. FOTO: Linda Broström / Kungl. Hovstaterna og Julia Naglestad / Det kongelige hoff Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det svenske flagget er gått til topps hos söta bror, og ballonger er trolig blåst opp på det kongelige slott i Stockholm - for 23. februar fyller skjønne prinsesse Estelle 11 år!

I anledning fødselsdagen har kongefamilien delt et helt ferskt foto av den søte jubilanten - som viser hvor stor 11-åringen er blitt!

Hun er en tro kopi av sin mor, kronprinsesse Victoria (45), og sin far, prins Daniel (49).

Gratulasjonene strømmer inn til jubilanten, og i kommentarfeltene hylles hun som et godt og viktig forbilde for mange barn der ute.

«Stort och varmt Grattis fina Prinsessan Estelle. Vilken fin förebild du är för många barn idag. Önskar dig en fantastisk födelsedag!» skriver en av følgerne på Kungahusets Facebook-side.

Prinsesse Estelle har fulgt i sine foreldres fotspor, og har selv flere hjertesaker som hun brenner for. Deriblant miljø og mental helse blant barn og unge - ikke ulikt vår egen prinsesse Ingrid Alexandra (18).

- Som to søstre!

Men det er ikke bare hjertesakene de to tronarvingene, som en vakker dag begge skal bli regjerende dronninger i hvert sitt land, er like om.

Deres skjønne ytre er også påfallende likt, og det er jo ikke uten grunn - for de er jo faktisk i slekt!

NÆRE BÅND: De to tronarvingene Estelle og Ingrid Alexandra har kjent hverandre hele livet, og har svært nære bånd. Her fra en felles familieferie i Sverige på Gotland i 2021. FOTO: Johan Hellström / Kungl.Hovstaterna
NÆRE BÅND: De to tronarvingene Estelle og Ingrid Alexandra har kjent hverandre hele livet, og har svært nære bånd. Her fra en felles familieferie i Sverige på Gotland i 2021. FOTO: Johan Hellström / Kungl.Hovstaterna Vis mer

Kronprinsesse Victoria, Estelles mor, er ikke bare gudmor til prinsesse Ingrid Alexandra, men også hennes firmenning.

De har felles slektsbånd gjennom blant andre prinsesse Ingrid Alexandras oldemor, svenske kronprinsesse Märtha. Hun var som kjent gift med kong Olav.

TRONARVINGER: Prinsesse Estelle og prinsesse Ingrid Alexandra, med noen av de andre tronarvingene i de europeiske kongehusene, prins Charles fra Luxembourg, prinsesse Catharina-Amalia fra Nederland og prinsesse Elisabeth fra Belgia, under Ingrids myndighetsmarkering i Oslo i 2022. FOTO: Lise Åserud / NTB
TRONARVINGER: Prinsesse Estelle og prinsesse Ingrid Alexandra, med noen av de andre tronarvingene i de europeiske kongehusene, prins Charles fra Luxembourg, prinsesse Catharina-Amalia fra Nederland og prinsesse Elisabeth fra Belgia, under Ingrids myndighetsmarkering i Oslo i 2022. FOTO: Lise Åserud / NTB Vis mer

Og også en felles stamfar i kong Oscar II, konge av Sverige fra 1872 til1907, og konge av Norge fra 1872 til unionsoppløsningen i 1905.

Dette har heller ikke gått hus forbi hos KKs sjefredaktør Ingeborg Heldal, som synes likheten mellom de to tronarvingene er påfallende!

- De har blitt helt slående like, de to vakre tronarvingene. De kunne jo vært søstre! Tenk den dagen de sitter på hver sin trone. Det er til å få gåsehud av! sier hun entusiastisk.

Og ja, det er helt tydelig at de rojale genene er gått i arv!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer