Sarah Natasha om Maskorama:

– De trodde podkasten var en dekkoperasjon for at jeg var med

På et tidspunkt litt ut i sesong to av Maskorama, tror Sarah Natasha Melbye ALT kan være hint, og at alle hun møter kan gjemme seg bak en maske.

PODDVERT: Sarah Natasha Melbye har denne høsten tatt et dypdykk inn i Maskoramauniverset. Som vert for programmets egen podkast har hun jobbet hardt for å avsløre hvem som skjuler seg bak maskene. Foto: Stig Rune Buvarp, Frematle Podkast.
PODDVERT: Sarah Natasha Melbye har denne høsten tatt et dypdykk inn i Maskoramauniverset. Som vert for programmets egen podkast har hun jobbet hardt for å avsløre hvem som skjuler seg bak maskene. Foto: Stig Rune Buvarp, Frematle Podkast. Vis mer
Publisert

Denne høsten har TV-personlighet, Sarah Natasha Melbye, holdt Maskorama-hjulene i gang i ukedagene. Mange husker henne nok som programleder i «Farmen» og «Vil du bli millionær» på TV2, men fra nå av vil nok flere også forbinde henne med det elleville NRK-programmet Maskorama.

Som vert i Maskorama-podkasten, har hun sett nøye på alle hintene, tatt i mot tips fra seerne og intervjuet kjendisene som en etter en måtte ta av masken denne høsten.

Foran lørdagens finale, har KK derfor forhørt seg litt ekstra om hva hun tenker om de tre som står igjen; Snømonsteret, Bamsen og Dragen. Selvsagt har vi også pirket litt på hvordan hun selv ble en del av maskoramafamilien.

– Hvor stor fan er du egentlig av Maskorama?

– Jeg er stor, stor fan. Show, hemmelighetskremmeri, detektivarbeid og pur underholdning - alt det appellerer til meg.

Melbye synes det er deilig at vi alle ser noe samtidig igjen, og at det engasjerer så ekstremt bredt. Hun forteller at hun blir kontaktet av folk i alle aldre, fra hele landet, som vil diskutere hvem som gjemmer seg bak maskene.

– Og folk har så mange gode teorier! Dette landet er fullt av gode detektiver.

Hatet, men mest hyllet

Da konseptet først kom til Norge høsten 2020, var flere skeptiske til programmet. En TV-produsent gikk så langt som å slakte konseptet ved å si at det ikke har noe på norsk TV å gjøre. Det brydde ikke norske TV-seere seg om. For under finalen i 2020 var 1,4 millioner benket foran skjermen og da første episode i andre sesong ble sendt denne høsten, satt over en million seere klare med detektivbrillene på.

Dermed var ikke Sarah Natasha Melbye alene om å tenke «hva i all verden?» da Maskorama først kom. Hun sier at hun syntes det var rart at hun bare måtte se på det. Og vipps så var også hun hekta.

– Etter første episode i første sesong forstod jeg at jeg måtte ha et system for å holde orden på alle hint og alle teorier, både fra meg selv og andre. Dermed kunne jeg parre min kjærlighet for god underholdning med min kjærlighet for Excel. Da var jeg solgt.

NRK og TV-selskapet Fremantle må ha fått med seg at Melbye var Maskorama-fan. For da det ble bestemt at det skulle lages en podkast til programmet, ble hun spurt om å lede den.

– Det var lett å si ja til å bli en del av den familien, sier hun og forteller at responsen har vært overveldende. Vi ville jo at dette skulle være et samlingssted for alle oss som elsker Maskorama, og det har det virkelig blitt.

MISTENKELIG BLIKK: Sarah Natasha Melbye ser med mistenkelige øyne på på alle hintene i Maskorama. Har hun rett i antakelsene sine før lørdagens finale? Foto: Stig Rune Buvarp, Frematle Podkast.
MISTENKELIG BLIKK: Sarah Natasha Melbye ser med mistenkelige øyne på på alle hintene i Maskorama. Har hun rett i antakelsene sine før lørdagens finale? Foto: Stig Rune Buvarp, Frematle Podkast. Vis mer

Litt i overkant mistenksom

Gjennom podkastens to ukentlige episoder får Maskorama leve gjennom hele uken. I studio får da Melbye besøk av den kjendisen som måtte ta av seg masken sist. Hun får også hjelp av andre fans- både kjente og ukjente. Dessuten dukker det opp fysiske hint fra kjendisene bak masken.

Derfor er det vel bare naturlig å spørre om verten selv sitter på noe hemmelig informasjon.

– Jeg tror vi vet akkurat det samme! Jeg får ingen informasjon som ikke seerne får, det er jo det som gjør det så gøy. I Maskorama-podkasten gjetter og spekulerer vi sammen, og vi stiller helt likt fra uke til uke.

Sarah Natasha forteller at mens sesongen pågår, bruker hun mye tid nettopp på Maskorama. For det er mange hint som skal veies og vektes, dissekeres og vurderes, og så mange som skal sjekkes ut av saken.

– Det tar jo tid, også blir jeg litt i overkant mistenksom av det. På et tidspunkt litt ut i sesongen tror jeg ALT kan være hint, og at alle jeg møter potensielt kan gjemme seg bak en maske.

Disse mistankene, forteller hun, leder heldigvis til mange morsomme samtaler og de fleste hun snakker med synes bare det er veldig gøy å være på lista over mistenkte.

Holder en knapp på Sandra

Sarah Natasha har noen tanker om hvem som skjuler seg bak maskene som er igjen.

– Jeg tror nok, som de fleste andre, at Victor Sotberg er dragen. Bamsen er jeg fortsatt litt usikker på, men jeg holder en knapp på Sandra Lyng - rett og slett fordi Ingeborg Walther var så sjukt overbevisende i siste episode av podkasten. Mulig hun bare er en skikkelig luring.

BAK MASKEN: Kan det være Sandra Lyng som egentlig er Bamsen i Maskorama? Det tror Maskorama-detektiv og podkastvert Sarah Natasja Melbye. Foto: NTB.
BAK MASKEN: Kan det være Sandra Lyng som egentlig er Bamsen i Maskorama? Det tror Maskorama-detektiv og podkastvert Sarah Natasja Melbye. Foto: NTB. Vis mer

At det kan være Sandra lyng som er Bamsen, er det flere som tror, etter at hun dukket opp i duett med Dragen i forrige sending. Flere har spekulert i om lureriet fra forrige sesong nå gjentas. Da dukket Ulrikke Brandstorp opp som gjest på scenen til tross for at hun egentlig var Trollet.

– Den som forvirrer meg mest er Snømonsteret. En del av meg både tror og mener det er Didrik Solli-Tangen - enten alene eller i par med bror Emil.

Men når Sarah Natasha begynner å spekulere, da renner det virkelig på med resonnering. Hun klarer nemlig ikke helt å slippe ski-referansene og skistavene hun fikk, som hint, i podkasten.

– Nå er riktignok Solli-Tangen-brødrene fra samme fylke som «skisportens vugge» Morgedal ligger i, altså Telemark, akkurat som meg. Men jeg har bare en følelse av at det noe mer. Og viser det seg å ikke være en artist i Snømonsteret, da blir jeg vanvittig imponert.

Teorier, mistanker og dekkoperasjoner

Når man nå snakker om dette med mistanker, kan man trygt si at Maskorama er det riktige stedet for å kaste rundt seg med teorier. Jan Thomas, som sitter i detektivpanelet, liker å gjette på store navn, som prinsesse Märtha Louise , Carola og Leonardo DiCaprio.

Selv om det ikke alltid er like lett å gjette, sier Sarah Natasha at til tross for at hun ikke ante at sin tidligere kollega Arve Juritzen var Frosken, at hun skjønte det fort.

– Jeg hadde ikke en gang en liten mistanke om at han var med, men jeg tok han på første bevegelsen, ler hun.

  1. – Hva er den sykeste teorien du har hørt?

  2. – At NRK og Fremantle startet podkasten for å ha tidenes beste dekkoperasjon for meg som egentlig var Havfruen eller Nøkken, hihihi.

Det kunne vært et veldig godt skalkesjul, men selv om alt er mulig i Maskorama får vi tro at det ikke stemmer. Eller?

– Hadde du sagt ja til å være med selv hvis du ble spurt?

– Kanskje...

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer