Kong Charles

De ukjente bildene av kong Charles

Jøss, har den nye kongen virkelig hatt de interessene?

KONG CHARLES: Kong Charles har alltid vært en aktiv mann, og i sin ungdom hadde han opptil flere uventede interesser. FOTO: NTB
KONG CHARLES: Kong Charles har alltid vært en aktiv mann, og i sin ungdom hadde han opptil flere uventede interesser. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Arveprins Charles hadde rukket å bli hele 73 år da moren, dronning Elizabeth døde 8. september 2022. Prinsen hadde altså nådd pensjonsalder og vel så det, før han fikk ta over tronen, som kong Charles III, som den eldste som noensinne har overtatt den britiske tronen.

Men tro ikke at det var en satt Charles som nå steg i gradene. Allerede fra han var ungdom har Charles vært en aktiv mann, med interesser både for polo og raske biler. Men kongen in spe hadde også noen helt andre interesser, som kom som en overraskelse på oss da vi begynte å lete i bildearkivet.

Ettertraktet ungkar

KK har tidligere skrevet om at Charles hadde en noe sart og følsom side og følte seg ofte misforstått. Han hadde visst hele livet at han en dag skulle overta tronen og vokste opp i all tenkelig overflod, men det skal ikke ha stanset ham fra å prøve ut de mer folkelige sidene ved livet.

Han ble født på Buckingham Palace 14. november i 1948. Som dronning Elizabeths og prins Philips førstefødte sønn, ble han arving til tronen og fikk etter hvert titlene prinsen av Wales, hertugen av Cornwall og hertugen av Rothesay.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer