Gypsy Rose Blanchard:

Dee Dee gjorde datteren syk for å få sympati – nå blir historien serie

Se traileren!

LØGN OG BEDRAG: Nå blir den utrolige historien om Dee Dee Blanchard og hennes «syke» datter serie. Se trailer nederst i saken! FOTO: YouTube
LØGN OG BEDRAG: Nå blir den utrolige historien om Dee Dee Blanchard og hennes «syke» datter serie. Se trailer nederst i saken! FOTO: YouTube Vis mer
Publisert

Gypsy Rose Blanchard var alvorlig syk hele livet; hun led av muskeldystrofi (en betegnelse på tilstander hvor musklene ikke utvikler seg som de skal, og blir tynne og svake, jour. anm.), leukemi og astma, og ville for alltid ha intelligens som en syvåring.

Historien om ungjentas tragiske skjebne berørte tusenvis av mennesker, og førte til at Gypsy og moren Dee Dee blant annet fikk et hus gjennom veldedighet. De mottok også en betydelig donasjon fra organisasjonen Make-A-Wish, i tillegg til at lokalsamfunnet samlet inn store pengesummer for å hjelpe.

Så viste det seg at alt var løgn.

MOR OG DATTER: Dee Dee Blanchard (til høyre) fabrikkerte symptomer for å fremstille datteren Gypsy Rose (til venstre) som alvorlig syk. FOTO: HBO
MOR OG DATTER: Dee Dee Blanchard (til høyre) fabrikkerte symptomer for å fremstille datteren Gypsy Rose (til venstre) som alvorlig syk. FOTO: HBO Vis mer

Dee Dee Blanchard led nemlig av Münchausen by proxy; en tilstand som kjennetegnes av at den som er rammet fabrikkerer symptomer og påfører et familiemedlem skader for å få sympati.

Morens fysiske og psykiske vold førte til at Gypsy Rose ble tvunget til å delta i narrespillet.

– Ved fabrikkert sykdom påfører omsorgsgiver sykdom hos et barn, tar med barnet til helsevesenet, og viser frem symptomer og tegn som barnet har fått. Man presenterer en falsk sykehistorie der det ikke kommer frem at det er vedkommende som har påført barnet sykdom, har Mia Myhre ved Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress (NKVTS) tidligere fortalt til KK.no.

For eksempel kan vedkommende kvele et barn, og dra til legen og fortelle at barnet fikk «plutselige pusteproblemer».

LES OGSÅ: Nesten all psykisk sykdom har ett personlighetstrekk til felles

Nå kommer serien

Dokumentaren om den grusomme historien fra virkeligheten – som forøvrig endte med mord – er tilgjengelig på HBO Nordic, men nå er også en serie med kjente skuespillere på vei.

I hovedrollene som Dee Dee og Gypsy Rose finner vi henholdsvis Patricia Arquette, kjent fra «Medium» og «Boyhood», og Joey King.

Sistnevnte er bare 19 år gammel, men har allerede en solid CV: Blant annet har hun spilt i «The Conjuring» og «Independence Day 2», og mest nylig kunne man se henne i Netflix-suksessen «The Kissing Booth».

Se traileren til serien, som snart blir tilgjengelig på HBO Nordic, under:

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer