Katarina Flatland og Harald Doubloug:

Deler åpent om fødselen: - Hard kost

Deler fødselsopplevelsen - for andre gang.

TOK OPPTAK: I podkasten «Åpen journal» får lytterne høre Katarina Flatland føde. Lyd fra: Podimo Vis mer
Publisert

For knappe to uker siden kunne TV-profil Katarina Flatland (33) og legeektemannen Harald Meling Dobloug (33) dele på Instagram at de hadde blitt tobarnsforeldre.

«Velkommen til verden og familien, lille Bastian. Mamma, pappa og storebror sprekker av stolthet, og er hodestups forelsket i deg allerede», skrev hun til et bilde av seg selv og den nyfødte gutten, som altså har fått navnet Bastian.

I podkasten«Åpen journal» har ekteparet tidligere delt lydklipp fra den første fødselen, med sønnen Bernard. Nå har de ferske tobarnsforeldene valgt å gjøre det igjen.

Deler lydklipp fra fødselen

I onsdagens episode deler nemlig ekteparet lydklipp fra underveis i fødselen, samt forteller om dagen lille Bastian ble født. Det skjedde etter at Flatland skulle inn for en rutinekontroll, forteller hun i episoden.

Fødselen måtte nemlig settes i gang, noe som ga paret litt tid på sykehuset. Der fikk blant annet Doubloug - som er lege - gjøre en undersøkelse på kona for å sjekke livmorhalsåpningen.

- Det er så absurd å tenke på at han snart er her, sier Flatland i episoden, mens paret venter på å bli tobarnsforeldre. Brått var også fødselen i gang.

  • Se videoen med lydklippene øverst i saken.

I episoden kan man blant annet høre den fødende moren si: «Herregud, det er så vondt», «Jeg må bare hyle, for jeg må liksom gjøre noe» og «Tenk at jeg har gledet meg til dette her».

- Ingen pauser

Etter to timer kom Bastian til verden, til stor glede for begge foreldrene, gjennom en styrtfødsel.

- Det var rimelig hard kost for de fleste av oss, sier Dobloug i klippet.

- Det var en styrtfødsel, og jeg har ofte hørt at noen sier det er bedre å føde fort, andre sier det er verre, jeg er litt sånn blandet. Jeg synes kanskje første fødsel var mindre smertefullt, den var over seks timer. Andre fødsel var mer smertefull, men det går jo fortere over, så jeg skjønner det. Men jeg fikk ingen pauser, og det var det som var veldig slitsomt, legger Flatland til.

- Han kom ut med ti fingre og ti tær, og mor lever og smiler. Altså, det kunne ikke gått bedre, fortsetter ektemannen.

- Enorm takknemlighet

Overfor Se og Hør forteller Flatland at det føles både «intimt og personlig» og dele lydklippene i podkasten. Hun kan også fortelle at det ble en annerledes opplevelse denne gangen, i motsetning til den første fødselen.

- Jeg følte meg mer forberedt denne gangen, og det kom godt med. Samtidig ble det en veldig annerledes fødsel, som kanskje opplevdes vondere enn første gang. Heldigvis er det meste av smertene glemt det øyeblikket babyen er ute!

Nå er altså ekteparet, som giftet seg i 2018, foreldre til to gutter.

- Å være tobarnsmor er helt magisk, overveldende og skummelt på en og samme tid. Magisk fordi vi nå har to fantastiske gutter som lyser opp hverdagen vår, og skummelt fordi man nå har enda en liten en man går og uroer seg for, sier hun, og legger til:

- Også er det selvsagt hektisk og slitsomt. Men jeg kjenner på en enorm takknemlighet for at fødsel og alt har gått så fint.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer