John Travolta

Deler rørende hyllest til kona

– Vi savner deg, skriver skuespilleren sammen med en videohyllest til sin avdøde kone på den internasjonale morsdagen.

HYLLET KONA: John Travolta og Kelly Preston var gift i 29 år før hun døde i 2020. FOTO: NTB
HYLLET KONA: John Travolta og Kelly Preston var gift i 29 år før hun døde i 2020. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

I 2020 kom nyheten om at den tidligere modellen og skuespilleren hadde gått bort etter en tids sykdom. John Travolta giftet seg med Kelly Preston i 1991.

Da Preston var 16 år bodde hun en periode i Australia, og her traff hun på en motefotograf på gata som hjalp hun med å komme i gang med auditions. Hennes første nevneverdige filmrolle var i den romantiske komedien «Mischief» i 1985.

Det var i 2018 at Preston fikk brystkreftdiagnosen og etterlot seg mannen og to barn. Hun døde bare 57 år gammel i hjemmet deres i Florida. Det var ikke stor mediedekning rundt diagnosen, og det var Travolta og datteren Ella Bleu (22) som delte dødsbudskapet på Instagram.

Søndag, på den internasjonale morsdagen, delte Travolta en hyllest til kona på Instagram.

«Vi elsker og savner deg, Kelly. Gratulerer med morsdagen.»

Disse ordene delte han til en videosnutt som viser bilder fra livet de hadde sammen – fra de møtte hverandre, ble foreldre og fra ferieturer, høytider og hverdagen sammen med de tre barna, for ikke å glemme bryllupet deres i Paris i 1991.

I videoen skriver han «With all my love, Johnny».

To dødsfall i familien

- Jeg lærte at å gråte over noen, å leve med sorgen, er personlig, delte Travolta på Instagram i april 2021.

- Sorg er individuelt og å gå gjennom din egen reise, gjør at du leger. Det viktigste du kan gjøre for noen som sørger er å tillate dem å erfare det, og ikke komplisere det med din egen sorg, fortalte han den gang og refererte til sin kones død.

NY LOOK: John Travolta på den 94. Oscar-utdelingen i april i år. FOTO: NTB
NY LOOK: John Travolta på den 94. Oscar-utdelingen i april i år. FOTO: NTB Vis mer

Familien på fem har vært preget av to dødsfall, både kona og parets eldste sønn.

Travolta og Preston har barna Ella Bleu og Benjamin (11). Sammen hadde de også sønnen Jett som døde da han var 16 år. Hushjelpen skal ha funnet han livløs på badegulvet i familiens feriehjem på Bahamas. Han led av Kawasakis sykdom og dødsårsaken skal ha vært et anfall – noe som ofte går hånd i hånd med sykdommen.

Fant livets kjærlighet

Etter rollen i Mischief spilte Preston flere større roller, blant annet mot sin egen ektemann i filmen Battlefield Earth (2000) – en film hun ble tildelt prisen for «verste kvinnelige birolle».

Preston har tidligere datet skuespillere som Charlie Sheen og George Clooney, samt at hun var gift med Kevin Gage fra 1985 til 1987.

Under innspillingen av The Experts (1989) møttes Travolta og Preston. Da de fire år senere giftet seg, måtte seremonien gjøres om igjen da den første ble gjennomført av en fransk minister i scientologikirken, som ikke var godkjent. Deres andre seremoni ble holdt en uke senere på Daytona Beach i Florida. Preston forble i Scientologikirken ut livet.

SAMMEN I TYKT OG TYNT: John Travolta arm i arm med sin kone. FOTO: NTB
SAMMEN I TYKT OG TYNT: John Travolta arm i arm med sin kone. FOTO: NTB Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer