Kygo:

Deler sin kjærlighet for Kygo

- Elsker denne versjonen!

KYGO: Allerede topper Kygos nye låt «Whatever» på strømmetjenesten Spotify. Nå hyller også Shakira låta. FOTO: NTB
KYGO: Allerede topper Kygos nye låt «Whatever» på strømmetjenesten Spotify. Nå hyller også Shakira låta. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Tidligere denne måneden slapp Kyrre Gørvell-Dahll (32), mest kjent som Kygo, singelen «Whatever» sammen med amerikanske Ava Max (29).

Og som det ofte gjør med Kygo, kan det se ut som denne låta også blir en hit. Allerede spilles den av halvannen million ganger på Spotify per dag. Det skriver VG.

I skrivende stund er også «Whatever» nummer én på Spotify-lista «Topp 50 - Norway».

«Elsker denne versjonen»

Låta er basert på Shakiras internasjonale gjennombruddslåt «Whenever, Wherever» fra 2001 - og det er ikke bare Kygo-fans som applauderer låta. Også Shakira, som står bak originallåta, ser ut til å like den nye versjonen.

«Elsker denne versjonen!», proklamerte Shakira nylig i story på sin Instagram, hvor hun følges av 90,4 millioner.

Deler sin kjærlighet for Kygo

- Ligger til rette for en stor hit

Men det er ikke bare å ta en 2001-hitlåt og gi den ut på nytt. Å gjøre om på en låt slik Kygo og Ava Max har gjort her, krever nemlig tillatelse fra originallåtens rettighetshavere.

- Vil man gi ut en ren cover som er tro mot originalen er det fritt frem å gjøre det, sier Willy Martinsen, kommunikasjonsdirektør i TONO, til VG.

- Vil man derimot gjøre endringer i tekst, melodi, akkorder og så videre må man ha tillatelse til det på forhånd av de som skrev originallåten.

CENTRUM TIGERS: Denne nydelige gesten er sett av over 16 millioner mennesker. Video: Jovellanos23, Bård Sørø Olsen/Dagbladet TV-sporten Vis mer

Både Shakira, Tim Mitchell og Gloria Estefan, som skrev 2001-hiten, er alle oppført hos strømmetjenestene som medvirkende på «Whatever».

Martinsen viser også til at Kygos låter ofte går bra uansett, og at den nyeste singelen er kvalitetene som skal til for å bli en hit.

- Her ligger alt til rette for en stor hit. Låten har elementer folk allerede kjenner til, i en ny og spennende tolkning, sier han.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet