Kronprinsesse Leonor fyller år:

Deltar ikke på feiringen

Den spanske kronprinsessen feirer 18 årsdagen uten de andre kongelige i Europa.

DUKKER IKKE OPP: Prinsesse Ingrid Alexandra blir ikke å se under kronprinsessens 18-årsfeiring. Foto: Pelle T Nilsson / Swedish Press Agency
DUKKER IKKE OPP: Prinsesse Ingrid Alexandra blir ikke å se under kronprinsessens 18-årsfeiring. Foto: Pelle T Nilsson / Swedish Press Agency Vis mer
Publisert

Spanias kronprinsesse Leonor, eller fyrstinne av Asturias som hun også kalles, fyller 18 år tirsdag. Og det er jo klart en slik stor dag må markeres.

At Leonor har rukket å bli kronprinsesse gjør dagen ekstra spesiell, forteller Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle.

- 18-årsdagen vil være en desto større milepæl av den grunn. Hun skal blant annet sverge troskap til grunnloven.

Romanseryktene svirrer rundt prinsesse Leonor av Spania. Video: Se og Hør Vis mer

Hun er for øvrig Europas yngste kronprinsesse. For å understreke hvor betydningsfull dagen er vil det også være en mottakelse i det kongelige palasset i Madrid, etterfulgt av en familiesammenkomst i El Pardo-palasset, like utenfor hovedstaden, skriver BBC.

I august begynte hun i Forsvaret, hvor hun skal være i tre år.

STOR FEIRING: Det blir naturligvis stor fest for den ferske 18-åringen. Foto: JAIME REINA / AFP / NTB
STOR FEIRING: Det blir naturligvis stor fest for den ferske 18-åringen. Foto: JAIME REINA / AFP / NTB Vis mer

Kommer ikke

Men feiringen er likevel litt annerledes enn for de andre unge kongelige, forteller Vagle, som sier det er naturlig at det feires ulikt i de forskjellige kongehusene.

- Selv om den spanske arveprinsessen feires med brask og bram er det uten sine jevnaldrende kolleger fra de andre europeiske monarkier ved sin side.

- Mens prins Christian hadde både prinsesse Ingrid Alexandra, prinsesse Estelle, kronprinsesse Catharina-Amalia og kronprinsesse Elisabeth på sin 18-årsfeiring, skal Leonor så vidt jeg har forstått bare feires med familien rundt seg. Hvorfor det er slik, vet jeg ikke, forteller Vagle og fortsetter:

KONGELIG: De to dronningene sine smykker har fått flere til å lure. Video: Nora Skavhaug, NTB. Vis mer

- Men Leonor har ikke vært gjest i de andre jevnaldrende kongeliges 18-årsfeiringer heller, og mitt inntrykk er at den spanske kongefamilien ikke lenger har så mye med de andre å gjøre. I hvert fall ut fra det man kan tolke av offisielle møter.

Flere kongelige 18-åringer

Vagle forteller at 2023 byr på den ene myndighetsdagen etter den andre blant kongelige.

- Prins Christian ble feiret for noen uker siden, og kronprinsesse Leonor denne uken. Tidligere i år fylte prinsesse Märtha Louises datter Leah 18, og 3. desember er turen kommet til prins Sverre Magnus.

KONGELIG: 15. oktober fylte prins Christian av Danmark 18 år. Flere har lagt merke til én detalj under feiringen. Reporter: Caroline Vagle. Video: Nora Skavhaug/Se og Hør, NTB, Instagram/@detdanskekongehus Vis mer

Norges prinsesse Ingrid Alexandra (19) deltok som kjent under 18-årsfeiringen til prins Christian tidligere denne måneden.

Den gang var det over 300 gjester til stede, og fiolinisten Andrias Blaasvær (24) var en av de få heldige som fikk sitte på samme bord som Christian og Ingrid Alexandra den gangen.

- Det var en fantastisk opplevelse og fantastiske mennesker. En opplevelse for livet. Men jeg var meget sjokkert over at jeg skulle sitte der. Vi hadde ikke fått vite noe på forhånd. Vi fikk vite det rett før vi skulle sette oss ved bordet, sa fiolinisten til den danske Ekstra Bladet den gangen.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer