Else Kåss Furuseth:

- Den barnløse kvinnen blir ofte fremstilt på en nitrist måte

Programlederen er aktuell med ny, personlig dokumentarserie.

PERSONLIG DOKUMENTARSERIE: Vil Else Kåss Furuseth ha barn eller ikke - og i så fall, hvordan? Dette skal hun sjekke ut i den nye TVNorge-serien «Else om: barn». FOTO: Astrid Waller
PERSONLIG DOKUMENTARSERIE: Vil Else Kåss Furuseth ha barn eller ikke - og i så fall, hvordan? Dette skal hun sjekke ut i den nye TVNorge-serien «Else om: barn». FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I nyttårstalen til statsminister Erna Solberg, som hun holdt 1. nyttårsdag 2019 oppfordret hun den norske befolkningen til å få flere barn.

- Vi nordmenn får stadig færre barn. For å opprettholde folketallet må hver av oss kvinner få litt mer enn to barn i gjennomsnitt. I dag er tallet 1,6. (...) Norge trenger flere barn. Jeg tror ikke jeg trenger å forklare hvordan dette gjøres. Jeg skal heller ikke komme med noen pålegg. Det er ikke alle som kan få barn, eller som ønsker å få barn, av ulike grunner. Og stadig flere venter lenger med å få barn, også det av ulike grunner. Men venter man for lenge, blir det også vanskeligere, sa Solberg i nyttårstalen.

En av de som fikk med seg denne talen var programleder og komiker Else Kåss Furuseth (39). For henne ble statsministerens nyttårstale en vekker, og akkurat dette tar hun nå opp i den nye dokumentarserien «Else om: barn» som går på TVNorge nå. Vi møtte henne på TVNorges høstlansering, hvor hun åpnet opp om tematikken rundt programmet.

- Jeg føler i utgangspunktet egentlig ikke på noen særlig forventning med tanke på det å få barn eller ikke, men jeg fikk en slags oppvåkning da statsminister Erna Solberg sa at Norge trenger flere barn, sier Else til KK, og legger til:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer