Posten julevideo 2021

Den norske reklamevideoen om den homofile julenissen går viralt

Hyller Posten for sitt viktige budskap rundt homokampens jubileum.

POSTEN JULEVIDEO 2021: Denne videoen er gått viralt på grunn av sitt fine og viktige budskap. VIDEO: Posten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Straks setter adventstiden inn for fullt, og julegaver må handles inn, pakker må pyntes med de lekreste julepapir og ikke minst må man få sendt av gårde julegavene før det er for sent.

For det er jo ikke alle pakker julenissen klarer å få med seg på sleden sin, så derfor må Posten også steppe inn for at alle skal få gavene sine før jul.

Posten, med reklamebyrået Pol og produksjonsselskapet B-Reel Films i spissen, har laget en reklamesnutt som i disse dager ruller på norske TV-er, for å minne oss på at vi må få send julebrevet til tante Karin eller julegaven til fetter Odd før julefristen går ut.

Har gått viralt

Og denne filmen er nå nådd langt utover de norske landegrenser. I utlandet hylles den norske reklamefilmen for sitt fine og viktige budskap.

KJÆRLIGHET: Reklamefilmen har fått tittelen When Harry met Santa. FOTO: Posten
KJÆRLIGHET: Reklamefilmen har fått tittelen When Harry met Santa. FOTO: Posten Vis mer

Reklamefilmen har fått tittelen When Harry met Santa - som er myntet på filmen When Harry met Sally fra 1989 - og her forelsker julenissen seg i Harry, en av de mange han over mange år leverer julegaver til.

Julenissen spilles av Terje Strømdahl (69) kjent fra Portveien 2.

- Det vil sikkert komme noen negative reaksjoner fra enkelte miljøer, men det er vi forberedt på å håndtere, har Monica Solberg, markedsdirektør i Posten og Bring, sagt ifølge Fagpressenytt.

VIRALT: Flere utenlandske nettsteder og aviser har fått med seg den norske reklamevideoen. FOTO: Skjermdump
VIRALT: Flere utenlandske nettsteder og aviser har fått med seg den norske reklamevideoen. FOTO: Skjermdump Vis mer

Men heldigvis er det utelukkende godord som renner inn - også fra utlandet. Aviser og nettsteder som Independent, The Guardian, Sky News og Today har latt seg imponere av den norske reklamevideoen.

Ord som «progressiv», «vakker» og «mektig» går igjen når de skal beskrive videosnutten med det fine og viktige budskapet.

Og det er ikke helt tilfeldig at Posten har valgt denne tematikken for julevideoen på tampen av det nye året.

I 2022 er det nemlig 50 år siden avkriminaliseringen av homoseksualitet i Norge - og at det dermed ikke lenger var straffbart å være homofil.

- Du kan trygt si at vi har laget en ny juletradisjon som folk gleder seg til. (...) I år blir det kjærlighet for alle pengene. (...) Posten har knyttet sammen mennesker i 375 år, og vil fortsette å gjøre det uavhengig av legning eller kjønnsidentitet, uttaler markedsdirektør Monica Solberg ifølge Fagpressenytt.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer