Prinsesse Birgitta

Den svenske prinsessen ble erklært død ved en feil

Det er ikke hver dag man leser i avisen at man er død av en overdose.

FALSK DØDSBUDSKAP: Prinsesse Birgitta av Sverige satte kaffen i halsen da hun fikk vite at hun skulle ha dødd av en overdose. FOTO: NTB
FALSK DØDSBUDSKAP: Prinsesse Birgitta av Sverige satte kaffen i halsen da hun fikk vite at hun skulle ha dødd av en overdose. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Prinsesse Birgitta av Sverige fikk seg en ubehagelig overraskelse en høstdag i 2016. I sitt hus på Mallorca dyrker kong Carl Gustafs storesøster blant annet sin store lidenskap golf, og kanskje var det på vei ut til greenen at den groteske nyheten nådde henne:

Hun var blitt funnet død av en overdose!

Fanget i gullbur

Man kan bare forestille seg tankene som raser gjennom hodet på den som møtes av et sånt oppslag om seg selv. Ikke bare er Birgitta kjent som kong Carl Gustafs storesøster, og dermed en offentlig person, hun er i tillegg mor til tre, etter sitt ekteskap med den tyske prisen Johann Georg av Hohenzollern.

Og er det noe en mor ikke vil, så er det at barna skal lese i avisen at man er død.

Vi kommer tilbake til hvordan Birgitta reagerte på sin egen påståtte overdose. Og ikke minst, til hvordan ryktet kunne oppstå.

Men først, la oss ta et tilbakeblikk på livet til den svenske prinsessen, som har beskrevet det å vokse opp på det svenske slottet som å være «fanget i et gullbur».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer