Den unge modellprinsen har fått seg kjæreste

Etter et langt år fra hverandre, kan de to turtelduene glede seg over å endelig bo i samme land igjen.

STOLT MOR: Grevinne Alexandra har tatt imot sønnens kjæreste Benedikte med åpne armer. Hun er en god støtte for sin eldste sønn prins Nikolai. FOTO: NTB Scanpix
STOLT MOR: Grevinne Alexandra har tatt imot sønnens kjæreste Benedikte med åpne armer. Hun er en god støtte for sin eldste sønn prins Nikolai. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Danske prins Nikolai (19) har holdt lav profil når det kommer til kjæresten Benedikte Thoustrup (20), som han ble sammen med for snart to år siden. De to fant lykken da de gikk sammen på den prestisjetunge kostskolen Herlufsholm på Sjælland - som er en av verdens eldste kostskoler.

NÆRE FAMILIEBÅND: Til tross for at prins Joachim og grevinne Alexandra er skilt, har de behold vennskapet for sønnene prins Nikolai og Felix' skyld. Her fra da de feiret prins Nikolais 18-årsdag på kongeskipet Danneborg i august 2017. Prins Joachims nye kone prinsesse Marie, og barna prins Henrik og prinsesse Athena, var selvskrevne gjester. FOTO: NTB Scanpix
NÆRE FAMILIEBÅND: Til tross for at prins Joachim og grevinne Alexandra er skilt, har de behold vennskapet for sønnene prins Nikolai og Felix' skyld. Her fra da de feiret prins Nikolais 18-årsdag på kongeskipet Danneborg i august 2017. Prins Joachims nye kone prinsesse Marie, og barna prins Henrik og prinsesse Athena, var selvskrevne gjester. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

I fjor sommer, etter at de var ferdig ved Herlufsholm, bestemte Benedikte seg for å dra til Frankrike for å studere ved Sorbonne universitet i Paris. Samtidig skulle prins Nikolai følge i sin fars fotspor, og ta militærutdannelse ved Hærens Sergentskole i Varde.

Men ifølge danske TV 2 droppet prins Nikolai ut av militærutdanningen etter kort tid. Han fikk støtte av sin mor, grevinne Alexandra, til tross for at flere påpekte at dette var brudd med de rojale tradisjoner.

- Jeg er ikke sikker på hva jeg vil gjøre når jeg blir stor

Grevinnen støtter sin sønn i beslutningen om å droppe utdannelsen, da det er det prins Nikolai har det best med. Han har ikke havnet på den rette hyllen, og det har ingenting med utdannelsen eller menneskene å gjøre. De har vært helt fantastiske. Akkurat det har stått til prinsens forventninger, sa grevinnen via sin privatsekretær Helle von Wildenrath Løvgren høsten 2018, ifølge danske TV 2.

MODELLOPPDRAG: Prins Nikolai av Danmark har gjort det stort som modell, og har blant annet gått catwalkshow for Dior og Burberry. Denne våren prydet han også coveret til ukrainske Vogue. FOTO: Faksimile Vogue Ukraina
MODELLOPPDRAG: Prins Nikolai av Danmark har gjort det stort som modell, og har blant annet gått catwalkshow for Dior og Burberry. Denne våren prydet han også coveret til ukrainske Vogue. FOTO: Faksimile Vogue Ukraina Vis mer

- Det er mange valg og muligheter. Jeg er ikke sikker på hva jeg vil gjøre når jeg blir stor, sa prins Nikolai i et stort intervju med danske Euroman i fjor.

Det som derimot har vist seg å være den rette hyllen for den danske prinsen, er et liv som modell. Bare få dager etter at farfaren prins Henry gikk bort i februar 2018, gikk prins Nikolai på catwalken for det britiske motehuset Burberry under moteuken i London.

Han har siden gått på catwalken for det franske motehuset Dior, og vært på coveret av ukrainske Vogue og Dust Magazine. Men til tross for at han trives som modell, begynner prins Nikolai høsten 2019 på Copenhagen Business School (CBS). Denne våren har han også gått i lære hos den danske eiendomsmogulen Mikael Goldschmidt.

Kjæresten Benedikte har akkurat kommet tilbake til Danmark etter oppholdet i Frankrike, og det er nærliggende å tro at de unge turtelduene nå kommer til å nyte mer av hverandre nå som de bor i samme land. Benedikte er datter av forretningsmannen Anders Thoustrup, og er oppvokst i Randers kommune i Århus.

LUKKET PROFIL: Den danske 20-åringen Benedikte Thoustrup er svært privat på sosiale medier, og har lukket sin Instagram-profil for offentligheten. FOTO: Skjermdump // Instagram
LUKKET PROFIL: Den danske 20-åringen Benedikte Thoustrup er svært privat på sosiale medier, og har lukket sin Instagram-profil for offentligheten. FOTO: Skjermdump // Instagram Vis mer

Skryter av datterens kongelige kjæreste

Den danske næringslivsprofilen har ved flere anledninger møtt datterens kongelige kjæreste. Han har bare lovord å si om 19-åringen.

- Jeg har selvfølgelig møtt prins Nikolai, og han er en meget sympatisk, ung mann. Han er gjennomført sympatisk, har «svigerfar» Anders Thoustrup sagt til danske Her og Nu.

Ifølge danske Se og Hør har også prins Nikolais foreldre, grevinne Alexandra og prins Joachim tatt imot Benedikte med åpne armer, og nå gjenstår bare et møte med farmor dronning Margrethe. Ettersom prinsen og kjæresten nå bor i samme land, er det nærliggende å tro at et møte mellom dronningen og barnebarnets første kjæreste er nært forestående.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer