Hertuginne Kate BAFTA:

Den vordende trebarnsmorens BAFTA-antrekk skapte nok mer oppmerksomhet enn hun hadde regnet med

Skuespillerne markerte #Metoo-kampanjen ved å bære sorte antrekk - hertuginne Kate stilte derimot i en flaskegrønn kjole.

HERTUGINNE KATE BAFTA: 18. februar var det duket for glitter og glamour da hertuginne Kate og prins William deltok på BAFTA-utdelingen i Royal Albert Hall i London. I motsetning til de fleste andre stilte hertuginnen i en kjole med farge under tilstelningen. Foto: NTB Scanpix
HERTUGINNE KATE BAFTA: 18. februar var det duket for glitter og glamour da hertuginne Kate og prins William deltok på BAFTA-utdelingen i Royal Albert Hall i London. I motsetning til de fleste andre stilte hertuginnen i en kjole med farge under tilstelningen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag 18. februar var det duket for stjernespekket feiring da den årlige prisutdelingen British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) ble delt ut i Royal Albert Hall i London. Prins William (35) er BAFTA-president, og det var dermed en selvfølge at han og kona hertuginne Kate (36) skulle delta på festlighetene - slik de har gjort så mange år tidligere.

Men denne gangen skapte hertuginnens antrekk mer oppmerksomhet enn hun nok hadde regnet med.

Stjernene som deltok på prisutdelingen stilte alle i sorte kjoler for å markere #Metoo-kampanjen og #TimesUp-kampanjen - slik de tidligere i år har gjort ved utdelinger som Golden Globe og Grammy.

Hertuginne Kate, som er gravid med sitt tredje barn, valgte derimot å stille i en flaskegrønn kjole med sort bånd i livet. Det har fått flere til å reagere, og mener at hertuginnen - som kvinne og medsøster - burde ha lagt royal etikette til side for å gi sin støtte.

LES OGSÅ: Hertuginne Kate er gravid i sjette måned, men lot ikke graviditeten hindre henne i lek og moro på den svenske glattisen!

Har som leveregel å ikke ytre politisk budskap

Men medlemmer av kongefamilien, både i Storbritannia, Norge, Sverige og resten av Europa, har som leveregel å ikke ytre politisk budskap eller blande seg inn i politiske samfunnsdiskusjoner. Kensington Palace har foreløpig ikke kommentert kritikken som har kommer i kjølvannet av utdelingen.

Det er riktignok flere som tar hertuginne Kate i forsvar, og mener at det er uvesentlig om hun gikk i sort eller ikke på prisutdelingen. Det er også noen som hevder at hertuginnens tilbehør - det sorte båndet, den sorte vesken og de sorte skoene - var hennes måte å likevel markere sin støtte.

Til stede i London under BAFTA-utdelingen var blant andre Angelina Jolie (42), Jennifer Lawrence (27) og Salma Hayek (51) - som alle var ikledd sorte antrekk for å vise sin støtte til #Metoo- og #Timesup-kampanjene.

Se flere bilder av skuespillerne i sort under:

LES OGSÅ: Dronning Elizabeth nektet lillesøsteren å få sitt livs kjærlighet

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer