HERTUGINNE KATE BAFTA: 18. februar var det duket for glitter og glamour da hertuginne Kate og prins William deltok på BAFTA-utdelingen i Royal Albert Hall i London. I motsetning til de fleste andre stilte hertuginnen i en kjole med farge under tilstelningen. Foto: NTB Scanpix
HERTUGINNE KATE BAFTA: 18. februar var det duket for glitter og glamour da hertuginne Kate og prins William deltok på BAFTA-utdelingen i Royal Albert Hall i London. I motsetning til de fleste andre stilte hertuginnen i en kjole med farge under tilstelningen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hertuginne Kate BAFTA:

Den vordende trebarnsmorens BAFTA-antrekk skapte nok mer oppmerksomhet enn hun hadde regnet med

Skuespillerne markerte #Metoo-kampanjen ved å bære sorte antrekk - hertuginne Kate stilte derimot i en flaskegrønn kjole.

Publisert

Søndag 18. februar var det duket for stjernespekket feiring da den årlige prisutdelingen British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) ble delt ut i Royal Albert Hall i London. Prins William (35) er BAFTA-president, og det var dermed en selvfølge at han og kona hertuginne Kate (36) skulle delta på festlighetene - slik de har gjort så mange år tidligere.

Men denne gangen skapte hertuginnens antrekk mer oppmerksomhet enn hun nok hadde regnet med.

Stjernene som deltok på prisutdelingen stilte alle i sorte kjoler for å markere #Metoo-kampanjen og #TimesUp-kampanjen - slik de tidligere i år har gjort ved utdelinger som Golden Globe og Grammy.

Hertuginne Kate, som er gravid med sitt tredje barn, valgte derimot å stille i en flaskegrønn kjole med sort bånd i livet. Det har fått flere til å reagere, og mener at hertuginnen - som kvinne og medsøster - burde ha lagt royal etikette til side for å gi sin støtte.

LES OGSÅ: Hertuginne Kate er gravid i sjette måned, men lot ikke graviditeten hindre henne i lek og moro på den svenske glattisen!

Har som leveregel å ikke ytre politisk budskap

Men medlemmer av kongefamilien, både i Storbritannia, Norge, Sverige og resten av Europa, har som leveregel å ikke ytre politisk budskap eller blande seg inn i politiske samfunnsdiskusjoner. Kensington Palace har foreløpig ikke kommentert kritikken som har kommer i kjølvannet av utdelingen.

Det er riktignok flere som tar hertuginne Kate i forsvar, og mener at det er uvesentlig om hun gikk i sort eller ikke på prisutdelingen. Det er også noen som hevder at hertuginnens tilbehør - det sorte båndet, den sorte vesken og de sorte skoene - var hennes måte å likevel markere sin støtte.

Til stede i London under BAFTA-utdelingen var blant andre Angelina Jolie (42), Jennifer Lawrence (27) og Salma Hayek (51) - som alle var ikledd sorte antrekk for å vise sin støtte til #Metoo- og #Timesup-kampanjene.

Se flere bilder av skuespillerne i sort under:

LES OGSÅ: Dronning Elizabeth nektet lillesøsteren å få sitt livs kjærlighet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer