Titanic:

Denne ikoniske «Titanic»-replikken kom nesten ikke med i filmen

Leonardo DiCaprio var skeptisk, men lot seg overtale av regissøren – heldigvis!

VAR SKEPTISK: Denne scenen er en av de aller mest minneverdige fra James Camerons «Titanic». Dét er også replikken som ble levert i den – men sistnevnte uteble nesten... FOTO: 20th Century Fox
VAR SKEPTISK: Denne scenen er en av de aller mest minneverdige fra James Camerons «Titanic». Dét er også replikken som ble levert i den – men sistnevnte uteble nesten... FOTO: 20th Century Fox Vis mer
Publisert

Selv om han hadde spilt i titalls filmer og serier før han kapret rollen som Jack Dawson, var det først i 1997 at verden for alvor fikk øynene opp for Leonardo DiCaprio; da var det nemlig verdenspremiere på «Titanic».Filmen, som i dag er for klassiker å regne, traff en nerve hos publikum og slo flere rekorder – og vi vil tørre å påstå at det er DiCaprio sin mest ikoniske rolle noensinne. (Og dét er gjevt når man tar CV-en hans i betraktning! Han har tross alt briljert i prisvinnere som «Catch Me If You Can», «The Aviator» og «Shutter Island».)Det er nok av minneverdige øyeblikk: Da Jack tegner Rose naken «som en av sine franske jenter», da Rose hopper ut av livbåten og tilbake på skipet fordi hun ikke klarer å forlate Jack, da hun kysser hånden hans før han synker under vannoverflaten og blir borte for godt...Det er også vanskelig å glemme scenen hvor Jack står på dekk og erklærer at han er «the king of the world» – som det sikkert føltes ut som for en fattig unggutt som mot alle odds fikk være med på jomfruturen til verdens mest eksklusive skip.

Trenger du å friske opp hukommelsen? Se her:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer