Titanic:

Denne ikoniske «Titanic»-replikken kom nesten ikke med i filmen

Leonardo DiCaprio var skeptisk, men lot seg overtale av regissøren – heldigvis!

VAR SKEPTISK: Denne scenen er en av de aller mest minneverdige fra James Camerons «Titanic». Dét er også replikken som ble levert i den – men sistnevnte uteble nesten... FOTO: 20th Century Fox
VAR SKEPTISK: Denne scenen er en av de aller mest minneverdige fra James Camerons «Titanic». Dét er også replikken som ble levert i den – men sistnevnte uteble nesten... FOTO: 20th Century Fox Vis mer
Publisert

Selv om han hadde spilt i titalls filmer og serier før han kapret rollen som Jack Dawson, var det først i 1997 at verden for alvor fikk øynene opp for Leonardo DiCaprio; da var det nemlig verdenspremiere på «Titanic».

Filmen, som i dag er for klassiker å regne, traff en nerve hos publikum og slo flere rekorder – og vi vil tørre å påstå at det er DiCaprio sin mest ikoniske rolle noensinne. (Og dét er gjevt når man tar CV-en hans i betraktning! Han har tross alt briljert i prisvinnere som «Catch Me If You Can», «The Aviator» og «Shutter Island».)

Det er nok av minneverdige øyeblikk: Da Jack tegner Rose naken «som en av sine franske jenter», da Rose hopper ut av livbåten og tilbake på skipet fordi hun ikke klarer å forlate Jack, da hun kysser hånden hans før han synker under vannoverflaten og blir borte for godt...

Det er også vanskelig å glemme scenen hvor Jack står på dekk og erklærer at han er «the king of the world» – som det sikkert føltes ut som for en fattig unggutt som mot alle odds fikk være med på jomfruturen til verdens mest eksklusive skip.

Trenger du å friske opp hukommelsen? Se her:

Siden den gang har scenen blitt referert til ved flere anledninger i popkultur (for eksempel i den første «Scary Movie»-filmen fra 2000 og i en «Saturday Night Live»-sketsj i 2009), og det er vanskelig å ikke dra kjensel på den ikoniske replikken.

Ikonisk, ja, men det var bare flaks at replikken i det hele tatt kom med i «Titanic»!

I februar avslørte nemlig regissør James Cameron ovenfor BBC at den aldri var en del av manus, og at den faktisk var resultatet av et spontant forslag fra Cameron selv – og filmens stjerne var skeptisk.

– Jeg var oppe i en kran og så scenen utspille seg. Vi holdt på å miste dagslyset, vi hadde prøvd mange forskjellige replikker, og ingenting funket. Til slutt sa jeg bare: «OK, jeg har et forslag. Bare spre armene dine og lev i øyeblikket». Da hørte jeg plutselig Leonardo over walkie-talkien: «Hva?», forteller regissøren lattermildt og fortsetter:

– Jeg sa: «I'm the king of the world. Si 'I'm the king of the world'! Men du må virkelig selge det», og han sa igjen: «Hva?». Jeg sa: «Bare selg det, for faen!».

Og dét gjorde han virkelig.

LES OGSÅ: Hvordan gikk det egentlig med «Gossip Girl»-stjernene?

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer