Denne Jennifer Aniston-forsiden blir gjort narr av

Med god grunn?

HARD MEDFART: Jennifer Aniston stiller opp på forsiden av bladet InStyles skjønnhetsspesial. Nå hagler kritikken. FOTO: Scanpix
HARD MEDFART: Jennifer Aniston stiller opp på forsiden av bladet InStyles skjønnhetsspesial. Nå hagler kritikken. FOTO: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Få kunne forutse suksessen som ventet skuespillerne i «Friends» etter premieren for 25 år siden.

De seks unge menneskene som utgjorde seriens kjerne kunne smykke seg med superstjernestatus omtrent over natten. Jennifer Aniston ble den største av dem alle.

Siden den gang har hun spilt i haugevis av andre serier og filmer, og dukket opp på forsiden av utallige magasiner – i tillegg til å ha vært i et par høyprofilerte forhold. (Er det flere enn oss som fremdeles holder en knapp på en gjenforening mellom henne og Brad Pitt?)

Aniston er med andre ord et av verdens mest berømte fjes.

Likevel måtte vi se to ganger for å dra kjensel på henne på en ny bladforside.

50-åringen pryder nemlig det nyeste nummeret av InStyle – hvor hun blant annet snakker om grå hår, trening og kosthold – dog til nokså lunken respons.

Aniston stråler på flere versjoner av magasinets cover, men det er spesielt ett bilde som får hard medfart på sosiale medier. Her har filmstjernens hudtone nemlig blitt en (god) del nyansere mørkere enn vi vant til!

LES OGSÅ: Slik ser lille Emma fra «Friends» ut i dag

I skrivende stund har bildet generert nærmere 1500 kommentarer på InStyles Instagram-konto. Hundrevis av dem påpeker problematikken rundt Anistons plutselige forandring.

Noen mener bildet faller under «blackface»-kategorien (å portrettere en mørkhudet person ved å sminke seg svart i ansiktet – knyttes til en lang historie med rasisme, jour. anm.).

Tidligere har modell Gigi Hadid fått kritikk for det samme. Hun hadde også fått mørkere hud på en forsiden av italienske Vogue.

I tillegg påpeker mange at bildet av Aniston – hvor hun er iført i en sort, stroppløs BH og gullsmykker – ser ut til at være grundig retusjert. Det er for eksempel ikke en eneste rynke å spore i 50-åringens ansikt.

«Er dette Jennifer Anistons voksfigur?», spør en Instagram-bruker i kommentarfeltet.

LES OGSÅ: Carina ble retusjert mot sin vilje – laget egen fotoserie

Spraytan til besvær

Mens den alvorlige kritikken hagler, gjøres forsiden også narr av på en langt mer lettsindig måte.

Det er foreløpig ikke klart om Anistons dype brunfarge er et resultat av etterarbeid i Photoshop eller spraytan. For «Friends»-fans er sistnevnte det klart foretrukne svaret.

I tredje episode – passende døpt «The One With Ross' Tan» – i seriens siste sesong, prøver Ross Geller nettopp spraytan. Dét går selvsagt ikke helt etter planen.

I stedet for den diskré, gyldenbrune tonen han ønsket, ender han opp mye mørkere enn planlagt. Få et gjensyn med den hysterisk morsomme episoden under!

Som ivrige tilhengere av 90-tallsserien klarer heller ikke vi i KK-redaksjonen å la være å humre litt av parallellene mellom Ross og Jennifer Aniston. «1 Mississippi, 2 Mississippi»...


LES OGSÅ: – Du blir like brun av sola selv om du har påført selvbruning

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer