I 1994 rullet de første scenene av TV2s God morgen Norge ut på norske TV-skjermer. Helt fra start ble vi kjent med Wenche Andersen- den trivelige og dyktige kokken. Nå, nesten 30 år etter, er hun fortsatt i full sving i samme program, og forteller at hun ikke har angret et sekund på at hun takket ja til jobben.
– Jeg hadde akkurat sluttet i en annen jobb da jeg fikk tilbud om å være med i en reklame for kasseroller og stekepanner på TV3. Det var kjempegodt betalt, men jeg takket likevel nei.
Wenche ville ikke bli hun kasserolle- og stekepannedama. Og det var kanskje lurt av henne. For ikke lenge etter ringte de fra TV2.
De skulle lage et nytt program, God morgen Norge, og lurte på om hun kunne tenke seg å være kokk der.
– Da sa jeg ja med en gang, og har ikke angret ett sekund siden.
Under første opptak, forteller Wenche at hun var veldig nervøs, men at hun jobbet med veldig fine fotografer. Med en gang hun sto klar med kniven og råvarene sine, var hun i sonen og ikke lenger nervøs.
Endte på sykehus
Det er lett å se for seg at når man jobber omtrent hver dag på direktesendt TV, at det kan oppstå et og annet uhell eller en uforutsett hendelse. Spesielt når man håndterer varme panner og skarpe kniver. Men kokken selv avviser det. Hun forteller likevel om en gang hun endte opp på Bærum sykehus etter opptak:
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger