Denne serien er en av Netflix' aller beste

Avlys planene dine i helgen!

SPENNINGSSERIE: Spanske «La Casa de Papel» kretser rundt en gruppe kriminelle som slår seg sammen for å utføre århundrets ran. FOTO: Netflix
SPENNINGSSERIE: Spanske «La Casa de Papel» kretser rundt en gruppe kriminelle som slår seg sammen for å utføre århundrets ran. FOTO: Netflix Vis mer
Publisert

Det sies at hunden er menneskets beste venn. Jeg mener det er Netflix.

Min faste følgesvenn gjennom fyllesyke søndager, regntunge høstkvelder og altfor kalde vintre... Jeg elsker deg!

Min forkjærlighet for filmer og serier vokste frem av min forkjærlighet for å gjøre absolutt ingenting; en knallgod (eller nitrist – det spørs hvordan man ser på det) kombinasjon som har sørget for at jeg nå har streamet meg gjennom det meste av Netflix' innhold.

Romantiske komedier à la «Crazy Stupid Love»? Check. Gamle kultklassikere à la «Pulp Fiction»? Check. Dystopiske antologiserier à la «Black Mirror»? Check.

Det er dog spennende krim – både true crime og fiksjon – som ligger mitt hjerte nærmest. Der er spanske «La Casa de Papel» noe av det aller beste streamingtjenesten har å by på.

Se trailer nederst i saken!

LES OGSÅ: TV-serier er den nye formen for parterapi

GJENGEN: Disse ni tar seg muligens vann over hodet da de bestemmer seg for å rane myntverket i Madrid. FOTO: Netflix
GJENGEN: Disse ni tar seg muligens vann over hodet da de bestemmer seg for å rane myntverket i Madrid. FOTO: Netflix Vis mer

Serien, som har fått navnet «Money Heist» på engelsk og «Papirhuset» på norsk, ble sluppet i 2017 og omhandler en gruppe kriminelle som slår seg sammen for å gjennomføre det mest høyprofilerte ranet i Spanias historie.

Målet er myntverket i Madrid.

Vi blir kjent med hjernen bak kuppet, El Profesor, og de åtte ranerne som i likhet med «sjefen» opererer under dekknavn: Tokyo, Rio, Berlin, Nairobi, Denver, Moscow, Helsinki og Oslo.

(Ikke Snøhvit og de syv dvergene, altså, men Professoren og de åtte ranerne.)

El Profesor har planlagt det gjeve kuppet i årevis – men uansett hvor godt forberedt man stiller, kan man ikke forutse alt...

LES OGSÅ: Er «seriomani» vår tids moderne lidelse?

På tross av at «La Casa de Papel» har elementer som minner om noe man har sett før, byr serien i sin helhet på noe unikt.

Det er vanskelig å vite hva som venter rundt neste sving – både som seer og for den spanske politistyrken i serien – og uforutsigbarheten sørger for at man med glede benker seg foran skjermen time etter time. Etter time.

(Etter time, etter time. Ja, jeg slukte hele serien på noen dager.)

Per i dag er tre sesonger av «La Casa de Papel» tilgjengelig på Netflix. Foreløpig er det ikke kjent når fjerde del av suksessen har premiere.

Det som er kjent, er at bestevennen min og jeg skal ha skikkelig kvalitetstid når den tid kommer.

LES OGSÅ: 5 dokumentarer du må se hvis du elsker «true crime»
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer