The Devil Wears Prada:

Denne skuespilleren ble tilbudt hovedrollen i «The Devil Wears Prada»

Anne Hathaway var ikke førstevalget i rollen som Andy Sachs.

THE DEVIL WEARS PRADA: Filmen har en stjernerekke av skuespillere, blant annet Anne Hathaway og Meryl Streep. En av de måtte kjempe for rollen. Foto: NTB Scanpix
THE DEVIL WEARS PRADA: Filmen har en stjernerekke av skuespillere, blant annet Anne Hathaway og Meryl Streep. En av de måtte kjempe for rollen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Vi elsker filmer som handler om mote, og den ikoniske motefilmen «The Devil Wears Prada» med Anne Hathaway og Meryl Streep i hovedrollene, er en av våre absolutte favoritter. Filmen hadde kinopremiere i 2006, og er basert på Lauren Weisberger sin bestselger fra 2003 med samme navn.

I filmen følger vi den unge journalistspiren Andy Sachs (Hathaway) som får jobben som assistenten til den beryktede redaktøren i det ledende motemagasinet Runway, Miranda Priestly (Streep). Andy må arbeide hardt for å beholde assistentstillingen, men er overbevist om at hun må gjøre alt hun kan for å nå målet sitt: en attest som sikrer henne drømmejobben.

«The Devil Wears Prada» har fått mye omtale i media ettersom forfatteren av den bestselgende romanen selv jobbet som assistent for Vogue-redaktør Anna Wintour. Weisberger har derfor tatt utgangspunkt i egne erfaringer da hun skrev boken, men er likevel tydelig på at mye er betydelig overdrevet.

Rollen sto klar for en annen

Det er vanskelig å se for seg noen andre enn kremen av Hollywoods kvinner, Anne Hathaway og Meryl Streep, i hovedrollene i filmen. Hvem hadde trodd at Hathaway slett ikke var førstevalget i rollen som Andy Sachs?

Ifølge Variety sto rollen klar for den kanadiske skuespilleren Rachel McAdams, som blant annet er kjent for sine prestasjoner i «Means Girls» og «The Notebook». Hun takket imidlertid nei til hovedrollen gjentatte ganger.

TAKKET NEI: Rachel McAdams fikk tilbud om å spille rollen som Andy Sachs, men takket nei flere ganger. FOTO: NTB Scanpix
TAKKET NEI: Rachel McAdams fikk tilbud om å spille rollen som Andy Sachs, men takket nei flere ganger. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg måtte smøre meg med tålmodighet. Jeg var ikke førstevalget, sa Anne Hathaway til Variety.

Hathaway var likevel fast bestemt på å kapre rollen, og fikk til slutt en telefon fra agenten sin med den svært gledelige nyheten om at den var hennes.

- Jeg hadde noen venner på besøk. Jeg husker at jeg løp inn mot stuen, halvveis påkledd og skrek «Jeg fikk 'The Devil Wears Prada!' Jeg fikk 'The Devil Wears Prada!'».

Blir musikal

Den populære filmen er full av treffende og minneverdige scener og sitater, og blir fortsatt referert til i dag - men det stopper ikke her.

Tidligere har KK skrevet om at det vil bli laget en musikalversjon av filmsuksessen. Popsangeren Elton John står for musikken, og er selv stor fan av «The Devil Wears Prada». Med seg på laget har han også produsent Kevin McCollum og humorskribent Paul Rudnick.

Musikalen skal ha premiere på James M. Nederlander Theatre i Chicago i løpet av sommeren 2020, og deretter på Broadway, ifølge Daily Mail. Vi gleder oss!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer