The Devil Wears Prada:

Denne skuespilleren ble tilbudt hovedrollen i «The Devil Wears Prada»

Anne Hathaway var ikke førstevalget i rollen som Andy Sachs.

THE DEVIL WEARS PRADA: Filmen har en stjernerekke av skuespillere, blant annet Anne Hathaway og Meryl Streep. En av de måtte kjempe for rollen. Foto: NTB Scanpix
THE DEVIL WEARS PRADA: Filmen har en stjernerekke av skuespillere, blant annet Anne Hathaway og Meryl Streep. En av de måtte kjempe for rollen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Vi elsker filmer som handler om mote, og den ikoniske motefilmen «The Devil Wears Prada» med Anne Hathaway og Meryl Streep i hovedrollene, er en av våre absolutte favoritter. Filmen hadde kinopremiere i 2006, og er basert på Lauren Weisberger sin bestselger fra 2003 med samme navn.

I filmen følger vi den unge journalistspiren Andy Sachs (Hathaway) som får jobben som assistenten til den beryktede redaktøren i det ledende motemagasinet Runway, Miranda Priestly (Streep). Andy må arbeide hardt for å beholde assistentstillingen, men er overbevist om at hun må gjøre alt hun kan for å nå målet sitt: en attest som sikrer henne drømmejobben.

«The Devil Wears Prada» har fått mye omtale i media ettersom forfatteren av den bestselgende romanen selv jobbet som assistent for Vogue-redaktør Anna Wintour. Weisberger har derfor tatt utgangspunkt i egne erfaringer da hun skrev boken, men er likevel tydelig på at mye er betydelig overdrevet.

Rollen sto klar for en annen

Det er vanskelig å se for seg noen andre enn kremen av Hollywoods kvinner, Anne Hathaway og Meryl Streep, i hovedrollene i filmen. Hvem hadde trodd at Hathaway slett ikke var førstevalget i rollen som Andy Sachs?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer