A-ha:

Denne videoen er sett en milliard ganger på Youtube

Og i november er det verdenspremiere på dokumentaren A-ha: The Movie.

A-HA: Den norske gjengen i A-ha har nådd 1 milliard visninger på Youtube på én musikkvideo. I år kommer også dokumentaren. FOTO: NTB scanpix
A-HA: Den norske gjengen i A-ha har nådd 1 milliard visninger på Youtube på én musikkvideo. I år kommer også dokumentaren. FOTO: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Uansett alder, så kjenner vi alle til den ikoniske musikkvideoen som er utformet som en tegneserie, den fengende teksten som er umulig å ikke synge med på og den høye, altfor lyse tonen i refrenget som vi aldri får til. Vi snakker selvfølgelig om det norske bandet A-ha, og sangen Take on me.

Gruppa består av medlemmene Magne Furuholmen (57), Paul Waaktar-Savoy (58) og Morten Harket (60). A-ha ble dannet i 1982, og to år etter ga de ut låta Take on me, som etterhvert skulle vise seg å bli en megahit over hele verden. Teksten var på alles lepper, men det som kanskje fanget aller mest oppmerksomhet var den spesielle videoen. Du har nok sett den allerede, men sjekk den likevel ut under:

Nå har videoen nådd en milepæl; den er nemlig sett over én milliard ganger på Youtube! Dette er den andre mest sette videoen fra 80-tallet, kun slått av Guns N'Roses med Sweet Child O'Mine, skriver Newsweek.

Den populære videoen er regissert av Steve Barron (63), som også har vært med å lage videoen til blant annet klassikeren fra bandet Toto, Africa. Året etter at videoen til A-ha kom, vant den 6 priser på MTV Movie Awards, blant annet «Best New Artist in a Video» og «Viewers Choice».

Bandet la selv ut en tweet der de takket både gamle og nye fans for å nå de høye seer-tallene.

Får dokumentar på kino

I fjor annonserte popgruppa at de skulle ut på en omfattende turnè, hvor det hele avsluttes med en konsert i hovedstaden 28. november i år. Samtidig ble det klart at gruppa skal gi ut en dokumentar ved navn «A-ha: The Movie». Nylig skrev Variety at filmen har fått en dato for verdenspremiere, og at det vil bli 26. november 2020.

I dokumentaren følger vi gruppa over en periode på fire år, og filmen forteller historien om hvordan de ble internasjonale popstjerner. I tillegg får vi se hvordan den verdenskjente låta Take on me har utviklet seg i moderne tider. Sangen har i senere tid blitt covret av mange, og også brukt i flere filmer, blant annet «Deadpool 2», «La La Land» og «Despicable Me 3».

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer