Carina Dahl i Kompani Lauritzen:

- Der og da rablet det for meg

Carina Dahl hadde aldri sett på Kompani Lauritzen før hun bestemte seg for å delta selv.

CARINA DAHL I KOMPANI LAURITZEN: Trønderen viser at hun er laget av mye mer enn en vakker sangstemme i årets sesong. FOTO: Matti Bernitz/TV 2
CARINA DAHL I KOMPANI LAURITZEN: Trønderen viser at hun er laget av mye mer enn en vakker sangstemme i årets sesong. FOTO: Matti Bernitz/TV 2 Vis mer
Publisert

Den fjerde sesongen av TV 2-suksessen Kompani Lauritzen rulles nå ut på skjermen. Tidligere har vi fått se et knippe kjendiser få bryne seg på første øvelse allerede før de har ankommet leiren – og denne sesongen er intet unntak.

Første øvelse kommer brått på deltakerne, og seerne er vitne til en brutal start. Blant årets rekrutter finner vi Vendela Kirsebom, Liva Ingebrigtsen, Thomas Hayes, Tete Lidbom, Didrik Solli-Tangen, Agnete Husebye og Sval, for å nevne noen.

Én av dem som ønsker å utfordre seg selv under Dag Otto Lauritzens militære regime, er artist og låtskriver Carina Dahl (37).

– Jeg angrer meg . Jeg skulle liksom øve på pushups og hang-ups, sier Dahl da den ferske troppen har ankommet Setnesmoen leir i vakre omgivelser i Åndalsnes på Vestlandet, og tøffe øvelser venter.

– Da jeg gikk inn i Kompani Lauritzen, sa jeg til meg selv: «Carina, nå kommer du til å stå ovenfor ting som du synes er helt forferdelig, og det er ikke noe vits i å stå og tvile». Jeg har større frykt for å gå glipp av ting, enn gevinsten jeg får av å gjøre noe, sier hun til KK.

Av og til måtte hun minne seg på at hva hun på forhånd hadde bestemt seg for.

– Jeg hadde bestemt meg for at ikke det var noe vits i å stå å dvele ved ting jeg visste at jeg kom til å måtte gjøre uansett, sier hun, og legger til at det var øvelser som likevel ikke var så lett å la være å dvele ved.

Rett fra turnélivet og inn i militæret

Etter å ha vært på turné og spilt 30 konserter, bar det rett inn til Setnesmoen leir på sensommeren. Det ga lite rom til å forberede seg fysisk for den aktive og energiske artisten. Vanligvis trener hun jevnlig, men på turné begrenses det til en økt her og der mellom slagene.

Kompani Lauritzen ble en stor suksess allerede første sesong, men med andre prioriteringer enn å se på tv, har ikke Dahl fått oppdatert seg på de tidligere sesongene. Det var likevel planen hennes etter at hun takket ja til å delta i den fjerde sesongen.

– Det gikk ikke helt. Jeg kom inn og skjønte at andre deltakere hadde sett alt. Når vi skulle gjøre en øvelse, var andre sånn: «Å ja, det er den her øvelsen, ja».

37-åringen befant seg i villrede til tider. Hun har lett for å hoppe ut i ting og tenke at det blir gøy, for deretter å skjønne at det kan være mer utfordrende enn først antatt.

DAG OTTO LAURITZENS KOMPANI: Årets kjendisdeltakere på Setnesmoen leir i Åndalsnes. FOTO: Matti Bernitz/TV 2
DAG OTTO LAURITZENS KOMPANI: Årets kjendisdeltakere på Setnesmoen leir i Åndalsnes. FOTO: Matti Bernitz/TV 2 Vis mer

– Jeg vet at folk ville drept for det

Dahl takker med glede ja til en utfordring, og det har gitt henne mange unike opplevelser. Kompani Lauritzen er ikke et unntak. Det å utfordre seg selv og kjenne på mestring, har gjort at hun har vokst mye.

– Jeg har hatt noen unike opplevelser. Jeg vet at folk ville drept for å være med på slike ting, hevder hun.

Å få mestringsfølelse for noe som i utgangspunktet sitter langt inne å gjøre, vokser man veldig på.

Gruet seg

Med både høydeskrekk og klaustrofobi, var det ingen tvil for 37-åringen om hva hun gruet seg mest til. Likevel hadde hun et stort ønske om å overvinne frykten – særlig for høyder. Hun er glad i gå fjellturer og toppturer, og å kunne nyte spektakulære opplevelser fra store høyder, ville være en stor gevinst for henne.

Klaustrofobien var hun derimot mer tvilende til om hun ville klare å overvinne under oppholdet.

– Jeg kan for eksempel ikke sitte i baksetet på en bil som ikke har dører bak. Det er så ille, forteller hun til KK.

– Fikk du deg et lite sjokk under oppholdet?

– Ja, og søsteren min sa jeg måtte belage meg på at de kommer til å snakke strengt til meg, men jeg tenkte at jeg er så hardhudet at det driter jeg i – men det dreit jeg ikke i, for å si det sånn.

Artisten følte at hun ble snakket til som om hun var dum, noe hun slet med å takle.

– Det kom til et punkt hvor det rablet litt. Jeg fikk nok, sier hun og hun kjente på alle følelser samtidig. Selv om hun visste det kom til å bli tøft som rekrutt, var det helt umulig å forstå hvilke følelser hun skulle kjenne på.

Trønderen ble overrasket over hvordan hun reagerte på noen ting, som hun på forhånd trodde hun ikke ville bry seg om. Hun visste det ville bli skummelt, og både psykisk og fysisk krevende, men hun var ikke forberedt på hvordan hun skulle reagere på ordre fra befalet.

– Veldig utålmodig

– Har du blitt en bedre versjon av deg selv?

– Jeg strekker ikke senga mi i dag, nei, det gjør jeg ikke – tro det eller ei, ler hun.

Rekruttene blir målt på hvor mye de bidrar, og vaner og egenskaper. Dahl ble bevisst på én ting etter tilbakemelding fra befalet.

– Hvis de skulle brife oss på en øvelse, begynte jeg før de var ferdige med å snakke. Jeg er veldig utålmodig, og ligger alltid et steg foran, sier hun og trekker linjer til livet utenfor leiren:

– Jeg holder på med tretti tusen ting samtidig. Alt skulle helst skjedd i går, og jeg skal hele tiden spare tid. Det gjør at jeg brenner lys i begge ender.

Dahl, eller kompanirekrutt 8, har ikke sett det som noe negativt før befalet påpekte at hun ikke klarer å følge med på alt hun gjør. Vanligvis kaller hun seg en taktisk tidssparer. Det kan likevel gjøre at ting blir litt halvveis.

– Alt skal gå så fort. Det er en uvane jeg innså at jeg hadde mens jeg var der, sier hun

Annet enn deltakelse i Kompani Lauritzen, er hun aktuell med låten «Best på fest». Mot sommeren slippes flere låter til en EP med festmusikk. Trønderen har derfor flere baller i luften.

Men å omfavne øyeblikket og være til stede, er det viktigste hun har tatt med seg tilbake til hverdagen. Kompani Lauritzen har også gitt henne mange gode opplevelser som hun tar med seg videre.

– Jeg var med helt sykt bra folk. Det er en fantastisk gjeng med mange kule folk, og jeg fikk oppleve helt ville ting – opplevelser som ga meg kick. Jeg trodde ikke at klaustrofobi skulle gi meg et kick, for jeg tenkte at jeg kunne leve et rikt liv uten å ha gjort det.

Kompani Lauritzen har premiere lørdag kl. 20.00 på TV 2 Direkte.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer