Meghan og Kate

Derfor ble Meghan og Kate aldri nære venninner

Avsløringer i ny bok vekker oppsikt.

MEGHAN OG KATE: Ifølge den ferske boken om Meghan og Harrys flukt fra det britiske kongehuset, kommer det frem at svigerinnene Meghan og Kate ikke har et spesielt nært vennskap. Her fra en Wimbledon-match sommeren 2019. FOTO: NTB scanpix
MEGHAN OG KATE: Ifølge den ferske boken om Meghan og Harrys flukt fra det britiske kongehuset, kommer det frem at svigerinnene Meghan og Kate ikke har et spesielt nært vennskap. Her fra en Wimbledon-match sommeren 2019. FOTO: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I den nye boken Finding Freedom: Harry and Meghan and the Making of a Modern Royal Family, ført i pennen av den britiske kongejournalisten Omid Scobie og amerikanske ELLEs kongereporter Carolyn Durand, har det kommet frem nye og oppsiktsvekkende detaljer om prins Harry (35) og Meghans (38) kamp innad i det britiske kongehuset.

ET FARVEL: Nå er de ikke lenger offisielle medlemmer av den britiske kongefamilien. VIDEO: KK Vis mer

En kamp som til slutt førte til at de erklærte at de ønsket å forlate kongefamilien, og pliktene det medfører å være en del av den tradisjonsrike institusjonen. Etter at det siste kongelige oppdraget var over i mars 2020, tok de med seg sønnen Archie, og flyttet til Canada og siden Los Angeles i USA.

I boken kommer det frem at den tidligere amerikanske skuespilleren Meghan Markle gjorde alt i sin makt for å passe inn i den britiske kongefamilien, men at hun til slutt ikke maktet motgangen som skjulte seg bak de royale veggene på Buckingham Palace.

«Jeg ga opp livet mitt for denne familien. Jeg var villig til å gjøre hva som helst. Men her er vi. Det er veldig trist», skal Meghan ha sagt til en nær venn da avgjørelsen om å forlate kongefamilien var tatt.

FOTO: Faksimile
FOTO: Faksimile Vis mer

Forfatterne bak boken har fulgt paret helt siden det ble kjent at den britiske prinsen hadde funnet lykken med den amerikanske skuespilleren i 2016, og har hatt tilgang på flere kilder nær paret og innad i kongehuset.

Svigerinnene har hatt vanskeligheter med å komme forbi høflighetsnivå

Boken hevder at det for prins Harry har bare vært et tidspørsmål om når han hadde fått nok.

«Fundamentalt sett, ønsket Harry seg ut. Dypt inne i ham har han alltid følt seg utilpass i den verdenen. Meghan åpnet den døren for ham».

DET SISTE BILDET: I midten av mars deltok Meghan og Harry på det aller siste kongelige oppdraget for det britiske kongehuset, i forbindelse med den årlige Commonwealth Day Service i Westminster Abbey i London. I den ferske boken kommer det frem at hertuginne Kate gjorde alt for å holde avstand fra svigerinnen. FOTO: NTB scanpix
DET SISTE BILDET: I midten av mars deltok Meghan og Harry på det aller siste kongelige oppdraget for det britiske kongehuset, i forbindelse med den årlige Commonwealth Day Service i Westminster Abbey i London. I den ferske boken kommer det frem at hertuginne Kate gjorde alt for å holde avstand fra svigerinnen. FOTO: NTB scanpix Vis mer

Det har lenge blitt spekulert i om prins Harry de siste årene har fått et stadig dårligere forhold til storebroren prins William (38), og flere har kommentert at svigerinnene hertuginne Kate (38) og Meghan ikke har hatt den kjemien og den kontakten de burde ha hatt.

Dette bekreftes også i Finding Freedom-boken. De to svigerinnene skal nemlig ha hatt store vanskeligheter med å møtes på et dypere plan enn på et høflighetsnivå.

Ifølge kilder nær hertuginnene handlet ikke det om at de kranglet og vært uvenner - slik flere tabloidmagasiner har hevdet de siste årene - men rett og slett at de ikke har noe til felles annet enn å ha forelsket seg i hver sin britiske prins.

«Vennskapet deres hadde ikke utviklet seg spesielt mye fra da hun var prins Harrys kjæreste. Meghan hadde blitt fortrolig med at de ikke kom til å bli bestevenner. Det handlet ikke om at de kranglet, men de kjente hverandre rett og slett ikke så godt. Kate gjorde ikke en spesielt stor innsats for å bli nær med Meghan», kommer det frem i Finding Freedom-boken.

HØFLIGHETSFRASER: Meghan og Kate skal aldri ha klart å komme tett innpå hverandre, og forskjellige personligheter skal være den avgjørende faktoren for at vennskapet deres ikke stikker dypere enn på høflighetsnivå. Her fra julegudstjeneste i St. Mary Magdalene Church i Sandringham i England i 2017. FOTO: NTB scanpix
HØFLIGHETSFRASER: Meghan og Kate skal aldri ha klart å komme tett innpå hverandre, og forskjellige personligheter skal være den avgjørende faktoren for at vennskapet deres ikke stikker dypere enn på høflighetsnivå. Her fra julegudstjeneste i St. Mary Magdalene Church i Sandringham i England i 2017. FOTO: NTB scanpix Vis mer

Dette skal ha vært spesielt sårt for hertuginne Meghan, som hadde trengt en fortrolig person innad i det britiske kongehuset. Hertuginne Kate var bare ikke én av dem.

- Kate er ekstremt lojal overfor sin ektemann og hans familie

I boken kommer det også frem at Kate hadde send blomster til svigerinnen i anledning fødselsdagen - noe Meghan satte pris på - «men hun hadde heller håpet at Kate hadde stukket innom henne i den tyngste perioden med tabloidpressen».

Forfatterne av boken påpeker at det ikke nødvendigvis er hertuginne Kates oppgave å reparere ting innad i familien, men at Kate samtidig er ekstremt lojal overfor sin ektemann og hans familie.

UBEKVEMT: Meghan og Harry satt langt unna storebror William og hertuginne Kate på deres siste oppdrag for det britiske kongehus. Her er William og Kate i samtale med prins Edward og hans kone grevinne Sophie. FOTO: NTB scanpix
UBEKVEMT: Meghan og Harry satt langt unna storebror William og hertuginne Kate på deres siste oppdrag for det britiske kongehus. Her er William og Kate i samtale med prins Edward og hans kone grevinne Sophie. FOTO: NTB scanpix Vis mer

Og under det aller siste oppdraget prins Harry og Meghan hadde for det britiske kongehuset, dronningens årlige Commonwealth Day service i Westminster Abbey i London, var det tydelig at stemningen mellom svigerinnene Meghan og Kate var kjølig.

«Selv om Meghan forsøkte å få øyekontakt med Kate, var det bare så vidt at Kate anerkjente henne. Dette førte til at Meghan var emosjonelt forslått og utmattet», kommer det frem i boken.

Økt fokus på personlige hjertesaker

For Meghan og Harry har det alltid handlet om å rette fokus mot sine personlige hjertesaker - uten alt det kongelige oppstyret som følger med. Dette har de også bevist etter bruddet med det britiske kongehuset.

For under sin tid i Los Angeles har ekteparet bidratt i samfunnet under koronapandemien, og ved tre anledninger har de forlatt hjemmet sitt for å dele ut mat til trengende i regi av Project Angel Food - selvfølgelig ikledd ansiktsmasker.

ENGASJERTE: Meghan og Harry har bidratt under korona-pandemien, og har delt ut mat til trengende ikledd ansiktsmasker. De har alltid vært opptatt av å fronte sine egne, utvalgte hjertesaker. Her fra Sør-Afrika-reisen i fjor høst. FOTO: NTB scanpix
ENGASJERTE: Meghan og Harry har bidratt under korona-pandemien, og har delt ut mat til trengende ikledd ansiktsmasker. De har alltid vært opptatt av å fronte sine egne, utvalgte hjertesaker. Her fra Sør-Afrika-reisen i fjor høst. FOTO: NTB scanpix Vis mer

- Meghan og Harry har følt seg helpeløse med tanke på det som foregår i verden, og ønsket å bidra. De har kun forlatt huset sitt for å utføre veldedighetsarbeid, sa en kilde til det amerikanske nettstedet People i slutten av april.

Hjemme i Storbritannia har svigerinne Kate deltatt på sin egen måte - hun har nemlig holdt diverse konferanser med helsearbeidere og andre som har utmerket seg under korona-tiden - via video hjemme i Anmer Hall i Norfolk, der familien på fem har bodd siden lockdown.

- Kan ikke forestille seg å noensinne delta på noe kongelig igjen

Det er foreløpig ukjent når den britiske kongefamilien vil få mulighet til å se Meghan og Harrys sønn Archie (1) igjen, og flere har påstatt at dronningens største frykt at hun aldri skal få se oldebarnet igjen.

For ikke bare setter koronapandemien en stopper for Meghan og Harrys mulighet til å komme seg over Atlanteren, men også den pågående rettssaken mot britisk tabloidpresse har ført til at de to ikke ønsker å sette fot i prinsens «gamleland».

«Meghan kan ikke forestille seg å noensinne delta på noe kongelig igjen», skal en kilde nær hertuginnen ha avslørt til forfatterne av den ferske Finding Freedom-boken.

DEN GANG DA: Dronning Elizabeth har ikke sett oldebarne Archie siden han var nyfødt. Nå frykter den 94 år gamle dronningen at hun aldri skal få se oldebarnet igjen. Dette bildet er tatt noen dager etter fødselen i mai 2019. FOTO: NTB scanpix
DEN GANG DA: Dronning Elizabeth har ikke sett oldebarne Archie siden han var nyfødt. Nå frykter den 94 år gamle dronningen at hun aldri skal få se oldebarnet igjen. Dette bildet er tatt noen dager etter fødselen i mai 2019. FOTO: NTB scanpix Vis mer

Hverken det britiske kongehuset, eller prins Harry og Meghan, har kommentert det som kommer frem i boken.

Øvrige kilder: ELLE, People og Amazon

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer