Diana og Charles

Derfor brast Diana ut i latter da Charles fridde

Hun kunne ikke tro at han valgte å fri på et slikt sted.

CHARLES OG DIANA: Eventyrbryllupet mellom prinsen av Wales og Diana Spencer savnet sidestykke. Men frieriet skal ikke ha vært like storslått. FOTO: AP Photo/NTB
CHARLES OG DIANA: Eventyrbryllupet mellom prinsen av Wales og Diana Spencer savnet sidestykke. Men frieriet skal ikke ha vært like storslått. FOTO: AP Photo/NTB Vis mer
Publisert

Da prins Charles og Lady Diana Spencer forlovet seg i 1981 hadde de bare møttes 13 ganger.

KK har tidligere skrevet om kjærligheten mellom Charles og Camilla Shand, senere Parker Bowles, og hvor hardt Charles tok det da han fant ut at Camilla hadde giftet seg med en annen. Den ikke lenger fullt så unge prinsen håpet bare nå at «følelsen av tomhet til slutt ville gå over».

Diana var den unge overklassepiken som jobbet i barnehage og smilte blygt, og ble sett på som et godt parti for prinsen. Diana var bare 19 år, mens prinsen var 32. Men aldersforskjellen til tross, hele verden gledet seg snart over at ungkarsprinsen nå skulle gifte seg – og produsere en arving til den britiske tronen.

Lattervekkende

Men da prins Charles fridde til Diana skal det ha vært langt fra så romantisk som man kanskje skulle tro. Hvert fall om man holder det storslåtte bryllupet deres som målestokk.

Da Diana og Charles ble kone og mann den 29. juli i 1981 var TV-sendingen noe av det mest romantiske som noensinne har blitt kringkastet. Dianas kjole fylte en hel ballsal, og gresskarvogn kjørte paret til og fra vielsen til folkets jubel.

MANN OG KONE: Prins Charles kysser sin kone på balkongen på Buckingham Palace den 29. juli 1981. FOTO: AP Photo/FILE/NTB
MANN OG KONE: Prins Charles kysser sin kone på balkongen på Buckingham Palace den 29. juli 1981. FOTO: AP Photo/FILE/NTB Vis mer

Men den som trodde frieriet var i samme romantiske gate, må tro om igjen. Ifølge magasinet Marie Claire skal nemlig Diana har svart på Charles frieri med å bryte ut i latter.

Diana visste ikke om frieriet

Da Diana ble invitert til slottet Windsor Castle den aktuelle dagen, skal hun ha vært uvitende om at tronarvingen kom til å fri til henne. Ifølge Marie Claire skal Charles ha sagt at han «savnet henne veldig mye», før han tok henne til side. Og det var ikke til et hvilket som helst værelse han tok henne med. Prinsen inviterte nemlig Diana med inn på slottets barneværelse.

Ingrid Seward, redaktør for Majesty Magazine, forteller i dokumentaren «Charles and Di: The Truth Behind Their Wedding» at Charles valget nettopp barnerommet fordi «barneværelset er som et hjem», skriver Marie Claire.

Diana på sin side skal ha blitt tatt på sengen over å bli fridd til på et såpass uromantisk sted, og altså svart med å bryte ut i latter:

– Jeg tror nok det bare var nervene hennes. Hun syntes ikke det var det mest romantiske stedet å bli fridd til. Men hun var uansett blitt fridd til, sier Seward.

Magasinet skriver at Diana selv i senere intervjuer avslørte detaljer rundt frieriet: Inne på barneværelset skal Charles ha spurt henne om hun innså at hun en dag kom til å bli dronning, hvorpå Diana skal ha svart at hun elsket ham svært høyt. Charles på sin side skal da ha svart: «Hva nå enn kjærlighet er», den samme pinlige frasen han gjentok i det TV-sendte forlovelsesintervjuet med de to.

Prins Charles ringte til mamma

Ifølge biographer Christopher Wilson tok ikke prinsen omkring Diana eller gjorde noen av de tingene man ville forvente ved et frieri. Istedenfor skal Charles ha gått og ringt til sim mor dronning Elizabeth og sagt:

– Sånn, nå har jeg gjort det. Du har bedt meg om å gifte meg med noen, og nå har jeg gjort det, skriver Marie Claire.

I Andrew Mortons biografi «Diana: Her true story», bekreftet Diana historien, og beskriver hvordan Charles etter frieriet gikk opp for å ringe til sin mor. Videre minnes hun i biografien at en stemme inni henne skal ha sagt at hun aldri kom til å bli dronning, men at hun ville få en vanskelig rolle.

Prinsesse Diana døde etter en trafikkulykke i Paris i 1997, året etter skilsmissen fra prins Charles.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer