Diana og Charles

Derfor brast Diana ut i latter da Charles fridde

Hun kunne ikke tro at han valgte å fri på et slikt sted.

CHARLES OG DIANA: Eventyrbryllupet mellom prinsen av Wales og Diana Spencer savnet sidestykke. Men frieriet skal ikke ha vært like storslått. FOTO: AP Photo/NTB
CHARLES OG DIANA: Eventyrbryllupet mellom prinsen av Wales og Diana Spencer savnet sidestykke. Men frieriet skal ikke ha vært like storslått. FOTO: AP Photo/NTB Vis mer
Publisert

Da prins Charles og Lady Diana Spencer forlovet seg i 1981 hadde de bare møttes 13 ganger.

KK har tidligere skrevet om kjærligheten mellom Charles og Camilla Shand, senere Parker Bowles, og hvor hardt Charles tok det da han fant ut at Camilla hadde giftet seg med en annen. Den ikke lenger fullt så unge prinsen håpet bare nå at «følelsen av tomhet til slutt ville gå over».

Diana var den unge overklassepiken som jobbet i barnehage og smilte blygt, og ble sett på som et godt parti for prinsen. Diana var bare 19 år, mens prinsen var 32. Men aldersforskjellen til tross, hele verden gledet seg snart over at ungkarsprinsen nå skulle gifte seg – og produsere en arving til den britiske tronen.

Lattervekkende

Men da prins Charles fridde til Diana skal det ha vært langt fra så romantisk som man kanskje skulle tro. Hvert fall om man holder det storslåtte bryllupet deres som målestokk.

Da Diana og Charles ble kone og mann den 29. juli i 1981 var TV-sendingen noe av det mest romantiske som noensinne har blitt kringkastet. Dianas kjole fylte en hel ballsal, og gresskarvogn kjørte paret til og fra vielsen til folkets jubel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer