Prins William og Kate:

Derfor bruker ikke prins William giftering

- Det var noe paret diskuterte i fellesskap.

INGEN RING: Prins William valgt å ikke bruke giftering, mens hertuginne Kate derimot fått avdøde prinsesse Dianas blå saffir-ring som forlovelsesring. Her i lystig passiar med kong Willem-Alexander og dronning Maxima av Nederland under Royal Ascot i juni 2019. Foto: NTB Scanpix
INGEN RING: Prins William valgt å ikke bruke giftering, mens hertuginne Kate derimot fått avdøde prinsesse Dianas blå saffir-ring som forlovelsesring. Her i lystig passiar med kong Willem-Alexander og dronning Maxima av Nederland under Royal Ascot i juni 2019. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hertuginne Kate (37) og ektemannen prins William (36) representerer både i Storbritannia og i utlandet - og bare i sommer har vi sett dem kaste glans over flere royale arrangementer i Storbritannia.

I begynnelsen av juni ble den tradisjonsrike feiringen Trooping of the colour arrangert for å markere dronning Elizabeths 93-årsdag i april, og prins William og hertuginne Kate var selvfølgelig til stede på balkongen på Buckingham Palace med sine tre barn. Noen dager senere kastet de på nytt kongelig glans, da de deltok på hesteveddeløpet Royal Ascot.

De av oss som aldri får nok av å se på bilder av det royale paret har kanskje lagt merke til hertuginnens blå saffir-ring på venstre ringfinger.

Ringen fikk hun av ektemannen prins William da de to forlovet seg høsten 2010. Bryllupet sto i april 2011, og som giftering har Kate en enkel gullring. Prins William derimot bruker ikke giftering, og representanter ved det britiske kongehuset bekreftet til Daily Mail i 2011 at prinsen ikke kom til å bruke ring.

- Det handler utelukkende om personlige ønsker. Det var noe paret diskuterte i fellesskap, men prins William er ikke typen som bruker smykker. Han bruker heller ikke signetring, og bestemte selv at han ikke ønsket å gjøre det, sa representanten ved St James's Palace rett før bryllupet.

Hertuginne Kates forlovelsesring er altså avdøde Dianas forlovelsesring, som hun fikk av prins Charles (69) da de to inngikk forlovelse i februar 1981.

SYMBOLSK: Prins William ga Kate sin avdøde mors forlovelsesring, da han gikk ned på kne. FOTO: NTB Scanpix
SYMBOLSK: Prins William ga Kate sin avdøde mors forlovelsesring, da han gikk ned på kne. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge nettsiden Weddingringreviews var det først prins Harry (34) som arvet ringen etter moren døde i den tragiske bilulykken i Paris i 1997. Men Harry valgte å gi ringen til broren sin slik at han kunne gi den videre til den fremtidige dronningen av Storbritannia.

I forbindelse med forlovelsen med Kate uttalte prins William, ifølge det britiske nettstedet International Business Times at den blå saffir-ringen med 18 karat hvitt gull var av stor personlig betydning for ham, og at ved å gi denne ringen videre så var det en måte for ham å sørge for at hans mor, prinsesse Diana, også var en del av prosessen.

BRUKER SMYKKER: I motsetning til prins William av Storbritannia bruker kronprins Haakon både ringer og armbånd. Foto: NTB Scanpix
BRUKER SMYKKER: I motsetning til prins William av Storbritannia bruker kronprins Haakon både ringer og armbånd. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Gammel tradisjon at menn ikke brukte ringer

Ifølge Vogue var det ikke under andre verdenskrig at det ble naturlig for menn i Storbritannia å bruke gifteringer. Før den tid hadde det nemlig vært slik at det kun var bruden som fikk giftering, men under krigen ønsket soldatene å bruke ring for å minnes konene sine der hjemme.

Heller ikke prins Williams bestefar, prins Philip (97) hertug av Edinburgh, har brukt giftering. Han har vært gift med dronning Elizabeth II (93) siden 1947. Prins Williams far derimot har brukt giftering i begge sine ekteskap. Ifølge Evening Standard brukte prins Charles gifteringen han fikk da han giftet seg med prinsesse Diana i 1981 helt frem til 2005 da han giftet seg med Camilla Parker Bowles (71). Han bruker også en signetring, tradisjonelt gitt av familien, på lillefingeren.

GIFTERING: Kronprins Harald med kronprinsesse Sonja og barna prinsesse Märtha Louise og prins Haakon på Skaugum etter hjemkomsten fra Rikshospitalet. På høyre hånd har den daværende kronprinsen gifteringen han fikk i anledning bryllupet med Sonja 29. august 1968. Foto: NTB Scanpix
GIFTERING: Kronprins Harald med kronprinsesse Sonja og barna prinsesse Märtha Louise og prins Haakon på Skaugum etter hjemkomsten fra Rikshospitalet. På høyre hånd har den daværende kronprinsen gifteringen han fikk i anledning bryllupet med Sonja 29. august 1968. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Her hjemme bruker både kronprins Haakon (45) og kong Harald (82) giftering. Da kronprinsen giftet seg med Mette-Marit Tjessem Høiby i 2001 gikk de for gifteringer laget av smykkekunstner Esther Helén Slagsvold fra Hamar, skriver VG. Ringene er en gave fra Norges Gullsmedforbund. Den norske kronprinsen er heller ikke fremmed for å bruke armbånd av spesiell betydning.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer