Alicia Vikander

Derfor ELSKER vi Alicia Vikander!

- Hun er så morsom, jordnær og søt! Hvordan kan man ikke falle for det?

ALICIA VIKANDER: Den flotte svensken har gjort seg bemerket som en av nåtidens hotteste, skandinaviske skuespillere. Det gjør heller ingenting at hun er kjæreste med den kjekke Hollywood-skuespilleren Michael Fassbender. Foto: Ylwa Yngvesson // EXPRESSEN // NTB Scanpix
ALICIA VIKANDER: Den flotte svensken har gjort seg bemerket som en av nåtidens hotteste, skandinaviske skuespillere. Det gjør heller ingenting at hun er kjæreste med den kjekke Hollywood-skuespilleren Michael Fassbender. Foto: Ylwa Yngvesson // EXPRESSEN // NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den mørke skjønnheten Alicia Vikander (28) har smeltet hjertene til samtlige i KK.no-redaksjonen, og vi føler at hun er «vår egen» til tross for at hun er svensk. Hun markerte seg internasjonalt i 2012 da hun spilte dronning Caroline Matilde av Danmark og Norge (1751 - 1775) i suksessfilmen «En kongelig affære». Da hadde hun allerede jobbet som skuespiller i 10 år.

Siden har det bare gått oppover for den talentfulle svensken, og hun har blant annet spilt i «Anna Karenina» (2012), «Ex Machina» (2015), «The Man from U.N.C.L.E.» (2015) og ikke minst Gerda Wegener i «Den danske piken» (2015) - en rolle hun tidligere i år fikk den gjeve Oscar-statuetten for i kategorien «beste kvinnelige birolle». Saken fortsetter under bildet.

Det gleder oss derfor stort at hun i årene fremover blir å se i hele seks filmer - forhåpentligvis flere også! I slutten av juli har filmen «Jason Bourne 5» norgespremiere, og her spiller hun side om side med blant andre Matt Damon (45) og Julia Stiles (35). 

Men den filmen vi gleder oss aller mest til med Alicia Vikander i hovedrollen er dramafilmen «The Light Between Oceans», som har norgespremiere 30. september - hvor hun spiller mot sin irsk-tyske Hollywood-kjæreste Michael Fassbender (39). De portretterer et australsk fyrvokter-ektepar som tar hånd om en liten baby de finner forlatt i en robåt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer