Disney:

Derfor endres sangteksten i denne tegnefilm-klassikeren

Det skal ikke lenger være mulig å tvinge til seg et kyss.

DISNEY: 26. mai kommer Disneys nyeste spillefilm basert på en gammel klassiker på kino i Norge. Men det er ikke sikkert sangene er helt som vi husker. FOTO: NTB.
DISNEY: 26. mai kommer Disneys nyeste spillefilm basert på en gammel klassiker på kino i Norge. Men det er ikke sikkert sangene er helt som vi husker. FOTO: NTB. Vis mer
Publisert

Nå skal sangtekstene gjenspeile samtykke. Det er begrunnelsen fra Disney etter at de har valgt å gjøre noen justeringer i de ellers så kjente tekstene i den kommende spillefilm-versjonen av «Den lille havfuen».

Mer følsomme

Låtene vi kjenner fra den originale tegnefilmen fra 1989, hvor vi på norsk kunne høre stemmene til blant annet Helge Jordal og Sissel Kykjebø, blir forandret hva kommer til tekst i 2023-utgaven.

Forfatteren bak sangene, Alan Menken forteller i et intervju med Vanity Fair at de blant annet har endret teksten i låten «Kyss av deg», eller originalt «Kiss the girl». Den blir sunget da Ariels venner forsøker å påvirke prins Erik til å gi Ariel et kyss slik at hun kan forbli menneske.

- Vi har gjort noen endringer, fordi folk er blitt mer følsomme ved tanken på at prins Erik kan tiltvinge seg et kyss fra Ariel, sier Menken.

KLASSIKER: Det vil bli flere endringer i spillefilmversjonen av Den lille havfruen kontra den originale klassikeren fra 1989. FOTO: NTB.
KLASSIKER: Det vil bli flere endringer i spillefilmversjonen av Den lille havfruen kontra den originale klassikeren fra 1989. FOTO: NTB. Vis mer

«Holder kjeft og får sin mann»

Det er enda ikke avslørt hvilke strofer som skal endres på. Men popbuzz.com skriver at også skurkesangen til blekksprut-dama, Ursula, hvor hun manipulerer Ariel til å gi stemmen sin i bytte med føtter, skal fiffes på.

Oversatt til norsk synger Urslula:

«Nei, menneskemannfolk liker ikke skvalder, synes jentesladder er noe realt møl. Den de liker best er hun som de vet vil holde munn... Det er hun som holder kjeft og får sin mann!»

- Vi har noen endringer i den sangen da det kan få unge jenter til å føle at de ikke bør bruke stemmen sin, til tross for at Ursula åpenbart manipulerer Ariel her, sier Menken.

Se traileren for «Den lille havfruen under»

Historisk rolle

Men det er ikke de eneste endringene som avviker fra tegnefilmen fra 80-tallet, fa Ariel er hvit med rødt år. I spillefilmen, som har premiere i Norge i mai, blir havfuen for første gang spilt av en svart kvinne.

HOVEDROLLE: Halle Bailey under årets Oscar-utdeling. Hun har kapret sin første filmhovedrolle som Ariel i Den lille havfruen. FOTO: NTB.
HOVEDROLLE: Halle Bailey under årets Oscar-utdeling. Hun har kapret sin første filmhovedrolle som Ariel i Den lille havfruen. FOTO: NTB. Vis mer

Halle Bailey, som er både artist og skuespiller, har høstet både kritikk og ros etter at det kom frem at hun skulle spille hovedrollen i Disney-klassikeren.

Men skuespilleren har latt kritikken prelle av og har tidligere uttalt at hun er blitt det forbildet hun selv savnet som liten.

– Om jeg hadde sett en svart Ariel som liten jente, hadde det forandret hele mitt perspektiv på fremtiden, sier Halle Bailey på sin egen YouTube-kanal

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer