Mesternes mester 2022

Derfor er andreplassen ekstra gjev i år!

NB! Advarsel om spoiler. Selv vinneren erkjente at han heiet på konkurrenten.

MESTERNES MESTER 2022: Endelig kunne deltakerne i sesong 13 av Mesternes mester på NRK slippe jubelen løs for mannen som gikk helt til topps! FOTO: Skjermdump // Instagram @øysteinpettersen
MESTERNES MESTER 2022: Endelig kunne deltakerne i sesong 13 av Mesternes mester på NRK slippe jubelen løs for mannen som gikk helt til topps! FOTO: Skjermdump // Instagram @øysteinpettersen Vis mer
Publisert

Siden nyttår har vi sett tidligere idrettsstjerner kjempe i NRK-serien Mesternes mester, og 4. mars ble vinneren av sesong 13 kåret.

Det var tre knallsterke karer i topp tre - og det var den tidligere roeren Nils Jakob Hoff (37) som trakk det lengste strået, foran tidligere hopper Bjørn Einar Romøren (40) og tidligere langrennsløper Øystein Pettersen (39).

Men det er ikke til å stikke under stol at Mesternes mester-andreplassen, tatt av Bjørn Einar Romøren, står ekstra sterkt i år.

Han har de siste årene kjempet seg gjennom en brutal kreftsykdom, og i januar 2020 kunne Bjørn Einar feire at han hadde vært kreftfri i ett år.

Sommeren året etter sto innspillingen av Mesternes mester-sesongen.

GJENGEN HYLLER VINNEREN: Nils Jakob Hoff stakk av med førsteplassen under årets Mesternes mester. FOTO: Stian Foss / Nordisk Film TV / NRK
GJENGEN HYLLER VINNEREN: Nils Jakob Hoff stakk av med førsteplassen under årets Mesternes mester. FOTO: Stian Foss / Nordisk Film TV / NRK Vis mer

En hard og lang reise

Den tidligere skihopperen har imponert ekstremt i sesongen, og gir selv uttrykk for at han aldri hadde trodd at han skulle komme så langt i konkurransen.

- Det har vært en hard og lang reise, men det har vært sykt gøy hele veien. Jeg er veldig stolt over prestasjonene mine, sier han ydmykt.

Også Nils Jakob Hoff holdt en knapp på finale-konkurrenten før det skulle avgjøres.

- Jeg tror jeg emosjonelt kommer til å heie like mye på deg som på meg, men jeg kommer ikke til å gi deg en millimeter. Men hjertet mitt er like mye i din bane som min, sa Nils Jakob til Bjørn Einar kort tid før finalen ble avgjort.

Nils Jakob er den trettende vinnere av Mesternes mester - som hun er blitt vunnet én gang tidligere av en kvinne, nemlig Gro Hammerseng-Edin (41) i 2018. Som er gift med Anja Hammerseng-Edin, som deltok i årets sesong.

Skjønte ikke hva ektemannen hadde å gjøre i konkurransen

Tidligere i vinter fortalte kona Martine Remsøy Romøren (34) til KK at hun, med tanke på helsetilstanden hans, til å begynne med ikke skjønte hva han hadde å gjøre i Mesternes mester - men det var før han forklarte henne tanken bak deltakelsen.

- Jeg ser jo hvordan han fungerer i hverdagen og skjønte virkelig ikke hva han skulle dit å gjøre. Jeg sa rett ut at han ikke hadde noe der å gjøre.

- Men for ham handlet det aldri om å vinne eller prestere som en toppidrettsutøver, men derimot være et forbilde for andre i samme situasjon. Tørre å reise seg etter en tøff behandling. Da han fortalte det på den måten så jeg deltakelsen hans i et helt annet lys, har Martine forklart til KK.

Og det er ingen tvil om at han virkelig har vist både kona, konkurrentene og det norske folket at han har en vilje av stål.

Alle deltakerne har gjennom sesongen gitt uttrykk for at de er mektig imponerte over den rå styrken og staminaen Bjørn Einar har vist under konkurransene - og da tidligere håndballspiller Anja Hammerseng-Edin (39) fikk spørsmål fra programleder Aksel Lund Svindal om hva som hadde gjort størst inntrykk under oppholdet, trakk hun frem nettopp Romørens råskap.

- For halvannet år siden fikk han siste cellegift, og nå står han her i semifinale i Mesternes mester, og det gir så mye håp! Det har gjort aller mest inntrykk på meg, sa en rørt Anja da hun røk ut i episode syv.

Hele sesongen av 'Mesternes mester' ligger tilgjengelig på NRK TV.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer