Aqua

Derfor er «Barbie Girl» på hitlistene igjen

For 25 år siden toppet Aqua hitlistene verden over. Nå er de tilbake!

AQUA: Aquas Barbie Girl har blitt stående som en av de bestselgende singlene gjennom tidene. FOTO: NTB
AQUA: Aquas Barbie Girl har blitt stående som en av de bestselgende singlene gjennom tidene. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Da Aqua ga ut sin tredje singel «Barbie Girl» våren 1997, tok det ikke lang tid før den toppet hitlistene her hjemme. Men sangen skulle skille seg ut fra gruppens tidligere låter da denne nådde langt utover landegrensene.

Tønsberg-jenta Lene Nystrøm tok sammen med René Dif, Søren Nystrøm Rasted og Claus Noreen førsteplassen på hitlistene over hele verden, og i Storbritannia tronet den i fire uker på rad.

Aqua hadde med låten blitt en sensasjon og noe for historiebøkene.

I 2022 nådde låtens musikkvideo hele én milliard visninger på YouTube i tillegg til å forbli en av de bestselgende singlene gjennom tidene.

Da det ble klart at det skulle spilles inn en «Barbie»-film med Hollywood-yndlingene Margot Robbie som Barbie og Ryan Gosling som Ken, raste fansen. Forventningene var store til at den legendariske poplåten skulle være en del av filmen, men forventningene ble ikke innfridd med det første.

Skulle ikke være med i filmen

Aqua-Lenes manager Ulrich Møller-Jørgensen fortalte til Variety at låten ikke ville være med i den kommende Barbie-filmen som har premiere 21. juli.

– Sangen vil ikke bli brukt i filmen, sa han klart og tydelig, til fansens store skuffelse.

Rolling Stones skriver at Margot Robbie, hovedpersonen selv, gikk til regissør Greta Gerwig og krevde at låten skulle være med i filmen.

– Jeg sa til Greta «hvordan skal vi inkorporere denne sangen?» Vi kan ikke lage en Barbie-film og ikke ha med et nikk til Aquas Barbie Girl. Den må være med, skal Robbie ha sagt.

Og Barbie-skuespilleren skal ha fått det slik hun ville.

I mai ble det satt en stopper for fansens frustrasjon, og produksjonen annonserte at Barbie Girl vil være en del av filmen.

– Vi er veldig glade for endelig å kunne dele med dere at Barbie Girl (selvfølgelig) vil være en del av Barbie-filmen!!!

Det skrev Aqua selv på sin offisielle Instagram-konto sammen med et promoteringsbilde fra filmen.

Rett inn på hitlistene

Det viser seg imidlertid å være et godt valg, for låten har ramlet inn på hitlistene den siste tiden. Det skjer hele 25 år etter at låten toppet hitlistene verden over.

I den nye versjonen «Barbie World» er Nicky Minaj og Ice Spice med på vokalen, og låten har i skrivende stund rett i underkant av 25 millioner streams på Spotify. Til sammenligning har originalversjonen 374 millioner avspillinger.

Det er ikke første gang film og tv-programmer gir flere tiår gamle låter en ny oppsving. KK har tidligere skrevet om 80-tallsikonet Kate Bush som plutselig toppet hitlistene igjen i fjor her:

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer