Bradley Cooper:

Derfor er Bradley Cooper i hardt vær

Det er blest rundt superstjernen etter bilder fra filminnspilling.

BRADLEY COOPER: I høst kommer filmen "Maestro" som er basert på livet til komponisen og dirigenten Leonard Bernstein. Bradley Cooper spiller hovedrollen. FOTO: NTB
BRADLEY COOPER: I høst kommer filmen "Maestro" som er basert på livet til komponisen og dirigenten Leonard Bernstein. Bradley Cooper spiller hovedrollen. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Skuespiller Bradley Cooper, kanskje best kjent fra «A Star is Born», er i hardt vær om dagen. Tidligere har det blitt sluppet bilder fra hans nyeste filmprosjekt, «Maestro». Den gang ble han hyllet for hvor ulik seg selv han var, Nå derimot, er det andre toner.

Maestro handler om livet til den berømte dirigenten og komponisten Leonard Bernstein (1918-1990). Nylig kom forhåndstraileren for filmen ut og den har skapt reaksjoner hos flere. For Cooper, som ikke er jøde, har på seg en neseprotese som en del av forvandlingen til rollen som Bernstein, som var jøde. Det skriver VG.

Motbydelig overdreven «jødenese»

Den ideelle organisasjonen Stop Antisemittism kritiserer at det ikke er en jødisk skuespiller som spiller Bernstein.

«Hollywood castet Bradley Cooper – en ikke-jøde – for å spille den jødiske legenden Leonard Bernstein og satte en motbydelig overdreven «jødenese» på ham», skriver de på sine hjemmesider.

Også på flere andre sosiale medier har Cooper fått hard medfart for å forsøke å ligne rollen han spiller.

FILMSCENE: Bildet, som er sluppet av Netflix viser Casey Mulligan i rollen som Felicia Montealegre og Bradley Cooper som Leonard Bernstein i filmen "Maestro" som er ventet til høsten. FOTO: NTB
FILMSCENE: Bildet, som er sluppet av Netflix viser Casey Mulligan i rollen som Felicia Montealegre og Bradley Cooper som Leonard Bernstein i filmen "Maestro" som er ventet til høsten. FOTO: NTB Vis mer

Mange mener at forstørrelsen av nesen støtter opp under jødiske stereotypier, og i sosiale medier anklager flere Cooper for antisemittisme.

En stor, fin nese

Men Bernsteins tre barn, Jamie, Alexander og Nina Bernstein har på sin side tatt til Twitter, eller X som det nå heter, for å forsvare skuespilleren:

«Bradley Cooper inkluderte alle oss tre hele tiden underveis i denne fantastiske reisen, mens han lagde denne filmen om faren vår. Vi ble dypt rørt over å være vitne til det dype engasjementet hans, kjærligheten for vår fars musikk og den åpenhjertige gleden han tok med seg inn i dette. Det knuser hjertene våre å se feiltolkningene og misforståelsene av hans hensiktet. Det har seg faktisk sånn at Leonard Bernstein hadde en stor, fin nese.»

LONARD BERNSTEIN: Den berømte komponisten og dirigenten tar seg en røyk i New York i 1963. FOTO: NTB
LONARD BERNSTEIN: Den berømte komponisten og dirigenten tar seg en røyk i New York i 1963. FOTO: NTB Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer