Kongelig

Derfor er dette møtet ekstra spesielt

De to kronprinsessene Victoria og Mette-Marit har et unikt bånd.

KONGELIG: Det var særdeles god stemning på Haga slott i Stockholm den aller første mandagen i mai, da de to kronprinsparene fra Norge og Sverige møttes under offisielt besøk. FOTO: NTB
KONGELIG: Det var særdeles god stemning på Haga slott i Stockholm den aller første mandagen i mai, da de to kronprinsparene fra Norge og Sverige møttes under offisielt besøk. FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Formiddagssolen varmet både de kongelige og de fremmøtte utenfor Haga slott i Stockholm, den aller første mandagen i mai.

Gleden var stor for alle de involverte over at de to kronprinsparene fra Norge og Sverige endelig møttes på svensk jord igjen. Planen var egentlig at besøket skulle ha vært gjennomført i januar, men på grunn av koronapandemien ble det utsatt til mai.

Det var ingen av de kongelige som gråt bitre tårer over at besøket ble utsatt, for i strålende vårsol var stemningen særdeles god mellom de to royale ekteparene.

Kronprinsesse Mette-Marit (48) og kronprins Haakon (48) er nemlig på et tredagers besøk i Sverige, der både næringslivssamarbeid, grønn industriutvikling, og ungdom og utenforskap står på agendaen.

For ekteparene er dette offisielle statsbesøket ekstra spesielt, nettopp fordi at de to kronprinsparene er svært nære og gode venner på privaten.

På sensommeren i fjor var den norske kronprinsfamilien med barn på et privat besøk hos den svenske kronprinsfamilien, og bildet som ble delt på sosiale medier fra ferien viser at de to familiene er svært nært knyttet til hverandre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer