«Emily in Paris»:

Derfor er «Emily in Paris»-stjerna i Norge

Mener det norske folk må kjempe tilbake.

«EMILY IN PARIS»: Lucas Bravo spiller rollen som kokken Gabriel i den populære Netlix-serien «Emily in Paris». Denne uken kom han til Norge av en helt spesiell grunn. FOTO: NTB
«EMILY IN PARIS»: Lucas Bravo spiller rollen som kokken Gabriel i den populære Netlix-serien «Emily in Paris». Denne uken kom han til Norge av en helt spesiell grunn. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Lucas Bravo har nok satt mange hjerter i brann verden over i rollen som den sympatiske kokken Gabriel i Netflix-serien «Emily in Paris». Der spiller han det man kan kalle hovedrollen Emilys, som for øvrig er datteren til Phil Collins, «Mr Big».

Denne uken ankom han Norge, nærmere bestemt Arendal for å dele sine meninger om en omstridt sak.

Kjempe tilbake

Tidligere i sommer bekreftet regjeringen at de vil åpne for gruvedrift på havbunnen på norsk sokkel. Det vil si at det på et område fra utenfor Nordland og opp mot Finmark, skal utredes om det vil være mulig å utvinne mineraler fra havbunnen på en bærekraftig måte.
Partiet SV, i likhet med flere miljøorganisasjoner, ønsker å forby gruvedrift på havbunnen. Blant annet fordi de mener vi ikke vet nok om økosystemet på havbunnen. Samt hvilke konsekvenser slik utvinning vil få for miljøet.

«Emily in Paris»-stjernen Lucas Bravo, stiller seg bak både SV, WWF og Natur og Ungdom. Han kom derfor mandag morgen seilende til Norge i forbindelse med Arendalsuka og holdt appell mot utvinning av mineraler fra havbunnen. Det var NRK som først skrev om saken.

– Jeg mener det er et riktig og et galt valg her. Nå er det opp til det norske folk og Stortinget å kjempe tilbake mot dette, sier Bravo til NRK.

NORGESVENNER: Både Lily Collins og Lucas Bravo har begge vært i Norge, men av ulike årsaker. FOTO: NTB
NORGESVENNER: Både Lily Collins og Lucas Bravo har begge vært i Norge, men av ulike årsaker. FOTO: NTB Vis mer

«Ville tatt til gatene»

Det er ikke første gang at Norge kommer opp når vi snakker om skuespillerne fra den mye omtalte serien. Lily Collins og mannen var blant annet i Norge som en del av deres bryllupsreise, og hun har i ettertid delt med sine følgere at hun lengter tilbake.

Lucas Bravo på sin side er i landet av helt andre årsaker. Han er kjent for å stå opp for det han tror på. Han har ved flere anledninger tatt til orde for å verne om havet. Han er med i kampanjen «Look Down», som kjemper mot at gruvedrift på havbunnen skal bli tillatt.

– Det er vanskelig å se at Norge som er et så vakkert havland, har en regjering som prøver å åpne arktiske hav for gruvedrift, sier Lucas Bravo til NRK.

Han refererte til at i Frankrike ville folk ha tatt til gatene dersom det var et problem og fikk samtidig fortalt statskanalen at han gjennom Netflix får internasjonal synlighet som han bruker til å belyse saker som betyr noe.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer