Kate Bush

Derfor er hun det nye tenåringsidolet

37 år etter singelen ble utgitt topper den hitlistene igjen.

80-TALLSTJERNEN TILBAKE PÅ TOPPLISTENE: Populariteten til Kate Bush har blusset opp igjen. FOTO: NTB
80-TALLSTJERNEN TILBAKE PÅ TOPPLISTENE: Populariteten til Kate Bush har blusset opp igjen. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Som superstjerne på 80-tallet, ble den britiske sangeren Kate Bush (63) et navn mange kjenner til. For den yngre delen av befolkningen er det ikke sikkert navnet har vært så kjent – før nå.

Nå er musikken hennes nemlig tilbake på de globale topplistene.

Med «Wuthering Hights» ble hun umiddelbart en stjerne i Storbritannia. Som låtskriver, komponist og sanger skilte hun seg ut med innovativ, ambisiøs og eksperimentell musikk som viste seg å skulle falle i god jord. Med hit etter hit nådde hun en suksess mange kan beundre.

Hitlåten «Running Up That Hill (A Deal With God)» topper nå listen over de mest populære sangene på iTunes og ligger i skrivende stund på en fjerde plass over de mest populære låtene globalt på Spotify.

Låten ble utgitt i 1985 – så hvorfor har den føket til topps igjen så mange år senere?

Populariteten har blusset opp igjen

Netflix-suksessen «Stranger Things» sesong 4 del 1 ble sluppet på strømmetjenesten i forrige uke. Med rekordhøye IMDB-vurderinger og seertall for grøsser- og science fiction-serien, har mange sittet spikret foran skjermen for å få med seg spenningen i den amerikanske småbyen.

Ifølge TV 2 er alle «Stranger Things»-sesongene de mest sette på Netflix i helgen etter at den siste sesongen ble sluppet fredag. Ifølge Netflix ble serien sett 287 millioner timer i helgen, som gir en klar førsteplass på strømmetjenestens topp 10-liste.

Handlingen i den fjerde sesongen finner sted i 1986. I suksesserien kan seeren til stadighet høre sanger som opprinnelig ble utgitt på 80-tallet eller moderniserte coverlåter opprinnelig utgitt samme tiår.

Singelen fra 1985 ble spilt under en scene der Max (Sadie Sink) sørger over brorens død som skjedde i sesong 3.

Fredag 27. mai slapp Netflix de rykende ferske episodene, og mandag 30. mai hadde låten hatt en økning på 8700 prosent på Spotify sammenlignet med 26. mai, dagen før sesong 4 ble sluppet, ifølge Billboard.

Trender i sosiale medier

Låten har fått stor oppmerksomhet på ulike sosiale medier og særlig blant den unge generasjonen som ikke nødvendigvis har et forhold til den fra før.

Særlig på videodelingstjenesten TikTok har videoer med sangen spredt seg som ild i tørt gress. Det er ikke første gang vi er vitne til at TikTok hiver seg over trender og øker populariteten til et fenomen.

Et eksempel er denne snutten med nesten en halv million likerklikk:

«Running Up That Hill (A Deal With God)» ble utgitt på albumet «Hounds of Love» og havnet på en tredjeplass på listen over de mest spilte britiske singlene og en 30. plass på Billboard Hot 100 i 1985.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer