Kate Bush

Derfor er hun det nye tenåringsidolet

37 år etter singelen ble utgitt topper den hitlistene igjen.

80-TALLSTJERNEN TILBAKE PÅ TOPPLISTENE: Populariteten til Kate Bush har blusset opp igjen. FOTO: NTB
80-TALLSTJERNEN TILBAKE PÅ TOPPLISTENE: Populariteten til Kate Bush har blusset opp igjen. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Som superstjerne på 80-tallet, ble den britiske sangeren Kate Bush (63) et navn mange kjenner til. For den yngre delen av befolkningen er det ikke sikkert navnet har vært så kjent – før nå.

Nå er musikken hennes nemlig tilbake på de globale topplistene.

Med «Wuthering Hights» ble hun umiddelbart en stjerne i Storbritannia. Som låtskriver, komponist og sanger skilte hun seg ut med innovativ, ambisiøs og eksperimentell musikk som viste seg å skulle falle i god jord. Med hit etter hit nådde hun en suksess mange kan beundre.

Hitlåten «Running Up That Hill (A Deal With God)» topper nå listen over de mest populære sangene på iTunes og ligger i skrivende stund på en fjerde plass over de mest populære låtene globalt på Spotify.

Låten ble utgitt i 1985 – så hvorfor har den føket til topps igjen så mange år senere?

Populariteten har blusset opp igjen

Netflix-suksessen «Stranger Things» sesong 4 del 1 ble sluppet på strømmetjenesten i forrige uke. Med rekordhøye IMDB-vurderinger og seertall for grøsser- og science fiction-serien, har mange sittet spikret foran skjermen for å få med seg spenningen i den amerikanske småbyen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer