Aksel Lund Svindal

Derfor får vi ikke se kjæresten i den nye dokumentarfilmen om Aksel

- Vi prøvde ikke å holde det hemmelig på noen måte, sier den tidligere toppidrettsutøveren til KK.

AKSEL LUND SVINDAL: I november kommer filmen om idrettshelten Aksel Lund Svindal. Til KK forklarer han hvorfor kjæresten Amalie Iuel ikke blir å se i filmen. FOTO: Heiko Junge / NTB scanpix
AKSEL LUND SVINDAL: I november kommer filmen om idrettshelten Aksel Lund Svindal. Til KK forklarer han hvorfor kjæresten Amalie Iuel ikke blir å se i filmen. FOTO: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I midten av august ble det årlige arrangementet Filmhøsten arrangert på Cinemateket i Oslo, og blant filmene vi kan glede oss til det neste halvåret er dokumentarfilmen Aksel, om den tidligere alpinstjernen Aksel Lund Svindal (37).

I den 90 minutter lange filmen, som har premiere 27. november, blir vi med som flue på veggen både under opp- og nedturene som idrettshelten fra Kjeller utenfor Oslo, har vært gjennom som en av Norges fremste alpinister.

Vi kommer så tett på som det går an, både når Aksel tar gjeve medaljer, når han gjør comeback og ikke minst når han pådrar seg skader etter fallulykker.

- Vi har filmet så sykt mye, og det finnes så mye materiale av meg, som våkner opp av narkose blant annet, og det var helt jævlig å se. Det er ting jeg ikke husker noen ting av. Det er mange sekvenser jeg kjenner at jeg får klump i magen av å se på.

- Som for eksempel?

- Jeg blir litt flau av å se på de tingene som jeg ikke husker noe av selv. Og så får jeg klump i magen av de store øyeblikkene. Det jeg særlig får mest gåsehud av er de mest intense øyeblikkene, når det står om veldig store ting, som for eksempel OL-gull og VM-gull, sier Aksel til KK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer