Meg Ryan

Derfor forsvant hun fra rampelyset

Meg Ryan var filmstjernen som hadde alt. En skandale skulle gjøre at karrieren tok en helt ny vending.

MEG RYAN: Hun var en av 90-tallets store stjerner. Siden forsvant hun fra lerretet. FOTO: NTB
MEG RYAN: Hun var en av 90-tallets store stjerner. Siden forsvant hun fra lerretet. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Hun var dronningen av romantiske komedier på 90-tallet, og regjerte lerretet sammen med navn som Tom Hanks, Billy Crystal og Russell Crowe.

Uforglemmelig er scenen i «When Harry met Sally» der Meg simulerer orgasme ved restaurantbordet, og den frem til nå heller satte kvinnen på nabobordet får åpnet sine vyer og utbryter: «I'll have what she's having».

Filmen var Meg Ryans første store hovedrolle, og scenen satte henne på stjernekartet for alvor. Hun var dyktig, morsom, pen, kvikk og boblende sjarmerende. Kort sagt en soleklar publikumsfavoritt.

Tom Hanks ble en av hennes motspillere og radarparets spesielle kjemi ble åpenbar i filmene «Sleepless in Seattle» og «You've got mail».

Men det var en film som skulle sende Meg Ryans karriere i en helt ny retning, og påvirke livet hennes også privat.

Skuespiller på si

Meg Ryan studerte opprinnelig journalistikk ved universitetet i New York og tok først skuespilleroppdrag kun for å spe på studielånet. Hun skal ha utmerket seg ved å kunne gråte på kommando, noe som gjorde henne til en yndet favoritt hos regissører. Snart hadde hun fått flere birollen, blant annet i storfilmen «Top Gun», med Tom Cruise.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer